Roa website 2
Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA
Nieuws via consultancy.nl

Eddy Westerveld directeur Toekomstbestendige Infrastructuur bij AT Osborne

20-9-2023

Eddy Westerveld is benoemd tot directeur Toekomstbestendige Infrastructuur bij AT Osborne en treedt toe tot de directie van het adviesbureau. Hoe gaat hij zijn nieuwe rol invullen? En welke kansen en uitdagingen ziet hij?

Lees verder

Marijke Synhaeve (Berenschot) op plek 8 van D66-kieslijst

19-9-2023

Berenschot-adviseur Marijke Synhaeve staat voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op plek acht van de D66-conceptkieslijst.

Lees verder

Performance­management essentieel voor talentbehoud

14-9-2023

Uit het jaarlijkse HR Trendonderzoek blijkt dat talentbehoud een topprioriteit is voor bedrijven. José Hoiting en Marthe van Meegeren van Berenschot leggen uit hoe performance- en carrièremanagement gericht op groei en ontwikkeling een belangrijke bijdrage kan leveren aan retentie van werknemers.

Lees verder

Adviseurs onderzoeken drie varianten van Lelylijn spoorverbinding

8-9-2023

Een consortium van adviseurs gaat de komende tijd onderzoek doen naar nieuwe alternatieven voor de Lelylijn.

Lees verder

Verminderen CO2-afdruk van medewerkers hoog op CSR-agenda

7-9-2023

Een relatief groot gedeelte van bedrijven heeft de concrete doelstelling om de CO2-afdruk van de eigen medewerkers te verminderen. Dat blijkt uit een enquête onder meer dan 2.000 HR-professionals.

Lees verder

BMC helpt onderwijsinstellingen uit Zwolle met arbeidsmarkttool

30-8-2023

BMC heeft een dashboard ontwikkeld voor de Zwolse Koers, een samenwerkingsverband van drie onderwijsinstellingen. Daarmee krijgen onderwijsinstellingen meer zicht op de regionale arbeidsmarkt.

Lees verder

Klimaattransitie en talenttekort stuwt M&A in de installatiebranche

29-8-2023

De megaopgave van de klimaattransitie en de schaarste aan talent zorgen voor flink meer overnameactiviteit in de installatiebranche. De verwachting is dat deze trend de komende jaren doorzet, zo blijkt uit onderzoek van JBR.

Lees verder

AEF onderzoekt geflopt miljoenenproject van drie GGD-afdelingen

28-8-2023

Drie regionale GGD-afdelingen hebben adviesbureau AEF ingeschakeld voor een evaluatieonderzoek naar een mislukt ICT-project dat vele miljoenen euro’s heeft gekost.

Lees verder

JBR en PwC begeleiden overname van Kramer Group door QTerminals

23-8-2023

Het Qatarese QTerminals Group heeft een meerderheidsbelang genomen in Kramer Group, een Nederlandse aanbieder van geïntegreerde logistiek- en containerdiensten.

Lees verder

Consortium onderzoekt knelpunten van Leids stationsgebied

11-8-2023

De capaciteit van het stationsgebied van Leiden loopt tegen zijn grenzen aan. Een consortium met onder meer AT Osborne en Royal HaskoningDHV is geselecteerd om hiervoor een oplossing te bedenken.

Lees verder

Organisatieontwikkeling in de zorg: Balanceer de veranderagenda

8-8-2023

De zorgsector kent de komende jaren een grote veranderopgave. Hoe kunnen partijen in de sector hun veranderagenda zo optimaal mogelijk inrichten? Aniek Janssen en Jasper Oudshoorn van TwynstraGudde delen hun visie.

Lees verder

BMC ondersteunt Nationale Aanpak Professionalisering van Leraren

7-8-2023

De Nederlandse regering heeft miljoenen vrijgemaakt voor de Nationale Aanpak Professionalisering van Leraren (NAPL). BMC was betrokken bij de strategische ontwikkeling van het leertraject voor leraren.

Lees verder

Cultuurfonds FCP maakt transitie naar nieuw organisatiemodel

2-8-2023

Het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie zag zich geconfronteerd met een veranderopgave: het maken van de transitie naar een nieuw organisatieontwerp met bijpassende cultuur. Met ondersteuning van adviseurs van Berenschot staat er inmiddels een nieuw, duurzaam en wendbaar organisatiemodel.

Lees verder

De lessen van twee jaar strijden tegen kansenongelijkheid en verzuim in het onderwijs

20-7-2023

Vanuit Project Buitenkans zetten tal van scholen in verschillende Zuid-Hollandse gemeenten zich in om kansenongelijkheid, verzuim en het thuiszitten van leerlingen te verminderen. Monique Kuik, Managing Consultant bij BMC, is als projectleider betrokken bij het project. Ze deelt de vijf belangrijkste lessen die ze leerde.

Lees verder

AT Osborne ondersteunt bouw van Uithoornlijn

18-7-2023

Over een jaar is het mogelijk om vanuit Uithoorn per tram via Amstelveen naar Amsterdam te reizen. AT Osborne is betrokken bij de aanleg van de tramlijn.

Lees verder

Berenschot onderzoekt werkcultuur binnen gemeente Enschede

17-7-2023

De werkcultuur binnen de juridische afdeling van gemeente Enschede is voor verbetering vatbaar. Zo komt naar voren in een onderzoek van Berenschot. 

Lees verder

JBR begeleidt medtech-startup RealFaceValue bij Serie A-investeringsronde

14-7-2023

RealFaceValue heeft in een Serie A-investeringsronde €1,5 miljoen opgehaald. De medtech-startup zal het geld gebruiken om zijn innovatieve gezichtsscansoftware in de markt te introduceren en verder te optimaliseren. JBR begeleidde RealFaceValue en de oprichter bij het ophalen van het groeikapitaal.

Lees verder

Leeuwendaal neemt kleinere branchegenoot BuitenhekPlus over

13-7-2023

Adviesbureau Leeuwendaal heeft de kleinere branchegenoot BuitenhekPlus overgenomen.

Lees verder

HR-methode van Berenschot helpt organisaties omgaan met de krapte op de arbeidsmarkt

13-7-2023

Organisaties hebben steeds meer moeite om professionals aan zich te binden. Berenschot heeft een methode ontwikkeld om deze ontwikkeling aan te pakken.

Lees verder

Winkelleegstand als oplossing voor tekort aan ouderenhuisvesting

10-7-2023

Het tekort aan ouderenwoningen is een groeiend maatschappelijk probleem. Volgens branchevereniging Actiz is het tekort inmiddels opgelopen tot meer dan 100.000 woningen. Erwin Uil, partner bij TwynstraGudde, pleit voor een integrale aanpak tussen retail, gemeenten en ouderenzorg.

Lees verder
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten