Wie extern advies inschakelt moet kunnen rekenen op professionele onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en integriteit.

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Leeuwendaal krijgt CMC Firm keurmerk van consultancyorgaan ICMCI

17-5-2018

Leeuwendaal is het vierde Nederlandse adviesbureau dat is erkend als een CMC firma. “Met het behalen van het keurmerk ‘CMC Firm’ behoort Leeuwendaal nu tot de wereldwijde top van ondernemingen op het gebied van organisatieadvies, die gegarandeerd werken volgens de hoogste standaarden”, aldus Laurens Zwaan, Senior organisatieadviseur bij het advieskantoor. 

Lees verder

Business valuation wordt professioneler door de komst van Registor Valuators

16-5-2018

Door de komst van Registor Valuators is de praktijk van de bedrijfswaardering in rap tempo geprofessionaliseerd. JBR wil in die ontwikkeling voorop blijven lopen. “Om goed te kunnen waarderen moet je de context begrijpen waarbinnen een bedrijf actief is.”

Lees verder

Henk de Jong benoemd tot nieuwe algemeen directeur van PBLQ

16-5-2018

De raad van toezicht van PBLQ heeft Henk de Jong benoemd tot nieuwe algemeen directeur van PBLQ. Per 1 juli zal hij leidinggeven aan het adviesbureau en opdrachtgevers in het publieke domein ondersteunen bij complexe vraagstukken.Henk de Jong kan bogen op uitgebreide ervaring binnen de publieke sector in leidinggevende en bestuurlijke posities en als consultant. Zo werkte De jong vijftien jaar als consultant voor de rijksoverheid, steden en uitvoeringsorganisaties, was hij directeur bij de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam en werd vervolgens gemeentesecretaris in Amsterdam.In de jaren daarna heeft De jong als zelfstandig adviseur in New York en Nederland gewerkt. Vanaf het begin van zijn loopbaan heeft hij bovendien (gast)colleges gegeven en modules verzorgd bij verschillende (academische) opleidingen en is hij betrokken geweest bij diverse onderzoeken. Vorig jaar startte De Jong als buitenpromovendus aan Universiteit Leiden met een onderzoek naar organisaties die plotselinge veranderingen ervaren. Het was aan diezelfde universiteit, waar De Jong alvorens hij zijn loopbaan startte, zijn master in Public Administration behaalde.Voorafgaand aan zijn overstap naar PBLQ is De Jong onder meer lid geweest van de nationale korpsleiding bij de Politie en voorzitter van de colleges van bestuur van ROC Leiden en Helicon Opleidingen. “De publieke sector is waar mijn hart ligt en ik kan daar nu weer vanuit een mooie positie veel voor betekenen. Ik zal leidinggeven aan het bureau en opdrachten doen voor publieke organisaties die het advies van PBLQ zoeken, een trainings- of opleidingsbehoefte hebben of die tijdelijke leiding nodig hebben”, aldus de Jong over zijn aanstaande rol als directeur van PBLQ. Gevestigd in Den Haag en met ruim 120 professionals in dienst is het adviesbureau gespecialiseerd in het oplossen van verandervraagstukken met een focus op informatiemanagement in het publieke domein. Naast adviesdiensten biedt PBLQ ook traineeships en opleidingen aan.

Lees verder

Bouw van nieuw 'zwevend' hoofdkantoor van Twynstra Gudde gestart

15-5-2018

Twynstra Gudde zal naar verwachting in 2019 een nieuw ‘zwevend’ kantoor betrekken. Begin mei ging de bouw daarvan in ‘De Nieuwe Stad’ in Amersfoort officieel van start. Feitelijk betreft het nieuw kantoor een nieuwe verdieping op het al bestaande pand Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek. Naast de verdieping van het adviesbureau zal nog een extra verdieping worden gerealiseerd, waar in de toekomst diverse flexplekken en ruimtes te huur zijn voor ondernemers.

Lees verder

Wat 20 PBLQ adviseurs hebben geleerd van hun reis naar Israël

11-5-2018

Advieskantoor PBLQ heeft eind april twintig medewerkers op studiereis gestuurd naar Israël. De week – waarin enkele universiteiten en startups werden bezocht – stond in het teken van cybersecurity en innovatie. Daarnaast stonden publiek-private samenwerkingsverbanden en de invloed van het Israëlische leger op innovatie en technologie centraal. 

Lees verder

Achter de schermen bij de spraakmakende Vekoma Rides | Sansei deal

26-4-2018

Het is een van de meest in het oog springende deals van het nieuwe jaar. Het Limburgse Vekoma Rides – wereldwijd toonaangevend met de bouw van achtbanen en in Nederland onder meer bekend als het bedrijf achter de Python in de Efteling – is in handen gekomen van het Japanse Sansei. Toen de achtbaanbouwer de tot veler verbeelding sprekende overname vorige maand wereldkundig maakte, werd achter de schermen een fles champagne ontkurkt. Met het sluiten van de transactie werd voor de dealmakers een bijzonder overnametraject afgesloten.

Lees verder

Twynstra Gudde ontwikkelt blauwdruk voor Foodlab in de Hoeksche Waard

24-4-2018

Het eiland de Hoeksche Waard in Zuid-Holland krijgt Twynstra Gudde op bezoek. Het adviesbureau zal de komende maanden gaan onderzoeken hoe een Foodlab – een educatief kenniscentrum over voeding en innovatieve landbouw – daar zou kunnen worden gerealiseerd. Twynstra Gudde hoopt deze zomer de analyse af te ronden en een bidbook van het Foodlab te kunnen presenteren.

Lees verder

AT Osborne helpt Radboud Universiteit met oplevering van nieuw faculteitsgebouw

23-4-2018

Eind 2020 nemen medewerkers en studenten van Radboud Universiteit in Nijmegen het nieuwe gebouw van de Faculteit der Sociale Wetenschappen in gebruik. AT Osborne is al enige tijd nauw betrokken bij de realisatie van het nieuwe en energiezuinige faculteitsgebouw. Adviseurs Kees Rezelman en Christiaan de Pous zijn verantwoordelijk voor het projectmanagement en het kostenmanagement.

Lees verder

Michiel Minderhoud nieuwe directeur van onderwijsverband PPO Rotterdam

19-4-2018

Onderwijssamenwerkingsverband PPO Rotterdam heeft voormalig BMC senior adviseur Michiel Minderhoud benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Minderhoud is de opvolger van Nicole Teeuwen, die de overstap maakt naar de Sectorraad Praktijkonderwijs.

Lees verder

Twynstra Gudde breidt strategiepraktijk uit met drie senior adviseurs

18-4-2018

Twynstra Gudde heeft zijn strategieadviespraktijk uitgebreid met drie senior-adviseurs. Jeroen Schouten en Stijn van Diemen komen over van respectievelijk Rijnconsult en Total Identity, terwijl Rob Poels, partner bij Twynstra Gudde, een interne overstap heeft gemaakt. In 2015 startte Twynstra Gudde, een van de grootste en bekendste organisatieadviesbureaus van ons land, zijn strategieadvieslabel ‘Twynstra Gudde Strategy Counsellors;’. De praktijk, die zich vooral richt op bestuurlijk-strategische vraagstukken rondom de koers van zorgorganisaties, werd destijds gestart met twee partners, Bram den Engelsen en Huub Raemakers.

Lees verder

BMC en Key Control Dashboard voor In Control Statement publieke domein

11-4-2018

BMC is een samenwerking aangegaan met het Key Control Dashboard (KCD), een hulpmiddel dat overheidsinstellingen helpt om aantoonbaar in control te zijn op processen en een effectieve interne beheersing te bereiken. Met de samenwerking positioneert BMC zich als de expert die overheidsorganisaties kan helpen bij het verkrijgen van een ‘In Control Statement’ en het afgeven van een rechtmatigheidsverklaring. 

Lees verder

AEF, JBR en WagenaarHoes krijgen CMC Firm-status van beroepsorgaan

4-4-2018

Drie Nederlandse consultancybureaus – Andersson Elffers Felix (AEF), JBR en WagenaarHoes – zijn door The International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) benoemd tot een ‘CMC Firm’. De drie adviesbureaus zijn de eersten in ons land die deze status hebben verkregen en gelden hiermee, zo stellen de Ooa en de ROA, als voorlopers binnen de branche.

Lees verder

Dertien adviesbureaus in lijst van beste werkgevers van Nederland

3-4-2018

De lijst van beste werkgevers van Nederland is bekendgemaakt. Dit jaar wisten zo'n 60 organisaties een plekje te bemachtigen op de lijst, waaronder dertien adviesbureaus. Zo is Quint aangemerkt als een van de beste grote bedrijven, eindigt Lean Consultancy Group bovenaan de lijst van de beste middelgrote bedrijven en is de hoogste positie onder de kleinere organisaties voor House of Performance. Andere bureaus die de rankings wisten te halen, zijn onder meer ORMIT, IG&H, Solid Professionals, Republiq en Considerati.

Lees verder

Vier adviseurs verbinden zich aan WagenaarHoes Organisatieadvies

16-3-2018

WagenaarHoes Organisatieadvies heeft de afgelopen maanden het team versterkt met vier nieuwe adviseurs: Marion van de Vorst, Jostein van Vliet, Mark de Vries en Eric ten Hulsen.

Lees verder

Twynstra Gudde en UMS Group partner van Energie & Utilities Summit

14-3-2018

Twynstra Gudde en UMS Group hebben zich als partners verbonden aan de Energie & Utilities Summit, een jaarlijkse bijeenkomst voor bestuurders en managers uit de energie- en nutssector. Tijdens het evenement kunnen beslissers met elkaar netwerken, inspiratie en kennis vergaren en met elkaar in gesprek gaan over uiteenlopende strategische vraagstukken uit de branche.

Lees verder

Drie succesfactoren van organisatieontwikkeling binnen de publieke sector

12-3-2018

Organisatieontwikkeling binnen de publieke sector wordt regelmatig ervaren als een weerbarstig proces. Leidinggevenden die willen bijdragen aan het voortdurend verbeteren van de kwaliteit en het verhogen van de resultaten hebben een stevige taak te vervullen. Volgens Peter van Biemen en Jannie Lammers, die samen vele trajecten voor management- en organisatieontwikkeling hebben ontworpen en uitgevoerd in het publieke domein, zijn er drie succesfactoren voor een succesvolle organisatieontwikkeling.

Lees verder

WagenaarHoes adviseur Erik Koopman wint Ulbo de Sitter-scriptieprijs

2-3-2018

Erik Koopman, organisatieadviseur bij WagenaarHoes, heeft de Ulbo de Sitter-scriptieprijs in de wacht gesleept. Koopmans scriptie, die hij zo'n anderhalf jaar geleden vanuit het adviesbureau voltooide, wordt vooral geprezen om de goed gestructureerde manier waarop de praktijk en theorie elkaar hebben versterkt in zijn oordeel over het functioneren van wijkteams in gemeente Almelo.

Lees verder

Rijnconsult laat Zeelandse zorgorganisatie Gors beter samenwerken

23-2-2018

Adviesbureau Rijnconsult heeft de afgelopen twee jaar de Zeeuwse zorgorganisatie Gors ondersteund bij het project Administratieve LastenVerlichting. Al snel na de start van het project bleek echter dat de problemen binnen de organisatie niet zozeer administratief van aard waren, maar juist vooral voortkwamen uit een gebrek aan goede samenwerking. Terwijl Gors haar taken op zich prima vervulde, bleken de medewerkers grotendeels langs elkaar heen te werken. Inmiddels zijn er dankzij het project en de begeleiding van Rijnconsult flinke verbeteringen gerealiseerd. 

Lees verder

Nederland is het best voorbereid om zelfrijdende auto in te voeren

21-2-2018

Dagelijks verschijnt in de media berichtgeving over de zelfrijdende auto, waarin pilots worden aangekondigd en de uitrol van de technologie aanstaande lijkt te zijn. Een mooi moment om de stand van zaken op te maken en uiteen te zetten hoe ver de ontwikkeling staat, wat de publieke opinie is en welke stappen ondernomen dienen te worden voor een veilige introductie van de technologie. 

Lees verder

Werken als zorgconsultant? Maak kennis met bureaus tijdens HBW 2018

20-2-2018

Deze week vindt de 2018-editie van de jaarlijkse Health Business Week plaats. Voor studenten die willen werken in de zorg is dit het ideale moment om zich te verdiepen in de branche, in hoe het is om te werken in de zorg en om kennis te maken met werkgevers die hun passie delen. De adviesbranche is net als vorig jaar goed vertegenwoordigd met acht bureaus die het evenement ondersteunen en hun expertise met de toekomstige zorgconsultants zullen delen.

Lees verder
Sluiten