CCN - Impact Day

1-9-2021

Een evenement in samenwerking tussen de ROA, het YCN en de Ooa: Impactdag, 1 september 2021

Wat betekent nou eigenlijk impact? Voor jou als organisatieadviseur maar ook voor bijvoorbeeld goede doelen organisaties? Hoe maken zij impact en hoe weet je dat je impact hebt? Hoe meet je het dan? En hoe doe je op het zo’n manier dat je er zelf ook wat aan hebt? Allemaal vragen waarmee we tijdens de Impactdag samen aan de slag gaan. Vragen die relevant zijn voor jou als adviseur maar ook voor klanten zoals goede doelen en publieke instellingen, die zelf ook het verschil willen maken op weg naar een betere wereld. Het jaarthema “De adviseur als wereldverbeteraar” van Ooa krijgt hier volop betekenis.

Naast interessante lezingen van Mark van Twist en Elsbeth Reitsma waarin zij dieper ingaan op dit onderwerp, zullen we deze dag gaan leren met en van goede doelen organisaties. Gerjob Lotens van CBF zal de verbinding leggen tussen de goede doelen sector en het thema impact. Hoe gaan goede doelen met impact om? Vervolgens gaan we concreet aan de slag met interessante casussen en vragen van Stichting De Moedige Dialoog en Stichting Opkikker.

We gaan er stiekem een beetje vanuit dat dit weer de eerste fysieke bijeenkomst sinds tijden zal worden, en dat wel op een hele bijzondere locatie: het bomencentrum in Baarn. Ben jij er ook bij op 1 september a.s.?

Hieronder vind je het volledige programma:

9:30 uur: ontvangst met koffie/thee

10:00 uur: opening en inleiding: Wat is Impact?

10:30 uur: lezing Elsbeth Reitsma van het platform advieskwaliteit
Uitdieping van het begrip Impact: hoe weten we als adviseur dat we impact hebben?

11:15 uur: hoe maak je Impact zichtbaar? Door Mark van Twist
Moet je hierbij kijken naar effecten of (ook) naar onderliggend patroon. Kijken naar realisatie van beoogde doelen (effectiviteit) of (ook) naar onverwachte en ongezochte opbrengsten? De nadruk leggen op meetbaarheid of op merkbaarheid
Praktijkvoorbeeld: Op welke manier is de politie (en de zorg en het onderwijs) bezig met andere manieren om hun maatschappelijke impact zichtbaar te maken.

12:30 uur: lunch

13:30 uur: opening van het middagprogramma door “Little Big Speaker” van Stichting Opkikker.
Een jongere vertelt uit eigen ervaring over de betekenis die de Opkikker voor hem/haar gehad heeft en daarmee laat zien welke impact de stichting had.

14:00 uur: hoe maken goede doelen organisaties Impact? Door Gerjob Lotens van CBF
Impactmanagement- Een vuist voor Impact

14:45 –16:30 uur: in groepen aan de slag met casussen, praktijkvoorbeelden en vraagstukken van de goede doelenorganisaties:

  • Sjoerd van Loon (als consultant actief geweest voor het KWF)
  • Moedige Dialoog, Reggy Schutte
  • Stichting Opkikker, John Aloserey

16:30 uur plenaire afsluiting
Wat hebben we geleerd en hoe kunnen we hiermee verder?

17:00 uur: borrel
Onder het genot van een drankje en hapje ervaringen uitwisselen en bijpraten

Kosten
De Impactdag is gratis voor leden van de Ooa, ROA en Young Consultancy Network
Niet leden betalen € 45,00. Besluit je om lid te worden? Dan vervallen deze kosten

Annuleren
Meld je je binnen een week voor de bijeenkomst af dan zullen wij helaas kosten van € 45,00 in rekening moeten brengen (i.v.m. locatiekosten)

Er zullen tijdens de Impactdag foto- en filmopnames gemaakt worden. Wil je dit niet? Geef dit dan even door bij aanmelding (je kunt een mail sturen naar info@ooa.nl)

De Impactdag wordt in samenwerking met de Ooa georganiseerd.

Meld je snel aan!

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten