Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Cmotions
Rebel Groep
Cubiks
EY
BMC
Schouten en Nelissen
Getting the Picture
Logo Sales Architects
Logo Wepublic
Tornak
Stanton Chase
P2 Proces en Projectmanagers BV
Bolster group
IG&H
Steward Redqueen
Seeder de Boer
Logo Eden McCallun
Pure Talent
Improven
YNNO zw
Comatch
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA
Nieuws via consultancy.nl

Waarom VKA, BlinkLane en Gladwell de krachten bundelen

18-6-2021

Vorige maand kondigden BlinkLane Consulting, Gladwell Academy en VKA aan de krachten te bundelen. Het partnership is ontstaan vanuit de gezamenlijke ambitie om klanten nog beter te helpen met transformatievraagstukken. Vier partners van BlinkLane en VKA vertellen over de aanleiding en de toekomst van de nieuwe samenwerking.

Lees verder

Rick ter Maat treedt op 30-jarige leeftijd toe tot partnerteam van JBR

11-6-2021

De meeste 30-jarigen hebben het gevoel dat hun carrière net is begonnen. Dat het ook anders kan bewijst Rick ter Maat. De jonge M&A-adviseur mag zich sinds kort partner noemen bij JBR. We spraken Ter Maat over deze bijzondere prestatie, zijn liefde voor het vak en zijn ervaringen bij het kantoor uit Zeist.

Lees verder

Adviesbureaus BlinkLane en VKA bundelen hun krachten

12-5-2021

BlinkLane Group, het moederbedrijf van BlinkLane Consulting en Gladwell Academy, heeft de krachten gebundeld met Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Hierdoor ontstaat een consultinggroep met meer dan 250 consultants.

Lees verder

Een goede exitstrategie zorgt voor waardevermeerdering

20-4-2021

In de praktijk blijkt vaak dat bedrijven zich beter en eerder zouden kunnen voorbereiden op een verkooptraject. JBR Interim Executives biedt daarom sinds kort een specialistische dienst aan: het verkoopklaar maken van een onderneming. Rita van den Bor vertelt over het belang van een goede exitstrategie en hoe deze bijdraagt aan waardevermeerdering.

Lees verder

DICTU kiest negen partijen voor inhuurcontract van €300+ miljoen

29-3-2021

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn mantelovereenkomst voor ICT-inhuur. Met een totale geraamde waarde van €316 miljoen is het contract een van de grootste mantelovereenkomsten voor externe specialisten binnen de Rijksoverheid.

Lees verder

Rutte gaat winnen, maar kabinet maakt ruk naar links

16-3-2021

Dat Mark Rutte de verkiezingen gaat winnen zal niet alle VVD’ers tevreden stellen, aldus Verdonk Klooster & Associates (VKA), dat voorspelt dat het beleid van Rutte-IV een stuk linkser wordt dan dat van het huidige kabinet.

Lees verder

JBR helpt ondernemers op een kruispunt met de blik vooruit

25-2-2021

De adviseurs van JBR helpen ondernemers, managers, aandeelhouders en toezichthouders met hun strategische vraagstukken. Vier experts van het Strategie-team vertellen hoe het adviesbureau opdrachtgevers die op een kruispunt staan helpt met het maken van de juiste keuzes. 

Lees verder

Rijnconsult en Atrivé vinden elkaar in de beweging vooruit

17-2-2021

Hoe kom je erachter of je elkaar leuk genoeg vindt om samen verder te gaan? Door op proef te gaan samenwonen. Dit is wat Rijnconsult en Atrivé sinds kort doen. In december is Atrivé ingetrokken bij Rijnconsult en het komende jaar gaan de twee adviesbureaus ontdekken of ze voor elkaar zijn bestemd. Directeuren Eveline van Westerop (Rijnconsult) en Robert van Bendegem (Atrivé) hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

Lees verder

Lidewey van der Sluis over talentmanagement in het onderwijs

26-1-2021

We zien, horen en lezen steeds meer over strategisch talentmanagement. Van functiebeschrijvingen en competentieprofielen stappen we over op talent- en waardeontwikkeling. Wat is strategisch talentmanagement eigenlijk? En hoe kan dit in het onderwijs worden gerealiseerd? Henny Luijten, partner bij Rijnconsult, ging hierover in gesprek met professor en hoogleraar Lidewey van der Sluis.

Lees verder

Digitalisering in onderwijs is geen bijzaak maar prioriteit

19-1-2021

De coronacrisis heeft digitalisering binnen het onderwijsdomein nog meer naar de voorgrond gebracht. Tijdens de lockdown is online lesgeven immers de enige manier om het onderwijs door te laten gaan. Karin Straus, partner bij werving- en selectiebureau Rieken & Oomen, onderdeel van Rijnconsult, zet de noodzaak voor het verder professionaliseren van de digitalisering uiteen.

Lees verder

Spotify analyse: Lijst van de top 10 populairste Kerstliedjes

24-12-2020

Het is weer het einde van jaar. Tijd dus voor iedereen om mee te zingen met en te dansen op hun favoriete kerstliedjes, natuurlijk wel op een gepaste 1,5 meter afstand. Wat zijn eigenlijk ’s werelds populairste kerstliedjes? Een team van consultants zocht het uit en analyseerde miljoenen playlists in Spotify, om tot een top-10 lijst van de meest populaire liedjes en artiesten te komen.

Lees verder

Spotify-analyse: Lijst van de top 10 populairste Kerstliedjes

24-12-2020

Het jaar loopt weer op zijn einde. Tijd dus voor iedereen om mee te zingen met hun favoriete kerstliedjes, natuurlijk wel op een gepaste anderhalve meter afstand. Wat zijn eigenlijk ’s werelds populairste kerstliedjes? Een team van consultants analyseerde miljoenen playlists in Spotify om tot een top-10 lijst van de meest populaire liedjes en artiesten te komen.

Lees verder

Investeringen in digitalisering stijgen hard in 2021

22-12-2020

Nederlandse organisaties gaan volgende jaar fors meer investeren in digitalisering, zo blijkt uit een rondgang van VKA.

Lees verder

JBR adviseert De Poli Tankers bij verkoop aan Fransen

1-12-2020

De Franse rederij Sogestran Group heeft een meerderheidsaandeel verworven in De Poli Tankers, een Nederlandse rederij voor de chemie- en gasmarkt. Met het binnengehaalde geld heeft De Poli Tankers op zijn beurt weer de Europese vloot van het Amerikaanse Team Tankers International ingelijfd.

Lees verder

JBR adviseert De Poli Tankers bij financiering en acquisitie

1-12-2020

De Franse rederij Sogestran Group heeft een meerderheidsaandeel verworven in De Poli Tankers, een Nederlandse rederij voor de chemie- en gasmarkt. Met het binnengehaalde geld heeft De Poli Tankers op zijn beurt weer de Europese vloot van het Amerikaanse Team Tankers International ingelijfd.

Lees verder

DUO kiest IT-bureaus voor inhuurcontract van €200 miljoen

23-11-2020

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft de winnaars bekend gemaakt van zijn Europese aanbesteding voor de inhuur van externe IT-professionals. Met het contract is zo’n €200 miljoen gemoeid. 

Lees verder

Zes partijen leveren IT-experts aan overheidsdienstverlener Logius

3-11-2020 Lees verder

JBR helpt bedrijven herstructureren om de storm te doorstaan

28-10-2020

Nu de tweede coronagolf het land overspoelt staat steeds meer bedrijven het water aan de lippen. Een continuïteitsprobleem hoeft echter niet het einde van de onderneming te betekenen. JBR helpt bedrijven die moeten herstructureren om te overleven. Managing Partner Ronald van Rijn van JBR Consultancy en Bart Kroon van JBR Interim Executives vertellen over het vak van bedrijvendokter.

Lees verder

Zeven belangrijke digitale thema’s voor de publieke sector

12-10-2020

Voor het jubileumboek ter ere van zijn 35-jarig bestaan ​​interviewde VKA 35 bestuurders in de publieke sector. Ze werden gevraagd wat volgens hen de belangrijkste digitale trends voor de komende jaren zullen zijn. Uit al deze visies hebben de adviseurs gedestilleerd welke zeven ontwikkelingen de komende periode de meeste impact zullen hebben.

Lees verder

BMC en Deloitte steunen manifest ‘Samen werken aan goed onderwijs’

12-10-2020

BMC en Deloitte ondersteunen het manifest ‘Samen werken aan goed onderwijs’. Samen met andere bedrijven, gemeenten en maatschappelijke organisaties slaan ze de handen ineen om de groeiende kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs tegen te gaan.

Lees verder
Sluiten