Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Vintura
Supply Value
Logo Delta Capita
Logo Aeves Benefit
YNNO
KplusV
buck consultants international
Logo Over morgen
Plat4mation
Front Consulting
Investment Consulting Associates
Logo EVconsult
ViaFormance
Investment Consulting Associates
Lagerweij
Logo Sales Architects
CGI
&samhoud Nederland BV
Magnus Red
Dicitas Consulting
Logo Public Matters
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus en de gedragscode ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Digitalisering in onderwijs is geen bijzaak maar prioriteit

19-1-2021

De coronacrisis heeft digitalisering binnen het onderwijsdomein nog meer naar de voorgrond gebracht. Tijdens de lockdown is online lesgeven immers de enige manier om het onderwijs door te laten gaan. Karin Straus, partner bij werving- en selectiebureau Rieken & Oomen, onderdeel van Rijnconsult, zet de noodzaak voor het verder professionaliseren van de digitalisering uiteen.

Lees verder

Spotify analyse: Lijst van de top 10 populairste Kerstliedjes

24-12-2020

Het is weer het einde van jaar. Tijd dus voor iedereen om mee te zingen met en te dansen op hun favoriete kerstliedjes, natuurlijk wel op een gepaste 1,5 meter afstand. Wat zijn eigenlijk ’s werelds populairste kerstliedjes? Een team van consultants zocht het uit en analyseerde miljoenen playlists in Spotify, om tot een top-10 lijst van de meest populaire liedjes en artiesten te komen.

Lees verder

Spotify-analyse: Lijst van de top 10 populairste Kerstliedjes

24-12-2020

Het jaar loopt weer op zijn einde. Tijd dus voor iedereen om mee te zingen met hun favoriete kerstliedjes, natuurlijk wel op een gepaste anderhalve meter afstand. Wat zijn eigenlijk ’s werelds populairste kerstliedjes? Een team van consultants analyseerde miljoenen playlists in Spotify om tot een top-10 lijst van de meest populaire liedjes en artiesten te komen.

Lees verder

Investeringen in digitalisering stijgen hard in 2021

22-12-2020

Nederlandse organisaties gaan volgende jaar fors meer investeren in digitalisering, zo blijkt uit een rondgang van VKA.

Lees verder

JBR adviseert De Poli Tankers bij verkoop aan Fransen

1-12-2020

De Franse rederij Sogestran Group heeft een meerderheidsaandeel verworven in De Poli Tankers, een Nederlandse rederij voor de chemie- en gasmarkt. Met het binnengehaalde geld heeft De Poli Tankers op zijn beurt weer de Europese vloot van het Amerikaanse Team Tankers International ingelijfd.

Lees verder

JBR adviseert De Poli Tankers bij financiering en acquisitie

1-12-2020

De Franse rederij Sogestran Group heeft een meerderheidsaandeel verworven in De Poli Tankers, een Nederlandse rederij voor de chemie- en gasmarkt. Met het binnengehaalde geld heeft De Poli Tankers op zijn beurt weer de Europese vloot van het Amerikaanse Team Tankers International ingelijfd.

Lees verder

DUO kiest IT-bureaus voor inhuurcontract van €200 miljoen

23-11-2020

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft de winnaars bekend gemaakt van zijn Europese aanbesteding voor de inhuur van externe IT-professionals. Met het contract is zo’n €200 miljoen gemoeid. 

Lees verder

Zes partijen leveren IT-experts aan overheidsdienstverlener Logius

3-11-2020 Lees verder

JBR helpt bedrijven herstructureren om de storm te doorstaan

28-10-2020

Nu de tweede coronagolf het land overspoelt staat steeds meer bedrijven het water aan de lippen. Een continuïteitsprobleem hoeft echter niet het einde van de onderneming te betekenen. JBR helpt bedrijven die moeten herstructureren om te overleven. Managing Partner Ronald van Rijn van JBR Consultancy en Bart Kroon van JBR Interim Executives vertellen over het vak van bedrijvendokter.

Lees verder

Zeven belangrijke digitale thema’s voor de publieke sector

12-10-2020

Voor het jubileumboek ter ere van zijn 35-jarig bestaan ​​interviewde VKA 35 bestuurders in de publieke sector. Ze werden gevraagd wat volgens hen de belangrijkste digitale trends voor de komende jaren zullen zijn. Uit al deze visies hebben de adviseurs gedestilleerd welke zeven ontwikkelingen de komende periode de meeste impact zullen hebben.

Lees verder

BMC en Deloitte steunen manifest ‘Samen werken aan goed onderwijs’

12-10-2020

BMC en Deloitte ondersteunen het manifest ‘Samen werken aan goed onderwijs’. Samen met andere bedrijven, gemeenten en maatschappelijke organisaties slaan ze de handen ineen om de groeiende kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs tegen te gaan.

Lees verder

PrivaZorg wordt onderdeel van het netwerk van Fundis

5-10-2020

De bestuurlijke fusie tussen Fundis en PrivaZorg is na goedkeuring van de NZa en ACM een feit. Met deze fusie wordt PrivaZorg een zelfstandig onderdeel van het netwerk van Fundis. JBR heeft PrivaZorg begeleid bij de strategische heroriëntatie, het zoeken naar geschikte partners en de fusieonderhandelingen met Fundis. 

Lees verder

VKA interviewt 35 bestuurders over de toekomst van digitalisering

23-9-2020

Verdonk Klooster & Associates (VKA) bestaat 35 jaar. “Daar hebben we natuurlijk uitgebreid bij stilgestaan”, vertelt directeur Marc Gill'ard. Onder andere door het uitbrengen van een 160-pagina tellend jubileumboek waarin toonaangevende bestuurders uit verschillende sectoren aan het woord komen over – hoe kan het ook anders anno 2020 – digitalisering in Nederland.

Lees verder

ELLIPSE-dashboard geeft inzicht in zorgvraag per regio

22-9-2020

Hoe gaat de zorgvraag zich ontwikkelen? Deze vraag houdt momenteel heel Nederland bezig, zeker nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt. Maar ook op de langere termijn blijft het een actueel vraagstuk: onder invloed van ontwikkelingen als vergrijzing en snelle technologische vooruitgang blijft de zorgvraag veranderen. Het nieuwe ELLIPSE-dashboard van AT Osborne maakt de vraag naar zorg per regio inzichtelijk.

Lees verder

AT Osborne: ‘Deltaplan nodig om scholen coronaproof te krijgen’

9-9-2020

Zo’n 8.000 scholen in het basis- en voortgezet onderwijs moeten binnen korte tijd coronaproof worden gemaakt. Een zeer omvangrijke klus, die niet alleen technisch ingewikkeld is, maar ook financieel en organisatorisch. Consultant Jeroen de Jongh van adviesbureau AT Osborne verkende in de afgelopen weken de opgave en komt tot de conclusie dat een Deltaplan nodig is voor het laten slagen van de transformatie. 

Lees verder

Bron- en contactonderzoek kost GGD’en dit jaar €273 miljoen

7-9-2020

Het bron- en contactonderzoek dat GGD’en verrichten kost dit jaar een kleine €273 miljoen, zo schat Andersson Elffers Felix in. Het adviesbureau kwam in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met een raming van de extra kosten die de GGD’en dit jaar zullen maken vanwege corona.

Lees verder

Novisource topman ‘tevreden’ over beperkte omzetdaling

31-8-2020

Advies- en interimbedrijf Novisource heeft de omzet in het eerste halfjaar van 2020 met 9% zien teruglopen.

Lees verder

Rijnconsult betrokken bij aardgasvrijproject in Utrecht

27-8-2020

De gemeente Utrecht en enkele andere partijen schakelden eind 2018 de hulp in van Rijnconsult om de wijk Overvecht-Noord aardgasvrij te maken. Aan het woord adviseur Mark Elbers, die de afgelopen tijd heeft bijgedragen aan het transitieproject. 

Lees verder

Ministeries kiezen partijen voor inhuurcontract van €140 miljoen

25-8-2020

De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) hebben acht preferred suppliers geselecteerd voor de inhuur van IT-professionals.

Lees verder

BMC brengt knelpunten van maatschappelijk ondernemerschap in kaart

20-8-2020

Vorige maand kondigde het kabinet verschillende maatregelen aan om sociaal ondernemers te versterken. Er komt een nieuwe rechtsvorm voor sociale bv’s en meer begeleiding vanuit de overheid op het gebied van wet- en regelgeving, kennisdeling en het verkrijgen van financiering. Een belangrijke pijler voor het nieuwe beleid is een onderzoek van BMC naar de knelpunten die sociaal ondernemers ervaren en mogelijke maatregelen om deze weg te nemen.

Lees verder
Sluiten