Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

House of Performance
ViaFormance
Tornak
YNNO
Yellowtail logo
AevesBenefit
bpm consult
GalanNXT
Msd
Annalise Market Intelligence
Sia Partners
Gemeente Utrecht
Plat4mation
Schouten en Nelissen
Logo Wepublic
Logo Groenewout c
EY
Logo Lux consulting
Korn Ferry Hay Group
Logo UPD
Logo JB Lorenz
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

JBR begeleidt verkoop van Peruviaans maritiem bedrijf

17-2-2020

Dealmakers van JBR hebben succesvol samengewerkt met collega’s in Latijns-Amerika om Tramarsa Flota – een maritiem bedrijf uit Peru – te ondersteunen bij de verkoop aan de grotere branchegenoot PSA Marine uit Singapore.

Lees verder

Drie consultants over hun eerste maanden bij Rijnconsult

5-2-2020

Sinds de zomer van vorig jaar werken Rowena Achterkamp, Jan Treep en Rosa Schuurmans voor Rijnconsult. De drie jonge consultants vertellen over hun ervaringen bij het Utrechtse organisatieadviesbureau: “Ik geniet van de schat aan ervaring die aanwezig is. Er is een gezamenlijke behoefte om te delen in kennis en van elkaar te leren.”

Lees verder

AEF helpt Friesland bij harmoniseren gezondheidsprogramma's

4-2-2020

GGD Fryslân gaat samenhang aanbrengen tussen de verscheidene gezonde leefstijlprogramma’s van de Friese gemeenten. De harmonisering van de Friese preventieaanpak wordt ondersteund door AEF. 

Lees verder

Onderwijsbureau B&T plant voor elke opdracht een boom

31-1-2020

B&T, een adviesbureau voor het onderwijsdomein, heeft zich als (bedrijfsbos)partner verbonden aan Trees for All. Met de stap onderstreept het bureau, dat graag iets terugdoet voor de maatschappij, zijn duurzame karakter. Trees for All investeert al twintig jaar in de toekomst en leefbaarheid van de aarde door wereldwijd bossen te planten en te herstellen. Dankzij donateurs heeft de organisatie al miljoenen bomen geplant in Nederland en het buitenland.

Lees verder

Drie trends voor het laboratorium van de toekomst

30-1-2020

Hoe ziet het laboratorium voor de volgende generatie eruit? Adviseurs van AT Osborne gingen samen met jonge promovendi op onderzoek uit. Ze beschrijven drie overkoepelende ontwikkelingen.

Lees verder

BMC begeleidt implementatie Key Control Dashboard in Alkmaar

23-1-2020

BMC heeft gemeente Alkmaar geholpen bij de implementatie van het Key Control Dashboard. “Met het Key Control Dashboard verwachten we de lijnmanagers in 2020 realtime-inzicht te geven in de in-control-status van hun proces(sen) via een dashboard”, vertelt Linda Braam, intern accountant bij gemeente Alkmaar.

Lees verder

Jasper Sterrenburg partner bij Andersson Elffers Felix

20-1-2020

Jasper Sterrenburg is gepromoveerd tot partner binnen Andersson Elffers Felix (AEF), elf jaar na zijn start bij het Utrechtse adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Sterrenburg adviseert ministeries, gemeenten en rekenkamer(commissie)s over vraagstukken in het openbaar bestuur, de jeugdzorg, welzijn, participatie en asiel & inburgering. De afgelopen twee jaar was hij als adviseur betrokken bij het Interbestuurlijk Programma (IBP) – een programma van het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen gericht op de uitvoering van een aantal grote maatschappelijke opgaven.

Lees verder

AT Osborne begeleidt oplevering van Curaçao Medical Center

15-1-2020

AT Osborne heeft de oplevering van het Curaçao Medical Center (CMC) begeleid. Het bureau was vanaf de start van het project betrokken bij het project. 

Lees verder

Boris Gooskens volgt Diederik Hommes op in directie Rijnconsult

13-1-2020

Boris Gooskens is benoemd tot directielid bij Rijnconsult. Hij neemt het stokje over van Diederik Hommes.

Lees verder

Sabrina van Miltenburg verruilt gemeente Den Haag voor PBLQ

31-12-2019

Na een lange carrière binnen de overheid is Sabrina van Miltenburg onlangs als Senior Adviseur begonnen bij PBLQ. Haar uitgebreide ervaring kan ze nu inzetten om opdrachtgevers uit de publieke sector te helpen in de voortdurende transformatie naar een eerlijke en betrouwbare informatiesamenleving. 

Lees verder

Vier jonge organisatieadviseurs over hun start bij AEF

23-12-2019

Dit najaar hebben vier jonge adviseurs zich aangesloten bij Andersson Elffers Felix: Carlijn van Helmond, Jonas van Leeuwen, Gillian Lustermans en Maxime Dekkers . Hoe verging het ze de eerste maanden bij het Utrechtse bureau voor maatschappelijke vraagstukken?

Lees verder

Erasmus benoemt Wolfgang Ebbers tot bijzonder hoogleraar

19-12-2019

Wolfgang Ebbers is sinds afgelopen maand bijzonder hoogleraar ‘ICT en strategisch innoveren in de publieke sector’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De leerstoel is mede mogelijk gemaakt door adviesbureau PBLQ, waar Ebbers al bijna zes jaar actief is.

Lees verder

JBR slaat vleugels uit naar België

18-12-2019

JBR breidt uit naar België. Het bureau heeft daarvoor de handen ineengeslagen met Rik van Meirhaeghe, die aan het hoofd staat van het nieuwe Belgische kantoor. Consultancy.nl sprak met Van Meirhaeghe en Managing Partner Ronald van Rijn over de samenwerking. “Rik beschikte al over een volwassen team en heeft toegang tot zowel de Belgische als Nederlandse markt”, aldus Van Rijn. “Daardoor kunnen we meteen een vliegende start maken.” 

Lees verder

Marc Unger moet renovatiesoap Binnenhof in goede banen leiden

13-12-2019

De verbouwing van het Binnenhof heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een heuse soap, waarin architecten, politici en ambtenaren hun eigen belangen verdedigen, met als resultaat dat er nog altijd geen definitief renovatieontwerp is. Sinds afgelopen maand probeert Marc Unger van AT Osborne daar verandering in aan te brengen.

Lees verder

Tiny Rieken als ridder met pensioen

11-12-2019

Tiny Rieken, oprichtster van Rieken & Oomen, is met pensioen gegaan. Dat is beslist niet onopgemerkt gebleven: tijdens haar afscheidsreceptie werd ze verrast door de burgemeester van Maastricht, die haar een koninklijke onderscheiding gaf. Daarmee werd Rieken geëerd voor haar bijdrage aan de doorstroom van vrouwen naar de top. 

Lees verder

Leeuwendaal onderstreept ontwikkeling met nieuwe huisstijl

11-12-2019

Leeuwendaal heeft een nieuw gezicht. Het logo en de website kregen een complete makeover. Samen met de nieuwe pay-off – ‘lekker werken, prima presteren’ – vertellen ze het vernieuwde verhaal van het HR-adviesbureau. “We hebben veel denkwerk verricht dat ons tot een aanzienlijk scherpere formulering van onze boodschap en onze belofte heeft gevoerd”, vertelt marketingdirecteur Marcel Maassen. “Onze nieuwe huisstijl staat symbool voor wie we zijn en wat we te bieden hebben.”

Lees verder

Alinda van Bruggen en Frank Tromp partners bij WagenaarHoes

6-12-2019

Zo’n anderhalf jaar na te zijn benoemd tot bestuurslid binnen WagenaarHoes Organisatieadvies, zijn Alinda van Bruggen en Frank Tromp nu ook toegetreden tot de maatschap van het adviesbureau.

Lees verder

Drie adviseurs aan het woord over werken bij PBLQ

5-12-2019

Hoe is het om als adviseur bij te dragen aan een eerlijke informatiesamenleving? Consultancy.nl vroeg het aan Herald van der Meer, Sandra Nolten en Rutger van den Elsen, die als consultant werken voor PBLQ. 

Lees verder

Pieter Vermaas nieuwe algemeen directeur van BMC

3-12-2019

BMC heeft een nieuwe topman. Pieter Vermaas volgt Lieke Schepers op, die is aangesteld als algemeen directeur van moederbedrijf Yacht. 

Lees verder

Groningen en Zuid-Holland verduurzamen ov met waterstofbussen

28-11-2019

De transitie naar emissievrije bussen heeft een hogere versnelling ingezet. In 2021 zullen er vijftig waterstofbussen meer in ons land rijden. Groningen en Zuid-Holland krijgen na Rotterdam, waar deze bussen al langer rijden, de primeur. Beide projecten zijn begeleid door TwynstraGudde en Rebel Group. In 2016 maakte het Rijk afspraken met opdrachtgevers in het openbaar vervoer om na 2026 alleen maar nieuwe bussen in te zetten zonder schadelijke uitstoot en vanaf 2030 dat alle bussen in het openbaar vervoer emissievrij rijden. Met als doel een beter klimaat en een schonere lucht, heeft de Overheid onder meer het doel gesteld om het aantal bussen dat op waterstof rijdt in het Openbaar Vervoer in Nederland de komende jaren te gaan verhogen. In totaal moeten er over twee jaar, in verschillende regio’s in ons land zo’n 50 nieuwe, zogeheten waterstofbussen, bijkomen. Waterstof wordt gezien als brandstof van de toekomst omdat die geen CO2, fijnstof of stikstof uitstoot, maar alleen water. “Waterstof heeft echt de toekomst als het gaat om zware vervoersmiddelen als bussen en vrachtwagens”, stelt minister Stientje van Veldhoven. “Waterstof is nog wel duur”, voegt ze toe. Brussel investeert €7,5 miljoen in het project, de provincies en het ministerie van Infrastructuur beiden €3,75 miljoen. De provincies dragen de verantwoordelijkheid voor de exploitatie. 

Lees verder
Sluiten