Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Kirkman Company
Yellowtail
Logo Mindshare
Syndle
Mobilee Management & Advies
RGP
schaekel & Partners
Sia Partners
Cubiks
Alvarez-Marsal
Enigma Consulting
Quint Wellington Redwood
Investment Consulting Associates
ACE
PA Consulting Group
Supply Value
Logo Compendor
Logo Wepublic
Gemeente Utrecht
Flowresulting
Logo Public Matters
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus en de gedragscode ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

AMC vernieuwt behandelruimte voor acute psychiatrische zorg

3-8-2020

AT Osborne heeft het ontwerp- en uitvoeringsproces begeleid van de recente verbouwing van de gloednieuwe High Intensive Care-ruimte van het Amsterdam UMC, locatie AMC. In het nieuwe ontwerp draait alles om het bevorderen van contact. Op de High Intensive Care worden patiënten behandeld die acute psychiatrische zorg nodig hebben in het kader van uiteenlopende en soms gecombineerde diagnoses. Hierbij valt te denken aan een psychose, depressie en/of suïcidaliteit of een bipolaire stoornis, maar ook ter observatie en diagnostiek. Een team van verpleegkundigen, psychiaters, artsen, psychologen, maatschappelijk werkers en therapeuten geeft 24-uurszorg in de nieuwe unit.

Lees verder

Kabinet zet stappen om sociaal ondernemerschap te steunen

30-7-2020

Het kabinet introduceert een nieuwe rechtsvorm speciaal voor maatschappelijk ondernemerschap. Deze moet ervoor zorgen dat ondernemers die zich nadrukkelijk inzetten voor thema’s als milieu, arbeidsparticipatie en zorg meer herkenning en erkenning krijgen. Ook wil het kabinet meer begeleiding bieden op het gebied van wet- en regelgeving, kennisdeling en het verkrijgen van financiering. Onderzoeken van BMC en KPMG staan aan de basis van het nieuwe beleid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op 10 juli deelde staatsecretaris Mona Keijzer het pakket aan maatregelen met de Tweede Kamer. Naar verwachting zal het voorstel zonder problemen door de Kamers komen, en zullen de maatregelen ergens in het komende jaar worden uitgerold.

Lees verder

VNG en AEF: Coronacrisis kost gemeenten minimaal €1,5 miljard

29-7-2020

De coronacrisis kost Nederlandse gemeenten naar verwachting tussen de €1,5 en €1,8 miljard aan extra uitgaven en inkomstenderving. En dan zijn de kosten voor de Tozo, GGD’en en Veiligheidsregio’s nog niet eens meegerekend.

Lees verder

Eveline van Westerop en Jordi de Vreede partner bij Rijnconsult

28-7-2020

Rijnconsult heeft er twee nieuwe vennoten bij. Eveline van Westerop en Jordi de Vreede, beide al vele jaren actief bij het organisatieadviesbureau, zijn toegetreden het partnerteam. Eveline van Westerop sloot zich in 2007 aan bij Rijnconsult. Sinds 2017 zit ze in de tweekoppige directie van het Utrechtse kantoor. Eerst deelde ze het directeurschap met Diederik Hommes. Inmiddels doet ze dat met Boris Gooskens, die eerder dit jaar het stokje overnam van Hommes.

Lees verder

AT Osborne helpt Amsterdam bij het herstellen van bruggen en kades

27-7-2020

Een groot deel van de Amsterdamse bruggen en kades is in slechte staat. Door decennialang achterstallig onderhoud staan verschillende bruggen op het punt van bezwijken. Met de kades lijkt het nog erger gesteld: alle tot nu toe onderzochte kades met een hoog risicoprofiel moeten worden vernieuwd. Vorig jaar startte gemeente Amsterdam met een grote actie om bruggen en kademuren te onderzoeken en zo nodig te herstellen. AT Osborne-adviseur Geertje van Engen is sinds de start bij het programma betrokken.

Lees verder

BMC introduceert tak voor opleidingen en trainingen

24-7-2020

BMC, een adviesbureau en detacheerder voor het publieke domein, heeft een opleidingstak gelanceerd. 

Lees verder

VKA ontwikkelt nieuwe IT-strategie voor Bodegraven-Reeuwijk

20-7-2020

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft samen met adviseurs van Verdonck Klooster & Associates een nieuwe ICT-visie ontwikkeld.

Lees verder

Vijf stappen voor het opzetten van circulaire bouwinnovaties

16-7-2020

De bouwsector kent een ambitieuze verduurzamingsagenda. Momenteel is de gebouwde omgeving als geheel verantwoordelijk voor 25% van de CO2-uitstoot in Nederland, 50% van het grondstofgebruik en bijna 25% van al het afval. Het omarmen van circulair bouwen is een van de pijlers voor een groenere toekomst.

Lees verder

Kwetsbare bewoners hebben eerder zorg en ondersteuning nodig

13-7-2020

Kwetsbare bewoners hebben in een eerder stadium specialistische zorg vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) nodig. Dat blijkt uit onderzoek van Andersson Elffers Felix in opdracht van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties.

Lees verder

Rijnconsult helpt bij opzetten PlanetProof keurmerk voor de zuivel

13-7-2020

Rijnconsult heeft de totstandkoming van een nieuw PlanetProof-duurzaamheidskeurmerk voor zuivel begeleid: vanaf het eerste idee tot aan het ketenbreed gedragen keurmerk dat er nu is. Eveline van Westerop, directeur en partner bij Rijnconsult, kreeg de uitdagende opdracht om het proces in goede banen te leiden. In gesprek met haar collega Kees Goudzwaard vertelt ze over het project, en waarom PlanetProof meer is dan het zoveelste keurmerk in duurzaamheidsland. 

Lees verder

Kwetsbare bewoners hebben eerder specialistische zorg nodig

13-7-2020

Kwetsbare bewoners hebben in een eerder stadium specialistische zorg vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) nodig. Dat blijkt uit onderzoek van Andersson Elffers Felix in opdracht van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties.

Lees verder

BMC helpt Lelystad met uitvoering van Tozo-regeling

6-7-2020

De afgelopen maanden was het flink aanpoten voor gemeentelijke bijstandsloketten. Met de komst van de Tozo – de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers – werden de loketten van de een op de andere dag overspoeld door uitkeringsaanvragen. In Lelystad zagen ze al snel de noodzaak om het proces digitaal op te schalen. In het verwerken van de vloedgolf aan aanvragen werd de gemeente geholpen door zes adviseurs van BMC. Sonja Muller, manager Bedrijfsondersteuning Sociaal Domein Lelystad, en Jannie van den Berg, manager Zelfstandigen Loket Flevoland (ZLF), blikken terug.

Lees verder

Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman naar AEF

6-7-2020

Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman is als adviseur gestart bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij richt zich hoofdzakelijk op projecten op het gebied van cultuur, media en auteursrecht. Minkman brengt ruime bestuurlijke ervaring uit de cultuur- en mediasector mee naar het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Naast dat hij de afgelopen zesenhalf jaar aan het hoofd stond van dé poptempel van Nederland, zat hij onder meer in de raad van toezicht van Instituur Beeld & Geluid, in het stichtingsbestuur van het Utrechtse poppodium Ekko en het bestuur van pensioenfonds PNO Media. Voordat hij directeur werd bij Paradiso, werkte Minkman een kleine negen jaar voor de Vara. “Ik was zakelijk directeur en zat, met Vera Keur, in het bestuur”, vertelde hij vorig jaar in Het Parool. “Alle omroepoverleg deed ik ook. Dat overleg is ook een politieke arena natuurlijk en ik genoot daar erg van: onderhandelen met andere partijen, bondjes maken, tegen de NPO ingaan. Ik houd van het onderhandelingsspel, maar het gaat me er dan wel om echt iets te bereiken. Ik heb in mijn tijd veel gestreden voor autonomie van de omroepen.”

Lees verder

Andersson Elffers Felix trekt drie adviseurs aan

24-6-2020

Coronatijd of niet: Andersson Elffers Felix heeft de afgelopen maanden drie professionals aan de gelederen toegevoegd: Janneke Bok-Wicherts, Marlijn Althuizen en Sander Geurts.

Lees verder

De impact van diversiteit aan de top op werving & selectie

23-6-2020

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we het tegenkomen: burgerinitiatieven, publiek-private samenwerkingen, regionale of lokale samenwerkingen oftewel keten- en netwerksamenwerkingen. Of het nu gaat om duurzaamheid te realiseren, zorg en welzijn centraal rondom cliënten te organiseren of sneller tot innovatie te komen; deze vorm van samenwerken is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. 

Lees verder

Amsterdam moet voorzichtiger zijn met delen van camerabeelden

19-6-2020

De gemeente Amsterdam moet zich in het vervolg stukken voorzichtiger opstellen bij het verstrekken van camerabeelden aan de politie. Dat zeggen experts van PBLQ in een onafhankelijk onderzoeksrapport.

Lees verder

Aantal overnames in lucratieve SaaS-markt neemt een vlucht

8-6-2020

Het aantal overnames van IT-bedrijven met een SaaS-businessmodel neemt in rap tempo toe. Verkopers en investeerders springen op de trend en gooien zo nog extra olie op het vuur, waardoor ook de waarderingen snel oplopen.

Lees verder

Karin Kievit versterkt Cultuur & Erfgoed-team van BMC Advies

15-5-2020

Karin Kievit Heeft zich aangesloten bij BMC Advies. Ze is gestart als Senior Adviseur binnen het Cultuur & Erfgoed-team.

Lees verder

AEF sluit zich aan bij brede COVID-19 Datacoalitie

1-5-2020

Adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) heeft zich aangesloten bij een groep van bedrijven en instellingen die samen de brede ‘COVID-19 Datacoalitie’ vormen. De initiatiefnemers willen de zorgsector, overheid en wetenschappers voorzien van datagedreven inzichten die de besluitvorming kunnen verbeteren.

Lees verder

Coronacrisis legt druk op goedkeuren van de jaarrekening

28-4-2020

Door de impact van het coronavirus ziet de wereld er ineens heel anders uit. Meer dan zeven van de tien bedrijven wordt financieel geraakt door de pandemie. Ook voor accountants brengt deze ontwikkeling een flinke uitdaging met zich mee: hoe kunnen zij nauwkeurig de boeken controleren te midden van zoveel voortdurende onzekerheid? 

Lees verder
Sluiten