Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Logo PPMC b.v
Wielinq
Boer & Croon
Finext
Zestgroup
Front Consulting
Logo Enigema Consulting
ViaFormance
IJsselvliet
Bright & Company
Mitopics
Move beyond
Logo Online department
Investment Consulting Associates
Rebel Groep
YNNO zw
Logo Mindshare
Turner
PA Consulting Group
P2 Proces en Projectmanagers BV
Atos Consulting
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Alinda van Bruggen en Frank Tromp partners bij WagenaarHoes

6-12-2019

Zo’n anderhalf jaar na te zijn benoemd tot bestuurslid binnen WagenaarHoes Organisatieadvies, zijn Alinda van Bruggen en Frank Tromp nu ook toegetreden tot de maatschap van het adviesbureau.

Lees verder

Drie adviseurs aan het woord over werken bij PBLQ

5-12-2019

Hoe is het om als adviseur bij te dragen aan een eerlijke informatiesamenleving? Consultancy.nl vroeg het aan Herald van der Meer, Sandra Nolten en Rutger van den Elsen, die als consultant werken voor PBLQ. 

Lees verder

Pieter Vermaas nieuwe algemeen directeur van BMC

3-12-2019

BMC heeft een nieuwe topman. Pieter Vermaas volgt Lieke Schepers op, die is aangesteld als algemeen directeur van moederbedrijf Yacht. 

Lees verder

Groningen en Zuid-Holland verduurzamen ov met waterstofbussen

28-11-2019

De transitie naar emissievrije bussen heeft een hogere versnelling ingezet. In 2021 zullen er vijftig waterstofbussen meer in ons land rijden. Groningen en Zuid-Holland krijgen na Rotterdam, waar deze bussen al langer rijden, de primeur. Beide projecten zijn begeleid door TwynstraGudde en Rebel Group. In 2016 maakte het Rijk afspraken met opdrachtgevers in het openbaar vervoer om na 2026 alleen maar nieuwe bussen in te zetten zonder schadelijke uitstoot en vanaf 2030 dat alle bussen in het openbaar vervoer emissievrij rijden. Met als doel een beter klimaat en een schonere lucht, heeft de Overheid onder meer het doel gesteld om het aantal bussen dat op waterstof rijdt in het Openbaar Vervoer in Nederland de komende jaren te gaan verhogen. In totaal moeten er over twee jaar, in verschillende regio’s in ons land zo’n 50 nieuwe, zogeheten waterstofbussen, bijkomen. Waterstof wordt gezien als brandstof van de toekomst omdat die geen CO2, fijnstof of stikstof uitstoot, maar alleen water. “Waterstof heeft echt de toekomst als het gaat om zware vervoersmiddelen als bussen en vrachtwagens”, stelt minister Stientje van Veldhoven. “Waterstof is nog wel duur”, voegt ze toe. Brussel investeert €7,5 miljoen in het project, de provincies en het ministerie van Infrastructuur beiden €3,75 miljoen. De provincies dragen de verantwoordelijkheid voor de exploitatie. 

Lees verder

Laura Weijenberg over haar eerste jaar bij PBLQ

22-11-2019

Laura Weijenberg zet zich inmiddels een jaar in voor PBLQ als jonge informatieprofessional. In gesprek met PBLQ-collega Alex van Houtrijve deelt Weijenberg haar ervaringen over het traineeship bij het adviesbureau.

Lees verder

Professionals in ruimtelijk domein somber over klimaatdoelen

20-11-2019

Het realiseren van de klimaatdoelen in 2030 (49% CO2-reductie) is met het huidige tempo van decarbonisatie amper haalbaar. Dat stellen professionals werkzaam in het ruimtelijk domein.

Lees verder

BMC helpt grootste Brabantse gemeenten bij reïntegratievraagstuk

18-11-2019

BMC heeft – in samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen – in opdracht van de vijf grootste gemeenten van Brabant onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor gemeentelijke samenwerking op het gebied van reïntegratie van ex-gedetineerden. Aan de hand van het onderzoek zijn verschillende scenario’s ontwikkeld voor verdere samenwerking op dit vlak.

Lees verder

TwynstraGudde-dochter voor jonge adviseurs verder als OpMorgen

4-11-2019

Twaalf jaar na de oprichting van Adviestalent, heeft TwynstraGudde zijn dochteronderneming voor young professionals gerebrand naar OpMorgen.

Lees verder

Irene Niessen treedt toe tot maatschap van AEF

21-10-2019

Irene Niessen heeft zich aangesloten bij het partnerteam van Andersson Elffers Felix (AEF). Met haar toetreding telt de maatschap inmiddels zeven partners.

Lees verder

Leeuwendaal plukt de vruchten van Gallup-samenwerking

16-10-2019

HR-adviesbureau Leeuwendaal kan terugkijken op een goed jaar. Het bureau zag zijn omzet stijgen met ruim 6% naar €23,4 miljoen en wist een positief bedrijfsresultaat van negen ton neer te zetten. 

Lees verder

TwynstraGudde verhuist naar 'vastgoed as a service'-kantoor

11-10-2019

Deze week is TwynstraGudde begonnen met de stapsgewijze verhuizing naar zijn nieuwe kantoor in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het nieuwe onderkomen kent een innovatief kantoorconcept, dat zich kenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit, duurzaamheid en service.

Lees verder

In Súdwest-Fryslân pakken ze het sociaal domein integraal aan

3-10-2019

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft doorgepakt bij de ontwikkeling van een vernieuwende, integrale aanpak voor hun sociaal domein beleid. Dat beleid is in het bijzonder gestoeld op eigen regie, samenwerking met alle stakeholders, het stellen van realistische doelen, het creëren van verbinding en een collectief vertrouwen in de aanpak.

Lees verder

Spaanse windenergiespecialist Eolos haalt groeigeld op

1-10-2019

De Zwitserse private equity-partij Prorsum Capital heeft een investering in een windenergiespecialist afgerond. Het betreft Eolos, een Spaans bedrijf dat meetdiensten levert aan de offshore windindustrie.

Lees verder

Aan de slag met datagedreven werken bij gemeenten

26-9-2019

Gemeenten hebben een groeiende behoefte om datagedreven te werken. Op zich een goed idee, al ziet Nico Brinkman van BMC gemeenten vaak worstelen met de plannen hiervoor. Hij schetst een aantal belangrijke valkuilen en hoe deze kunnen worden voorkomen.

Lees verder

Zeven adviseurs aan de slag bij Rijnconsult

23-9-2019

Rijnconsult is dit jaar verder gegroeid. In de afgelopen maanden zijn maar liefst zeven nieuwe adviseurs toegevoegd aan het team van het Utrechtse organisatieadviesbureau. 

Lees verder

Investeerder koopt Alkmaarse maker van meetinstrumenten

17-9-2019

Active Capital Company (ACC) heeft een meerderheidsbelang genomen in Technobis Group, een bedrijf dat hightech-meetinstrumenten ontwikkelt. De miljoeneninvestering maakt het mogelijk om nieuwe technologie te ontwikkelen en Technobis versneld op te schalen.

Lees verder

WagenaarHoes verwelkomt Marjoka van Doorn en Bas van Delden

10-9-2019

Organisatieadviesbureau WagenaarHoes heeft twee ervaren professionals aan de gelederen toegevoegd: Marjoka van Doorn, Bas van Delden. Ze zijn respectievelijk gestart als organisatieadviseur en associé.

Lees verder

Vier consultants gestart bij adviesbureau AEF

5-9-2019

Het team van Andersson Elffers Felix (AEF) is de afgelopen maanden versterkt met een aantal nieuwe collega’s. Onder hen vier nieuwe vrouwelijke consultants: Aukje Hilderink, Annemiek de Nooijer, Lana Askari en Hilke Grootelaar.

Lees verder

Directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf stap dichterbij

4-9-2019

Na jaren van voorbereiding lijkt de directe treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf er definitief te komen. Een openbare aanbesteding voor de bouw van het traject is in de maak, en als alles volgens plan loopt wordt er vanaf 2025 gereden. Adviesbureaus AT Osborne en Royal HaskoningDHV onderzochten verschillende opties, uitgangspunten en eisen voor de treindienst. 

Lees verder

Dialoog helpt Eemnes bij het vormgeven van bestuurlijke toekomst

3-9-2019

BMC heeft de gemeente Eemnes geholpen de dialoog aan te gaan met de eigen inwoners. Op deze manier konden zij actief worden betrokken in het vinden van de juiste bestuurlijke toekomst voor de Utrechtse gemeente. “De inwonertop heeft ons heel veel geleerd over de thema’s die de inwoners voor hun gemeente belangrijk vinden”, aldus burgemeester Roland van Benthem. 

Lees verder
Sluiten