Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Logo ASI consulting
Voogt Pijl & Partners
GalanNXT
Logo Bloom
Logo Bostec
Logo RVDB
Dicitas Consulting
Cubiks
Pure Talent
Flowresulting
Logo &Samhoud
Vintura
Kirkman Company
been management consulting
Logo Over morgen
Protiviti
Logo EV consult
First Consulting
Logo people change
Logo Win
Msd
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Leeuwendaal start interim community voor culturele sector

7-6-2019

Leeuwendaal is een interim community begonnen gericht op de culturele sector. De managers en bestuurders van Leeuwendaal C, zoals de community heet, komen zelf voort uit de sector. “Organisaties in de culturele sector dienen net zo professioneel en zakelijk te worden geleid als alle andere. Dat staat buiten kijf. Maar het draait in culturele organisaties niet alleen om harde KPI’s. Wie de bijzonderheden en de gevoeligheden van de sector niet kent, is (onbedoeld) al gauw een olifant in de porseleinkast.”

Lees verder

Goede managers zijn de sleutel tot succes

6-6-2019

De sleutel tot betere resultaten zijn excellente managers. Dat zeggen twee experts van Gallup in hun nieuwe boek. Hypes – zoals het verwijderen van het middle-management of volledig manager-free zijn – moeten worden vergeten, omdat “geen enkel bedrijf functioneert bij de afwezigheid van excellente managers. Wanneer dit soort professionals ontbreekt is er bovendien geen leiderschap aanwezig in een organisatie.”

Lees verder

Zes bouwstenen voor betrokken en bevlogen medewerkers

5-6-2019

Iedere organisatie probeert ervoor te zorgen dat haar medewerkers betrokken en bevlogen zijn. Volgens een onderzoek van adviesbureau Gallup zijn betrokken medewerkers stukken productiever, wat de winstgevendheid van een bedrijf ten goede komt. Zo zijn organisaties met een werknemersbetrokkenheid in het bovenste kwartiel circa 17% productiever en 21% winstgevender dan die in het onderste kwartiel. 

Lees verder

Zweedse eigenaar van Sunweb neemt ook Corendon over

4-6-2019

De private equity-investeerder achter touroperator Sunweb heeft Corendon overgenomen, een Nederlandse reisorganisatie met een omzet van ongeveer €520 miljoen. Als onderdeel van de deal – financiële details zijn niet bekendgemaakt – zal Corendon geïntegreerd worden binnen Sunweb. 

Lees verder

Werken als jonge informatieprofessional in de publieke sector bij PBLQ

29-5-2019

Jaarlijks start een lichting van vijftien young professionals met het Advanced Traineeship van PBLQ. Verschillende van hen deelden hun ervaringen over dit leer- en werktraject met Consultancy.nl. 

Lees verder

Deze adviesbureaus worden het vaakst genoemd in de Tweede Kamer

23-5-2019

Sinds het aantreden van kabinet-Rutte III zijn in de Tweede Kamer meer dan 1.500 debatten gevoerd, ruim 1000 Kamervragen gesteld en bijna 250 moties ingediend. Onder de 100 bedrijven die hierin het vaakst worden genoemd bevinden zich zeven adviesbureaus.

Lees verder

Rijnconsult organiseert selectiedag voor ervaren professionals

22-5-2019

Komende maand organiseert Rijnconsult een selectiedag voor ervaren professionals met enkele jaren werkervaring in het advies- of projectmanagementdomein. Met deze potentiële nieuwe collega’s wil het organisatieadviesbureau zijn adviespraktijk verder uitbouwen. Na de succesvolle eerste selectiedag, zijn er inmiddels drie kandidaten aangenomen die binnenkort al van start gaan.

Lees verder

Adviesbureaus slaan handen ineen voor Campus Day

21-5-2019

Verschillende adviesbureaus hebben hun krachten gebundeld om Campus Day 2019 te organiseren. Deze dag staat volledig in het teken van het belang van de campus. Lezingen en discussies worden gehouden over hoe campussen waarde kunnen toevoegen aan de doelstellingen van bedrijven, academische instellingen, studenten en onderzoekscentra. Dit jaar vindt het evenement plaats op donderdag 20 juni op de campus van de Universiteit Utrecht in het Victor J. Koningsbergergebouw. 

Lees verder

De beste strategische adviesbureaus volgens zakelijke beslissers

7-5-2019

Strategieconsultants adviseren CEO’s en andere bestuurders over hun meest urgente uitdagingen – van bedrijfsstrategie te midden van een ontwricht landschap, tot fusies en overnames, commerciële strategieën en organisatieontwerp. Nederland herbergt meer dan 500 grote en middelgrote managementadviesbureaus, die allemaal mee willen draaien in het topsegment van de adviesketen. Ontmoet de beste strategie consultingkantoren van ons land.

Lees verder

Nederlandse Zorgautoriteit moet meer van zich laten horen

23-4-2019

Het zou beter zijn als de Nederlandse Zorgautoriteit zich voortaan explicieter uitspreekt over ontwikkelingen in de zorgsector. Dat stelt onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix (AEF) op basis van een evaluatiestudie.

Lees verder

AEF streeft met hecht team naar maatschappelijke impact

15-4-2019

Een half jaar geleden heeft Robert-Jaap Voorn zich bij Aris van Veldhuisen gevoegd in de bureauleiding van Andersson Elffers Felix (AEF). Sindsdien staan de twee samen aan het roer bij het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Consultancy.nl reisde af naar het monumentale kantoor van AEF aan de Utrechtse Maliebaan om te spreken met Voorn en Van Veldhuisen – over de nieuwe samenwerking, de cultuur binnen het bureau en de plannen voor de komende jaren.

Lees verder

Vier trends en drie scenario's voor de nutssector

8-4-2019

Een van de branches die de komende decennia naar verwachting met de grootste veranderingen te maken krijgt is de nutssector. Het Young Professional Network van het Cordence Worldwide Partnership, waar Twynstra Gudde bij is aangesloten, identificeert vier belangrijke trends die de sector zullen transformeren en schetst drie toekomstscenario’s die onder invloed van deze trends werkelijkheid kunnen worden. Ten slotte geven de young professionals advies aan branchepartijen die goed willen inspelen op de vele ontwikkelingen. 

Lees verder

Nederlandse facility management markt goed voor bijna €34 miljard

1-4-2019

De Nederlandse facility management markt is goed voor een omzet van bijna €33,5 miljard. Dat komt neer op maar liefst 4,5% van het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Twynstra Gudde in opdracht van beroepsvereniging Facility Management Nederland. 

Lees verder

BMC: Versterk het zelforganiserend vermogen van inwoners

20-3-2019

De transformatie in het sociaal domein vraagt steeds meer van inwoners. Zo wordt van ze verwacht dat ze meedenken bij besluitvormingen, participeren op het gebied van zorg en welzijn, én via hun zelforganiserend vermogen bijdragen aan maatschappelijke thema’s. De manier waarop de kracht van inwoners wordt ingezet is echter voor verbetering vatbaar, zo blijkt uit een recent onderzoek van BMC en de Universiteit Twente. 

Lees verder

Consultancy.nl organiseert Career Event voor studenten en starters

5-3-2019

Op 23 april vindt het Consultancy.nl Career Event plaats. Toonaangevende adviesorganisaties verzamelen zich in De Hallen in Amsterdam om daar in contact te komen met aanstormend adviestalent. 

Lees verder

JBR begeleidt overname van Boskalis in het Midden-Oosten

5-3-2019

Boskalis heeft een meerderheidsbelang genomen in Horizon. Dit in de Verenigd Arabische Emiraten gevestigd bedrijf richt zich onder meer op geofysisch onderzoek en geotechnische dienstverlening. De deal werd begeleid door JBR, dat inmiddels is uitgegroeid tot de trusted M&A-dealmaker van het bedrijf.

Lees verder

Arno Flier sluit zich als associate partner aan bij JBR

20-2-2019

Begin deze maand heeft Arno Flier zich als associate partner aangesloten bij JBR. Flier is al zo’n 20 jaar actief in de adviesbranche. Hij beschikt over uitgebreide ervaring op gebieden als bedrijfsstrategie, herstructurering, M&A-strategie en commercial due diligence. Flier maakt de overstap naar JBR vanuit Monitor Deloitte, waar hij de afgelopen vijf jaar actief was als Director M&A Strategy. Eerder werkte hij als Principal M&A Strategy voor Boer & Croon, als Associate voor Booz & Company en als M&A Business Developer voor Springer Nature. Hij begon zijn carrière als technische marketeer in de chemische industrie, na het behalen van zijn master in Scheikunde aan de Universiteit Utrecht.Naast zijn ervaring op verschillende M&A-thema’s, heeft Flier gedurende zijn lange staat van dienst in de consultancysector “brede en diepgaande expertise opgebouwd in internationaal strategische trajecten van bedrijfs- en businessunits in een verschillende industrieën, waaronder telecommunicatie, media en technologie, zakelijke dienstverlening, fabricatie, postbezorging en de maritieme sector”, aldus een woordvoerder van JBR.

Lees verder

Nederlands consortium helpt Java bij duurzaam kustmanagement

11-2-2019

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een consortium bestaande uit Twynstra Gudde, Witteveen+Bos, Akvo en het Indonesische bedrijf Bita geselecteerd om de provincie Centraal Java te ondersteunen in het beschermen van de kustgebieden. Samen zullen de adviseurs een strategie en actieplan ontwikkelen voor een betere en duurzamere kustontwikkeling. Het is de bedoeling dat de kennis binnen twee jaar wordt overgedragen aan lokale beleidsbepalers. 

Lees verder

Leeuwendaal toetst vaardigheden van de leden van stembureaus

11-2-2019

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben Leeuwendaal ingeschakeld om in het kader van de aankomende Provinciale Staten verkiezingen in maart onderzoek te doen naar de selectie, deskundigheid, vaardigheden en facilitering van voorzitters en leden van stembureaus. 

Lees verder

De Vreemdelingenketen sluit vierjarig inhuurcontract van €128 miljoen

7-2-2019

De Vreemdelingenketen heeft acht partijen als IT-inhuurpartner geselecteerd voor de komende vier jaar. Het totale contract wordt geraamd op een waarde van ongeveer €128 miljoen.

Lees verder
Sluiten