Wie extern advies inschakelt moet kunnen rekenen op professionele onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en integriteit.

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Lotte Ravenhorst verbindt zich aan Cultuur & Erfgoed team van BMC

20-6-2018

BMC heeft een nieuwe consultant verwelkomd. Sinds enkele weken is Lotte Ravenhorst actief voor het adviesbureau als Senior Adviseur Cultuur & Erfgoed. Ravenhorst maakte de overstap naar BMC vanuit de gemeente Rotterdam, waar ze de functie van Strategisch Adviseur Cultuur bekleedde. 

Lees verder

Voormalig Novisource interim CEO wordt directeur QNH Consulting in België

15-6-2018

Na in 2017 Novisource meerdere maanden als interim-CEO geleid te hebben heeft Eric Drossaert nu een nieuwe bestuursklus. Hij is benoemd tot directeur van de Belgische tak van adviesbureau QNH Consulting. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op de verdere groei van QNH in België en de uitbreiding van het portfolio.

Lees verder

Twynstra Gudde wil Nederland helpen aan een duurzamere toekomst

11-6-2018

Met de adviesgroep Energie zet Twynstra Gudde zich in voor een versnelling van de transitie naar een duurzame samenleving. Door kennis in te brengen en samen te werken met diverse betrokken partijen wil het Amersfoortse bureau bijdragen aan innovaties als hernieuwbare energie, nieuwe mobiliteitsconcepten, energieneutrale woningen en circulaire industriële processen. “Door partijen te verbinden aan gezamenlijke ambities boeken we resultaat en komt de energietransitie op gang”, stelt Zenzi Pluut, die sinds kort Managing Partner is binnen de adviesgroep Energie.

Lees verder

Tamara Hols en Marnix Janssen over het traineeship van PBLQ

7-6-2018

Verschillende adviseurs doorlopen het traineeship van PBLQ. Zo ook Tamara Hols en Marnix Janssen. Janssen rondde onlangs het tweejarige programma af en Hols is momenteel in de laatste fase van het traject. Consultancy.nl sprak met beiden over hun ervaringen. 

Lees verder

Interimbureau Novisource wordt na koerswijziging ontmanteld

6-6-2018

Brainnet heeft de broker- en bemiddelingsactiviteiten van Novisource overgenomen. De deal, die wordt gesloten vijf maanden nadat Novisource bekendmaakte de onderhandelingen te zijn gestart met een mogelijke koper, zal naar verwachting worden opgevolgd door nog een desinvestering. Dit als onderdeel van de executie van een ontmantelplan dat is uitgedacht door strategische adviseurs.

Lees verder

Pim Nijssen, Wicher Schönau en Sjoerd Memelink partner bij Twynstra

5-6-2018

Twynstra Gudde heeft drie nieuwe partners benoemd: Pim Nijssen, Wicher Schönau en Sjoerd Memelink. Alle drie de kersverse partners werken al geruime tijd als adviseur voor het Amersfoortse organisatieadviesbureau.

Lees verder

Vier consultants sluiten zich aan bij organisatieadviesbureau Rijnconsult

4-6-2018

Rijnconsult heeft vier nieuwe professionals toegevoegd aan het team: Kyra Cools, Jeroen Bronswijk, Evelien van Gijzen en Lieke Brouwer. Met de nieuwe aanwinsten telt het bureau circa 50 professionals. “We hebben nu een mooie mix van oudgedienden en jonge adviseurs”, aldus Rijnconsult.

Lees verder

Leeuwendaal brengt Gallup CliftonStrengths naar Nederlandse publieke sector

4-6-2018

Leeuwendaal heeft een primeur te pakken op de Nederlandse markt voor HR-advies en training. Het HR-advieskantoor uit Den Haag heeft een exclusief partnerschap gesloten met het gerenommeerde Amerikaanse Gallup, waardoor het de CliftonStrengths kan introduceren en toepassen bij publieke organisaties in ons land. CliftonStrengths is een gepatenteerde tool van Gallup die tot op heden wereldwijd is gebruikt door meer dan achttien miljoen professionals, en is gecreëerd vanuit het idee dat uitgaan van kracht – in plaats van het repareren van zwaktes – het recept is voor menselijk succes.

Lees verder

Strategisch Omgevingsmanagement draait vooral om de mens

24-5-2018

Strategisch Omgevingsmanagement (SOM) speelt de laatste jaren een steeds belangrijkere rol bij de uitvoering van grote projecten. Waar de aanpak voorheen met name door overheidsinstanties werd ingezet, kiezen nu ook steeds meer private bedrijven ervoor de dialoog aan te gaan met de buitenwereld. Pim Nijssen en Niels Vrije van Twynstra Gudde hebben jarenlange ervaring met SOM. In gesprek met Consultancy.nl delen ze hun visie op het vakgebied. 

Lees verder

Novisource ziet opnieuw voltallige Raad van Bestuur vertrekken

23-5-2018

De volledige Raad van Bestuur van advies- en interimbureau Novisource heeft zijn taken neergelegd. Voor de tweede keer in een tijdsbestek van achttien maanden moet de Raad van Commissarissen van het beursgenoteerde bedrijf op zoek naar nieuwe topbestuurders.

Lees verder

Leeuwendaal krijgt CMC Firm keurmerk van consultancyorgaan ICMCI

17-5-2018

Leeuwendaal is het vierde Nederlandse adviesbureau dat is erkend als een CMC firma. “Met het behalen van het keurmerk ‘CMC Firm’ behoort Leeuwendaal nu tot de wereldwijde top van ondernemingen op het gebied van organisatieadvies, die gegarandeerd werken volgens de hoogste standaarden”, aldus Laurens Zwaan, Senior organisatieadviseur bij het advieskantoor. 

Lees verder

Business valuation wordt professioneler door de komst van Registor Valuators

16-5-2018

Door de komst van Registor Valuators is de praktijk van de bedrijfswaardering in rap tempo geprofessionaliseerd. JBR wil in die ontwikkeling voorop blijven lopen. “Om goed te kunnen waarderen moet je de context begrijpen waarbinnen een bedrijf actief is.”

Lees verder

Henk de Jong benoemd tot nieuwe algemeen directeur van PBLQ

16-5-2018

De raad van toezicht van PBLQ heeft Henk de Jong benoemd tot nieuwe algemeen directeur van PBLQ. Per 1 juli zal hij leidinggeven aan het adviesbureau en opdrachtgevers in het publieke domein ondersteunen bij complexe vraagstukken.Henk de Jong kan bogen op uitgebreide ervaring binnen de publieke sector in leidinggevende en bestuurlijke posities en als consultant. Zo werkte De jong vijftien jaar als consultant voor de rijksoverheid, steden en uitvoeringsorganisaties, was hij directeur bij de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam en werd vervolgens gemeentesecretaris in Amsterdam.In de jaren daarna heeft De jong als zelfstandig adviseur in New York en Nederland gewerkt. Vanaf het begin van zijn loopbaan heeft hij bovendien (gast)colleges gegeven en modules verzorgd bij verschillende (academische) opleidingen en is hij betrokken geweest bij diverse onderzoeken. Vorig jaar startte De Jong als buitenpromovendus aan Universiteit Leiden met een onderzoek naar organisaties die plotselinge veranderingen ervaren. Het was aan diezelfde universiteit, waar De Jong alvorens hij zijn loopbaan startte, zijn master in Public Administration behaalde.Voorafgaand aan zijn overstap naar PBLQ is De Jong onder meer lid geweest van de nationale korpsleiding bij de Politie en voorzitter van de colleges van bestuur van ROC Leiden en Helicon Opleidingen. “De publieke sector is waar mijn hart ligt en ik kan daar nu weer vanuit een mooie positie veel voor betekenen. Ik zal leidinggeven aan het bureau en opdrachten doen voor publieke organisaties die het advies van PBLQ zoeken, een trainings- of opleidingsbehoefte hebben of die tijdelijke leiding nodig hebben”, aldus de Jong over zijn aanstaande rol als directeur van PBLQ. Gevestigd in Den Haag en met ruim 120 professionals in dienst is het adviesbureau gespecialiseerd in het oplossen van verandervraagstukken met een focus op informatiemanagement in het publieke domein. Naast adviesdiensten biedt PBLQ ook traineeships en opleidingen aan.

Lees verder

Bouw van nieuw 'zwevend' hoofdkantoor van Twynstra Gudde gestart

15-5-2018

Twynstra Gudde zal naar verwachting in 2019 een nieuw ‘zwevend’ kantoor betrekken. Begin mei ging de bouw daarvan in ‘De Nieuwe Stad’ in Amersfoort officieel van start. Feitelijk betreft het nieuw kantoor een nieuwe verdieping op het al bestaande pand Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek. Naast de verdieping van het adviesbureau zal nog een extra verdieping worden gerealiseerd, waar in de toekomst diverse flexplekken en ruimtes te huur zijn voor ondernemers.

Lees verder

Wat 20 PBLQ adviseurs hebben geleerd van hun reis naar Israël

11-5-2018

Advieskantoor PBLQ heeft eind april twintig medewerkers op studiereis gestuurd naar Israël. De week – waarin enkele universiteiten en startups werden bezocht – stond in het teken van cybersecurity en innovatie. Daarnaast stonden publiek-private samenwerkingsverbanden en de invloed van het Israëlische leger op innovatie en technologie centraal. 

Lees verder

Achter de schermen bij de spraakmakende Vekoma Rides | Sansei deal

26-4-2018

Het is een van de meest in het oog springende deals van het nieuwe jaar. Het Limburgse Vekoma Rides – wereldwijd toonaangevend met de bouw van achtbanen en in Nederland onder meer bekend als het bedrijf achter de Python in de Efteling – is in handen gekomen van het Japanse Sansei. Toen de achtbaanbouwer de tot veler verbeelding sprekende overname vorige maand wereldkundig maakte, werd achter de schermen een fles champagne ontkurkt. Met het sluiten van de transactie werd voor de dealmakers een bijzonder overnametraject afgesloten.

Lees verder

Twynstra Gudde ontwikkelt blauwdruk voor Foodlab in de Hoeksche Waard

24-4-2018

Het eiland de Hoeksche Waard in Zuid-Holland krijgt Twynstra Gudde op bezoek. Het adviesbureau zal de komende maanden gaan onderzoeken hoe een Foodlab – een educatief kenniscentrum over voeding en innovatieve landbouw – daar zou kunnen worden gerealiseerd. Twynstra Gudde hoopt deze zomer de analyse af te ronden en een bidbook van het Foodlab te kunnen presenteren.

Lees verder

AT Osborne helpt Radboud Universiteit met oplevering van nieuw faculteitsgebouw

23-4-2018

Eind 2020 nemen medewerkers en studenten van Radboud Universiteit in Nijmegen het nieuwe gebouw van de Faculteit der Sociale Wetenschappen in gebruik. AT Osborne is al enige tijd nauw betrokken bij de realisatie van het nieuwe en energiezuinige faculteitsgebouw. Adviseurs Kees Rezelman en Christiaan de Pous zijn verantwoordelijk voor het projectmanagement en het kostenmanagement.

Lees verder

Michiel Minderhoud nieuwe directeur van onderwijsverband PPO Rotterdam

19-4-2018

Onderwijssamenwerkingsverband PPO Rotterdam heeft voormalig BMC senior adviseur Michiel Minderhoud benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Minderhoud is de opvolger van Nicole Teeuwen, die de overstap maakt naar de Sectorraad Praktijkonderwijs.

Lees verder

Twynstra Gudde breidt strategiepraktijk uit met drie senior adviseurs

18-4-2018

Twynstra Gudde heeft zijn strategieadviespraktijk uitgebreid met drie senior-adviseurs. Jeroen Schouten en Stijn van Diemen komen over van respectievelijk Rijnconsult en Total Identity, terwijl Rob Poels, partner bij Twynstra Gudde, een interne overstap heeft gemaakt. In 2015 startte Twynstra Gudde, een van de grootste en bekendste organisatieadviesbureaus van ons land, zijn strategieadvieslabel ‘Twynstra Gudde Strategy Counsellors;’. De praktijk, die zich vooral richt op bestuurlijk-strategische vraagstukken rondom de koers van zorgorganisaties, werd destijds gestart met twee partners, Bram den Engelsen en Huub Raemakers.

Lees verder
Sluiten