Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Quint Wellington Redwood
Strategiemakers BV
Investment Consulting Associates
House of Performance
Move beyond
Gemeente Utrecht
Boer & Croon
Qhuba
AevesBenefit
Logo hiemstra en de vries
Logo UPD
Schouten en Nelissen
MSR Consulting Group
Wielinq
Plat4mation
Energyprofs
ADC Performance Improvement
Mitopics
GalanNXT
First Consulting
Stanton Chase
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Karin Kievit versterkt Cultuur & Erfgoed-team van BMC Advies

15-5-2020

Karin Kievit Heeft zich aangesloten bij BMC Advies. Ze is gestart als Senior Adviseur binnen het Cultuur & Erfgoed-team.

Lees verder

AEF sluit zich aan bij brede COVID-19 Datacoalitie

1-5-2020

Adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) heeft zich aangesloten bij een groep van bedrijven en instellingen die samen de brede ‘COVID-19 Datacoalitie’ vormen. De initiatiefnemers willen de zorgsector, overheid en wetenschappers voorzien van datagedreven inzichten die de besluitvorming kunnen verbeteren.

Lees verder

Coronacrisis legt druk op goedkeuren van de jaarrekening

28-4-2020

Door de impact van het coronavirus ziet de wereld er ineens heel anders uit. Meer dan zeven van de tien bedrijven wordt financieel geraakt door de pandemie. Ook voor accountants brengt deze ontwikkeling een flinke uitdaging met zich mee: hoe kunnen zij nauwkeurig de boeken controleren te midden van zoveel voortdurende onzekerheid? 

Lees verder

BMC helpt Dienst Dommelvallei bij uitvoeren Tozo-regeling

23-4-2020

Gemeenten in het hele land zijn momenteel druk bezig met de uitvoering van de voor zzp’ers ingestelde Tozo-regeling. Zo ook Dienst Dommelvallei, de samenwerkingspartner voor zo’n 40.000 inwoners die woonachtig zijn in de gemeenten Nuenen, Geldrop-Mierlo en Son en Breugel.

Lees verder

TKH verkoopt dochterbedrijf Cruxin aan Croonwolter&dros

21-4-2020

Technologiebedrijf Croonwolter&dros neemt Cruxin over van branchegenoot TKH Group. Croonwolter&dros ziet de aanwinst als waardevolle aanvulling op zijn GBBS-onderdeel, dat zich net als Cruxin richt op beveiligingstechnologie. De overname werd begeleid door M&A-specialist JBR.

Lees verder

Zeven partijen leveren ICT-professionals aan ministerie van BZK

20-4-2020

In een tijd waarin de focus enkel nog lijkt te liggen op de coronacrisis en de gevolgen daarvan, denkt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ook vooruit. Na een aanbestedingsprocedure heeft het ministerie zeven leveranciers geselecteerd voor de inhuur van ICT-professionals. Het gaat om een raamovereenkomst voor vier jaar ingaande 1 mei van dit jaar ter waarde van €150 miljoen, voor het leveren van personeel voor uiteenlopende IT-functies binnen het ministerie op het gebied van onder meer: applicatieontwikkeling, functioneel beheer, informatieanalyse, informatiebeleid, project management en systeemontwikkeling.

Lees verder

AEF helpt NZa bij herstart van urgente non-corona zorg

20-4-2020

AEF ondersteunt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) bij het coördineren van het opstarten van de zorg voor mensen zonder corona. Door de enorme overvloed aan coronapatiënten ligt de reguliere zorg al wekenlang grotendeels stil. Ook voor veel andere patiënten is het echter cruciaal dat zij tijdig worden behandeld – denk aan mensen met kanker, hart- of neurologische problemen. Daarom is het van groot belang dat ook niet-corona-gerelateerde zorg snel weer op gang komt.

Lees verder

Rijnconsult ontwikkelt diensten gericht op corona-tijdperk

15-4-2020

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op de klanten van adviesbureaus. Zo ook voor Rijnconsult. De klanten van het Utrechtse bureau zijn actief in uiteenlopende sectoren – van zorg en overheid tot onderwijs en real estate – en krijgen gedurende de coronaperiode van Rijnconsult aangepaste en op maat gemaakte diensten geleverd. Zo helpt het bureau zijn klanten door deze onzekere en uitdagende periode, om daar zowel op de korte als lange termijn sterker uit te komen.

Lees verder

Giovanni Wouters versterkt BMC Advies als senior adviseur

8-4-2020

Giovanni Wouters is gestart als senior adviseur bij BMC. Hij brengt uitgebreide bestuurservaring binnen de overheid mee naar het adviesbureau voor de publieke sector. De afgelopen vijf jaar werkte de 49-jarige Wouters als directeur en loco-gemeentesecretaris voor de gemeente Helmond. In deze rollen was hij onder meer verantwoordelijk voor strategie, regionale samenwerking, programmamanagement en public affairs. In het kader van die laatste portefeuille hield hij zich ook bezig met de positionering en profilering van Helmond als netwerkstad binnen de zogeheten ‘Brainport’.

Lees verder

Japanners nemen belang in kassenbouwer Certhon

7-4-2020

Denso Corporation, ’s werelds op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie, investeert in tuinbouwkassenbouwer Certhon Group. Samen willen de twee bedrijven de ontwikkeling van techniek in de glastuinbouw versnellen, om zo bij te dragen aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk. De aandeelhouders van Certhon zijn bij de transactie ondersteund door adviseurs van JBR.

Lees verder

BMC opent coronahulplijn voor het publieke domein

3-4-2020

Door de uitbraak van het coronavirus werken zeer veel professionals uit het publieke domein thuis. Deze nieuwe situatie brengt allerlei vragen met zich mee, onder meer op het gebied van beveiliging en privacy. Adviesbureau BMC opende onlangs een telefonische hulplijn voor iedereen die vragen heeft over deze en gerelateerde kwesties.

Lees verder

Adviesbureaus beschermen ziekenhuizen gratis tegen hackers

2-4-2020

Meer dan 60 cybersecuritybedrijven en adviesbureaus hebben de handen ineengeslagen om zorgpartijen te beschermen tijdens de coronacrisis. Ze bieden gratis advies en technische expertise aan onder meer ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsenpraktijken, die tijdens de uitbraak van covid-19 extra risico lopen te worden aangevallen door hackers. Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar er zijn mensen die de coronacrisis zien als een buitenkansje om ziekenhuizen af te persen. In Nederland lijkt het tot op heden nog mee te vallen, maar verschillende buitenlandse ziekenhuizen – onder meer in Tsjechië, Frankrijk en Spanje – zijn al aangevallen door cybercriminelen. Een Tsjechisch ziekenhuis en Brits testcentrum werden het slachtoffer van een aanval met gijzelsoftware.

Lees verder

Klaus Schmitt & Partners sluit zich aan bij Leeuwendaal

1-4-2020

Klaus Schmitt & Partners, een werving en selectiebureau voor de zorgsector, heeft zich aangesloten bij Leeuwendaal, een zakelijk dienstverlener voor de publiek sector.

Lees verder

VKA-directeur deelt ervaringen met digitaal samenwerken

30-3-2020

Door de verregaande maatregelen van het kabinet is werkend Nederland fundamenteel veranderd. Een groot gedeelte van de beroepsbevolking, uitgezonderd mensen in cruciale beroepen, werkt vanuit huis. Marc Gill’ard is directeur van adviesbureau VKA. Hij deelt zijn ervaringen over de eerste twee weken van thuiswerken.

Lees verder

AT Osborne betrokken bij nieuwe productiefaciliteit van Eriks

16-3-2020

AT Osborne heeft bijgedragen aan de realisatie van een nieuwe productiefaciliteit van Eriks, een industriële dienstverlener. 

Lees verder

CAK had interne processen niet op orde, gevolgen prestaties beperkt

16-3-2020

Er waren tussen 2013 en 2018 problemen bij het CAK. De interne processen waren niet op orde, de cultuur en werkwijzen waren onvoldoende gericht op verbetering en de ICT-systemen waren verouderd – zo concludeert AEF op basis van een evaluatie. De interne knelpunten hadden echter beperkte gevolgen voor de dienstverlening. Het CAK is vorig jaar gestart met een verbeterprogramma, waarin de knelpunten worden opgepakt.

Lees verder

JBR Corporate Finance begeleidt transacties in de zorgsector

12-3-2020

De gezondheidszorg is een van de kernsectoren van JBR Corporate Finance. De afgelopen zes maanden was het M&A-bureau betrokken bij drie succesvolle overnames.

Lees verder

JBR begeleidt verkoop van Peruviaans maritiem bedrijf

17-2-2020

Dealmakers van JBR hebben succesvol samengewerkt met collega’s in Latijns-Amerika om Tramarsa Flota – een maritiem bedrijf uit Peru – te ondersteunen bij de verkoop aan de grotere branchegenoot PSA Marine uit Singapore.

Lees verder

Drie consultants over hun eerste maanden bij Rijnconsult

5-2-2020

Sinds de zomer van vorig jaar werken Rowena Achterkamp, Jan Treep en Rosa Schuurmans voor Rijnconsult. De drie jonge consultants vertellen over hun ervaringen bij het Utrechtse organisatieadviesbureau: “Ik geniet van de schat aan ervaring die aanwezig is. Er is een gezamenlijke behoefte om te delen in kennis en van elkaar te leren.”

Lees verder

AEF helpt Friesland bij harmoniseren gezondheidsprogramma's

4-2-2020

GGD Fryslân gaat samenhang aanbrengen tussen de verscheidene gezonde leefstijlprogramma’s van de Friese gemeenten. De harmonisering van de Friese preventieaanpak wordt ondersteund door AEF. 

Lees verder
Sluiten