Roa website 2
Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden
Events

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA
Nieuws via consultancy.nl

FMHaaglanden kiest Hospitality Group, TwynstraGudde en Vebego

19-2-2024

FMHaaglanden heeft raamovereenkomsten op het gebied van facilitaire dienstverlening en adviesdiensten afgesloten met Hospitality Group, TwynstraGudde en Vebego.

Lees verder

Grote Brabantse steden missen inzicht in behalen energiedoelstellingen

12-2-2024

Breda, Den Bosch, Oss en Tilburg boeken minder vooruitgang in de energietransitie dan beoogd. Dat stelt TwynstraGudde in onderzoek in opdracht van de rekenkamercommissies van de vier Noord-Brabantse gemeenten.

Lees verder

Berenschot en Yarado ontwikkelen digitale zorgassistent

12-2-2024

Adviesbureau Berenschot en automatiseringsspecialist Yarado hebben samen een digitale zorgassistent ontwikkeld.

Lees verder

Highberg brengt zeven boutiques samen onder één merk

9-2-2024

Highberg is het jaar gestart met een omvangrijke rebranding. De adviesgroep heeft zijn boutiquelabels in vier landen heeft samengebracht onder één enkel merk: Highberg.

Lees verder

Willem van de Wetering: ‘Ik sta er bij Jetzt nooit alleen voor’

7-2-2024

Willem van de Wetering is zo’n negen maanden aan boord bij Jetzt. De adviseur zit uitstekend op zijn plek bij de young professionals-tak van Rijnconsult, want naast een uitdagende en mooie opdracht bij een woningcorporatie geniet hij van de “open, energieke en gezellige sfeer” binnen Jetzt en de goede begeleiding vanuit Rijnconsult.

Lees verder

JBR begeleidt Corendon bij aan boord halen van 5square

6-2-2024

Corendon heeft investeerder 5square aan boord gehaald in rol van minderheidsaandeelhouder. Oprichter en directeur Atilay Uslu van Corendon spreekt van een volgende stap in het groeiproces van de reis- en verblijfsaanbieder. De deal werd begeleid door JBR.

Lees verder

Nationaal Groeifonds goed ingericht om eigen doelstellingen te behalen

29-1-2024

De governance van het Nationaal Groeifonds (NGF) sluit goed aan op het doel van het fonds. Dat concluderen Decisio, KplusV en TwynstraGudde in de eerste tussentijdse evaluatie van het NGF.

Lees verder

Mérove Gijsberts verbindt zich aan WagenaarHoes

29-1-2024

Mérove Gijsberts verbindt zich per vandaag aan organisatieadviesbureau WagenaarHoes.

Lees verder

Hoeveel kost het klimaat- en energiebeleid voor de decentrale overheden?

25-1-2024

Consultants van Improven en Andersson Elffers Felix (AEF) voeren momenteel in samenwerking een herijking uit van de kosten van het klimaat- en energiebeleid. Dit project heeft als doel om een actueel beeld te schetsen van de financiële impact van de energietransitie op decentrale overheden voor de periode 2025 tot en met 2030.

Lees verder

Friesland niet op koers om klimaatdoelen van 2030 te realiseren

22-1-2024

Friesland ligt niet op koers om de klimaatdoelen van 2030 te realiseren. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot.

Lees verder

Versterken van bestaansonzekerheid vraagt om samenwerking

18-1-2024

Het aantal mensen dat in bestaansonzekerheid leeft neemt toe. Voor hen is het meer overleven dan leven, en de dagelijkse stress heeft effect op hun mentale, fysieke en sociale gezondheid. BMC-adviseurs Yasmine Bayoumy en Wimke Schuurmans adviseren overheden daarom om te beginnen bij het verbinden met gemeenschappen en vanuit deze kennis samen te werken aan het versterken van bestaanszekerheid.

Lees verder

Rosa Witziers: ‘Bij Jetzt ben je vrij om jezelf te zijn’

18-1-2024

Rosa Witziers is sinds vier maanden actief als projectmanager bij Jetzt, de young professionals-tak binnen adviesbureau Rijnconsult. Ze vertelt over haar keuze voor de consultancy en de talentontwikkelaar, haar bijdrage aan de zorg, de cultuur van Jetzt en meer.

Lees verder

JBR en Mazars begeleiden overname in industriële sector

18-1-2024

IJssel Technologie heeft Preventive Maintenance Group overgenomen. Door deze acquisitie gaat IJssel Technologie de grens over en kan vanuit deze eerste positie doorbouwen aan de dienstverlening in België.

Lees verder

Versterken van bestaanszekerheid vraagt om samenwerking

18-1-2024

Het aantal mensen dat in bestaansonzekerheid leeft neemt toe. Voor hen is het meer overleven dan leven, en de dagelijkse stress heeft effect op hun mentale, fysieke en sociale gezondheid. BMC-adviseurs Yasmine Bayoumy en Wimke Schuurmans adviseren overheden daarom om te beginnen bij het verbinden met gemeenschappen en vanuit deze kennis samen te werken aan het versterken van bestaanszekerheid.

Lees verder

TwynstraGudde beklimt hoogste trede van de CO2-prestatieladder

17-1-2024

TwynstraGudde heeft niet alleen de ambitie om zijn eigen bedrijfsvoering CO2-neutraal te maken, maar ook om te zorgen dat de hele keten waar het deel van uitmaakt klimaatneutraal opereert. Met het behalen van het hoogste niveau op de CO2-prestatieladder zet het adviesbureau een flinke volgende stap in het realiseren van deze doelstelling.

Lees verder

Annemiek de Nooijer (AEF): ‘Adviseurs kunnen veel leren van praktijkprofessionals’

15-1-2024

Annemiek de Nooijer is arts, adviseur bij Andersson Elffers Felix en in opleiding tot Arts Maatschappij + Gezondheid. Wat brengt zij vanuit haar medische achtergrond en praktijkervaring mee naar de adviseurstafel? Een interview met een kritisch denker en een pragmatische doener met een hart voor mensen.

Lees verder

Kwart georganiseerde speeltuinen in Nederland dreigt te verdwijnen

12-1-2024

Ruim een kwart van de georganiseerde speeltuinen komt de komende jaren ernstig in de problemen, zo constateert BMC in een onderzoek in opdracht van Jantje Beton. Mogelijke sluiting dreigt, waarschuwt het jeugdfonds.

Lees verder

Schrijver Ronald Giphart sluit zich aan bij Leeuwendaal

11-1-2024

Eerder schreef hij al uitgebreid over de Leeuwendalers, nu is hij er zelf een: Ronald Giphart is per 1 januari 2024 in dienst getreden bij Leeuwendaal.

Lees verder

Toegankelijker maken van openbaar vervoer kost zo’n €800 miljoen

18-12-2023

Het gaat zo’n €800 miljoen kosten om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer te verbeteren, zo blijkt uit een raming van Andersson Elffers Felix. Veruit het grootste deel van het geld gaat op aan het aanpassen van bushaltes.

Lees verder

Bestuurder Hans du Prie (BMC) overziet verandertraject Jeugdhulp Friesland

18-12-2023

Sinds enkele maanden werkt BMC-partner Hans du Prie als bestuurder bij Jeugdhulp Friesland. In deze interimrol overziet hij een stevig verandertraject, zowel op financieel, inhoudelijk als organisatorisch vlak.

Lees verder
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten