Wie extern advies inschakelt moet kunnen rekenen op professionele onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en integriteit.

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

JBR Interim Executives wil markt voor tijdelijke topbestuurders openbreken

13-8-2018

Wanneer bestuurders zich in een positie bevinden waarin ze zelf niet langer in staat zijn hun bedrijf weer winstgevend te maken of noodzakelijke strategische veranderingen door te voeren, kan het inschakelen van een externe executive uitkomst bieden. Harm Tunteler, de Managing Director van JBR Interim Executives, is al jaren actief in het vak en een van de boegbeelden van de gespecialiseerde beroepsgroep van interim executives. Consultancy.nl sprak met Tunteler over de ontwikkelingen in de markt en de positie van zijn nieuwste werkgever. 

Lees verder

Sjoerd van den Berg keert terug naar sociaal domein team van BMC

8-8-2018

Sjoerd van den Berg is aangesteld bij BMC als Senior Accountmanager en adviseur. Na ruim een half jaar als consultant te hebben gewerkt bij branchegenoot AT Osborne, kiest hij opnieuw voor een uitdaging bij BMC, waar hij in het verleden reeds accountmanagement- en adviesrollen vervulde.

Lees verder

AT Osborne kijkt met trots terug op betrokkenheid bij Noord/Zuidlijn

3-8-2018

Na vele jaren werd op 22 juli dan eindelijk de veelbesproken Noord/Zuidlijn geopend. AT Osborne leverde binnen dit gigantische bouwproject onder meer organisatieadvies. Het kantoor kijkt met een positief en trots gevoel terug op de geleverde diensten. 

Lees verder

EurekaRail streeft naar betere treinverbindingen tussen Eindhoven en Duitsland

27-7-2018

De treinverbindingen tussen Eindhoven en twee belangrijke Duitse steden laten te wensen over. Willen reizigers de reis maken via het openbaar vervoer, dan moeten ze meerdere keren overstappen, waardoor de treinreis verhoudingsgewijs veel tijd kost. Een nieuw programma om zowel de reistijd als de klantervaring te verbeteren is in de maak. Advies- en projectmanagementbureau AT Osborne is betrokken bij het project.

Lees verder

Rijnconsult helpt VNG met uitwerking van Klimaatakkoord-plannen

26-7-2018

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft Boris Gooskens van Rijnconsult gevraagd om het projectteam dat zich bezighoudt met het realiseren van het Klimaatakkoord te ondersteunen. Gooskens is aan de slag gegaan als procesbegeleider, een rol waarin hij zich richt op het verbinden van diverse partijen en hun complexe en soms uiteenlopende behoeften.

Lees verder

Sturen op gebruiksruimte bevordert uitvoering van Omgevingswet

24-7-2018

De Omgevingswet gaat uit van een paradigmawisseling: van bescherming van de fysieke leefomgeving via een werende benadering van activiteiten naar een beleidscyclus, waarin de continue zorg voor de kwaliteit van de leefomgeving centraal staat en ruimte bestaat voor ontwikkeling van activiteiten. Bestuurders en ambtenaren komt de lastige verantwoordelijkheid toe om deze ‘balans tussen beschermen en benutten’ te realiseren. Adviseurs van AT Osborne schetsen hoe het concept ‘gebruiksruimte’ praktische handvatten biedt voor overheid en samenleving, om deze verandering in te zetten.

Lees verder

Robbin Haaijer treedt af als directeur van onderwijsadviseur B&T

23-7-2018

Robbin Haaijer heeft zijn functie als directeur van onderwijsadviseur B&T neergelegd. De leiding van B&T valt (tijdelijk) onder de verantwoordelijkheid van Tijmen Bolk en Hans van Willegen.

Lees verder

Directie WagenaarHoes draagt stokje over aan nieuwe lichting

20-7-2018

Organisatieadviesbureau WagenaarHoes heeft een nieuwe directie geïnstalleerd, bestaande uit Alinda van Bruggen, Paul Geertsema en Frank Tromp. De drie vennoten van het bureau – Harry ter Braak, René Hooijdonk en Jan Willem Kradolfer – richten zich na de generatiewisseling volop op klantwerk. 

Lees verder

IenW kiest achttien bureaus voor raamovereenkomst advies- en ingenieursdiensten

17-7-2018

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat de komende vier jaar voor de inhuur van advies- en ingenieursdiensten gebruik maken van de diensten van achttien partijen. Onder de partners van het ministerie zijn twee van de Big Four-kantoren, grote organisatieadviesbureaus als Berenschot en Twynstra Gudde, en verschillende boetiek-spelers. 

Lees verder

AT Osborne verbindt zich aan werkomgeving platform Smart WorkPlace

13-7-2018

AT Osborne heeft zich aangesloten als partner bij Smart WorkPlace. Het platform helpt organisaties een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving te realiseren door onder andere de stakeholders in de keten bijeen te brengen en te voorzien van kennis, expertise en netwerkmogelijkheden.

Lees verder

Anne-Marie Rakhorst vervangt Mariënne Verhoef in RvC van Twynstra Gudde

11-7-2018

Anne-Marie Rakhorst is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Ze is in de plaats gekomen voor Mariënne Verhoef, die is afgetreden na de maximale zittingstermijn te hebben volgemaakt.

Lees verder

Edward Hermans en Arjen Kuijten over hun eerste tien jaar Leeuwendaal

10-7-2018

Afgelopen maand sloot HR-adviesbureau Leeuwendaal een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met het befaamde Amerikaanse Gallup. Door het partnership kan Leeuwendaal organisaties in de publieke sector trainen in het toepassen van ‘CliftonStrengths’. Reden voor Consultancy.nl om op bezoek te gaan in het Haagse kantoor van het bureau en te praten met eigenaren Edward Hermans en Arjen Kuijten – over de nieuwe samenwerking, maar ook over hun eerste tien jaar aan het hoofd van Leeuwendaal en hun visie op talentontwikkeling. 

Lees verder

BMC voert cultuurtrajecten uit met provincie Groningen en stad Utrecht

9-7-2018

BMC heeft in opdracht van de gemeente Utrecht een sectoranalyse van het veld cultuureducatie opgesteld. Daarnaast zal het adviesbureau de provincie Groningen ondersteunen met een evaluatie van het strategisch kader van haar cultuurbeleid. 

Lees verder

AT Osborne helpt De Stichtse Rijnlanden met project- en assetmanagement

5-7-2018

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft na een aanbestedingsprocedure diverse externe leveranciers geselecteerd die de komende twee tot vier jaar het waterschap zullen gaan ondersteunen bij grote infrastructuur- en onderhoudsprojecten met betrekking tot zijn dijken. AT Osborne is een van de geselecteerde partijen die de transitieopgave zal mogen begeleiden.

Lees verder

Vastgoed as a Service kan vastgoed- en facilitaire wereld op zijn kop zetten

2-7-2018

Het ‘Vastgoed as a Service’-concept is in opkomst in de vastgoedwereld. Daarbij wordt de werkplek niet meer als product, maar als dienst gezien. Welke voordelen levert het op? En hoe ziet dat eruit? Bote Scholtens en Sjoerd Memelink, beide adviseurs bij Twynstra Gudde, geven tekst en uitleg.

Lees verder

Gegevens in zorg buiten medische context moeten beter beschermd worden

29-6-2018

Door de opmars van digitale persoonlijke gezondheidsomgevingen waarin patiënten toegang krijgen tot hun eigen gezondheidsgegevens, is het begrip ‘informationele zelfbeschikking’ aan herziening toe. Dat stelt Theo Hooghiemstra, bestuurskundige en jurist werkzaam bij PBLQ, in zijn proefschrift waarmee hij op 2 juli promoveert aan Tilburg University.

Lees verder

Inzet meer fulltime leerkrachten kan werkdruk in primair onderwijs verlagen

28-6-2018

De onderwijssector zou meer moeten inzetten op fulltimers in het primaire onderwijs. Dat zou goed zijn voor leerkrachten en bovendien de doelmatigheid binnen de sector bevorderen: “Wij geloven dat een voltijdscultuur de sector efficiënter, maar vooral aantrekkelijker maakt”, aldus Geke Lexmond, Directeur Onderwijs bij Leeuwendaal.

Lees verder

BMC adviseurs over methode Maatschappelijk Rendement in beeld

25-6-2018

Het is een uitdaging om goed in beeld te brengen wat het maatschappelijk rendement van een project of maatschappelijk initiatief is. Deze uitdaging kennen organisaties in het welzijnsveld maar al te goed, maar ook (zorg)aanbieders die meer specialistische hulp bieden, hebben soms moeite om de resultaten van hun inspanningen zichtbaar te maken.

Lees verder

Lotte Ravenhorst verbindt zich aan Cultuur & Erfgoed team van BMC

20-6-2018

BMC heeft een nieuwe consultant verwelkomd. Sinds enkele weken is Lotte Ravenhorst actief voor het adviesbureau als Senior Adviseur Cultuur & Erfgoed. Ravenhorst maakte de overstap naar BMC vanuit de gemeente Rotterdam, waar ze de functie van Strategisch Adviseur Cultuur bekleedde. 

Lees verder

Voormalig Novisource interim CEO wordt directeur QNH Consulting in België

15-6-2018

Na in 2017 Novisource meerdere maanden als interim-CEO geleid te hebben heeft Eric Drossaert nu een nieuwe bestuursklus. Hij is benoemd tot directeur van de Belgische tak van adviesbureau QNH Consulting. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op de verdere groei van QNH in België en de uitbreiding van het portfolio.

Lees verder
Sluiten