Roa website 2
Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA
Nieuws via consultancy.nl

Berenschot onderzoekt rellen bij Eritrese bijeenkomst in Den Haag

10-6-2024

Begin dit jaar vonden er in Den Haag rellen plaats tijdens een Eritrese bijeenkomst. Berenschot gaat deze ongeregeldheden onderzoeken – in opdracht van de gemeente Den Haag.

Lees verder

Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi trapt af met 16 teams

5-6-2024

Nog twee nachtjes slapen, en het is zover: dan trapt het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi traditiegetrouw weer af. Net als in eerdere jaren gaat een grote groep voetbalminnende consultants de sportieve strijd met elkaar aan op de vertrouwde sportvelden van voetbalvereniging DEV in Doorn.

Lees verder

Rijnconsult benoemt Bert Berghuis tot partner

3-6-2024

Bert Berghuis is toegetreden tot de partnergroep van Rijnconsult. Hij brengt veel advieservaring vanuit verschillende bureaus mee naar zijn nieuwe partnerrol en geldt als een bekende naam in gemeenteland.

Lees verder

Berenschot sluit samenwerking met Japanse Layers Consulting

31-5-2024

Organisatieadviesbureau Berenschot is per 1 mei een samenwerking aangegaan met Layers Consulting, een grote branchegenoot uit Japan.

Lees verder

VNG Jaarcongres 2024 zet kracht van de verbeelding centraal

31-5-2024

Op 25 en 26 juni vindt het VNG Jaarcongres weer plaats. Rond de 2.500 bestuurders en professionals werkzaam in gemeenteland zullen afreizen naar het Groene Hart, waar ze de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche gepresenteerd krijgen.

Lees verder

Rapport schetst tekortkomingen in besluitvorming rond datacenters Hollands-Kroon

27-5-2024

Na jarenlang onderhandelen, felle discussies en een op raadselachtige wijze verwisselde plattegrond was de mogelijkheid opeens daar: het licht voor de bouw van twee mega-datacenters in de gemeente Hollands Kroon stond op groen. Meteen volgde echter flink wat kritiek. Berenschot onderzocht de gang van zaken rond de besluitvorming.

Lees verder

Bestuurders worstelen met uitvoering duurzaamheid en MVO

23-5-2024

Duurzaamheid en MVO behoren ook in 2024 tot de vijf belangrijkste strategische prioriteiten van bestuurders. Maar het daadwerkelijk realiseren van impact blijft een worsteling, zo blijkt uit onderzoek van Berenschot.

Lees verder

TwynstraGudde benoemt Meryem Kilic-Karaaslan tot directeur

22-5-2024

TwynstraGudde heeft partner Meryem Kilic-Karaaslan benoemd tot de nieuwe directeur van de diensten op het gebied van interim-management en executive search.

Lees verder

Berenschot versterkt team Sociaal Domein met Warner Admiraal

8-5-2024

Warner Admiraal is bij Berenschot gestart als managing consultant binnen het team Sociaal Domein. 

Lees verder

Strategische trends van 2024: Talent, digitalisering, innovatie en ESG

30-4-2024

Talent, digitalisering, innovatie en duurzaamheid. Dat zijn de vier belangrijkste strategische prioriteiten voor 2024, blijkt uit het Strategie Trendsonderzoek 2024 van organisatieadvieskantoor Berenschot.

Lees verder

Lokale overheden €1 miljard meer kwijt aan klimaat- en energiebeleid

30-4-2024

In de aanloop naar 2030 staan Nederlandse lokale overheden voor een grote financiële uitdaging. Volgens onderzoek van de Raad voor het Openbaar Bestuur, uitgevoerd door Andersson Elffers Felix en Improven, zijn lokale overheden €1 miljard meer kwijt aan klimaat- en energiebeleid dan eerder werd geraamd.

Lees verder

AT Osborne brengt vernieuwd boek Bouwkostenmanagement uit

29-4-2024

Achttien jaar na de eerste editie van ‘Bouwkostenmanagement’ heeft AT Osborne het boek geactualiseerd. Het handboek is uitgebreid en gewijzigde normen zijn verwerkt.

Lees verder

Adviesbureaus onderzoeken verbeterde ov-verbinding Amsterdam-Haarlemmermeer

17-4-2024

Het verbeteren van de ov-verbindingen tussen Amsterdam en de Haarlemmermeer (OVAH) is een belangrijke doelstelling voor de komende jaren. Tal van zakelijke dienstverleners zijn geselecteerd om te ondersteunen bij het zetten van de eerste stappen van de megaopgave.

Lees verder

Adviesbureaus ondertekenen manifest voor circulair bouwen

15-4-2024

Ruim veertig bedrijven hebben zich verbonden aan het manifest ‘Circulair bouwen: Het Nieuwe Normaal’. Onder deze ambassadeurs bevinden zich ook talrijke ingenieurs- en adviesorganisaties actief in de bouwsector.

Lees verder

Berenschot onderzoekt beveiliging Universiteit Leiden tijdens demonstratie

15-4-2024

Berenschot is ingeschakeld om het optreden van beveiligers van de Universiteit Leiden tijdens een pro-Palestina-demonstratie te onderzoeken. 

Lees verder

Berenschot: ‘Getransformeerde bibliotheken trekken veel meer bezoekers’

12-4-2024

Bibliotheken die onderdeel zijn geworden van een gebouw met meerdere culturele functies, trekken veel meer bezoekers. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot.

Lees verder

Berenschot en Montis-Q werken samen bij CSRD-dienstverlening

11-4-2024

Berenschot heeft op het gebied van CSRD-dienstverlening een samenwerking gesloten met Montis-Q.

Lees verder

Limburgse ringweg drie keer zo duur als begroot door ‘planningsoptimisme en ambitieuze ramingen’

8-4-2024

De bouw van een ringweg in Zuid-Limburg is drie keer zo duur uitgevallen als begroot. Uit onderzoek van Berenschot komt naar voren dat de forse overschrijdingen vooral te wijten zijn aan planningsoptimisme en ambitieuze ramingen.

Lees verder

HWBP kiest TwynstraGudde en Wateropleidingen als opleidingspartners

3-4-2024

Het Hoogwaterbeschermingsprogramma is gestart met het doorontwikkelen van zijn opleidingscurriculum. TwynstraGudde en Wateropleidingen zijn gekozen als partner van het verbetertraject.

Lees verder

‘Energietransitie onder druk door netbeheertarieven en gebrek aan industriepolitiek’

26-3-2024

De marktprijzen voor energie zijn sinds een jaar geleden flink gedaald. Hoge netbeheertarieven dreigen de Nederlandse energietransitie echter op achterstand te zetten. Aanbieders en afnemers stellen door de hoge Nederlandse tarieven investeringsbeslissingen uit, die in landen om ons heen wel worden genomen. “De overheid kan en moet veel meer doen om een level playing field te creëren”, zegt Guus van Leerdam, managing partner Energie bij TwynstraGudde.

Lees verder
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten