Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Qhuba
Voogt Pijl & Partners
BMC
KPC Groep
Logo Arbor Consulting B.v
Logo Birch consultants
Andersson Elffers Felix
Flowresulting
Logo Eden McCallun
Logo Berenschot BV
ViaFormance
Logo Delta Capita
Finext
Rebel Groep
First Consulting
IJsselvliet
Logo PPMC b.v
UMS Group
Districon
Pure Talent
Zestgroup
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA
Nieuws via consultancy.nl

Het hybride normaal: Kweek verbondenheid op afstand met talentgericht werken

13-9-2021

Onderzoek van Gallup laat zien dat verbondenheid dé motor is van een sterk presterende organisatie. Nu Nederland massaal overstapt op hybride werkvormen – waarin grote delen van de week thuis wordt gewerkt – is het nog uitdagender geworden om deze motor goed draaiende te houden. Linde Holtkamp en Maaike Rutten van Leeuwendaal leggen uit hoe je als organisatie verbondenheid kweekt op afstand – door de unieke talenten van mensen optimaal te benutten.

Lees verder

Nationale Denktank neemt kwaliteit van onderwijs onder de loep

9-9-2021

De jaarlijks terugkerende Nationale Denktank is weer van start gegaan. Twintig jonge denkers – met diverse (academische) achtergronden – gaan tot en met het einde van dit jaar de kwaliteit van het onderwijs in Nederland onder de loep nemen. 

Lees verder

WagenaarHoes breidt team uit met drie nieuwe professionals

20-8-2021

WagenaarHoes heeft zijn team versterkt met drie nieuwe collega’s: Gert Boeve, Amida Michael en Selma van der Haar. 

Lees verder

AT Osborne wil zichzelf flink verduurzamen

17-8-2021

AT Osborne heeft de ambitie om zijn bedrijfsvoering flink te verduurzamen. In 2024 moet de CO2-uitstoot minimaal 45% lager zijn dan in 2019. Om die ambitieuze doelstelling te realiseren legt het kantoor zichzelf langs de meetlat.

Lees verder

Is Nederland klaar voor de elektrische deelstep?

6-8-2021

Naar verwachting zal over ongeveer een jaar de elektrische deelstep worden geïntroduceerd in Nederland. Maar is ons land daar wel klaar voor? Een masterstudent van de TU Delft – Gijs Alberts – en adviesbureau AT Osborne zochten het samen uit.

Lees verder

Voormalig trainees over het HR-traineeship van Leeuwendaal

6-8-2021

Kim van Beek, Renske de Boer en Lotte van Boeschoten rondden enige tijd geleden het HR-traineeship van adviesbureau Leeuwendaal af. De drie adviseurs blikken terug op hun traineeship en wat het hen heeft gebracht.

Lees verder

Hoe maak je van hybride werken een beter normaal?

27-7-2021

Nu de vaccinatiecampagne flink op stoom is, komt het einde van het massale thuiswerken steeds meer in zicht. Waar bijna heel werkend Nederland het echter wel over eens lijkt, is dat we niet meer teruggaan naar de situatie van vóór corona: we verheugen ons op de terugkeer naar kantoor, maar hebben de afgelopen anderhalf jaar geleerd dat thuiswerken ook zo zijn voordelen heeft. Hoe breng je als organisatie het beste van deze twee werelden samen? Leeuwendaal-adviseurs Maaike Rutten en Raoul Schildmeijer schreven er een whitepaper over.

Lees verder

Drietal bestuurders voegt zich bij JBR Interim Executives

23-7-2021

Adviesbureau JBR heeft het netwerk van zijn interim executive-praktijk uitgebreid met een drietal nieuwe bestuurders: Hans Reinigert, Heske van Eyck van Heslinga en Suzanna Koning.

Lees verder

AEF onderzoekt de relevantie van het Sociaal en Cultureel Planbureau

22-7-2021

De visitatiecommissie die het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) gaat evalueren heeft Andersson Elffers Felix (AEF) ingeschakeld voor een stakeholderonderzoek.

Lees verder

Verdonck, Klooster & Associates benoemt drie nieuwe partners

21-7-2021

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft drie nieuwe partners benoemd: Ben ten Dam, Melanie Nadorp en Wilbert Enserink. 

Lees verder

De zomerbazen van VKA: Laura Natrop en Marwan Jezrawi

16-7-2021

Young professionals Marwan Jezrawi en Laura Natrop zijn de komende weken de directeuren van adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA).

Lees verder

Rijnconsult investeert in team en trekt acht professionals aan

15-7-2021

2021 is pas net op de helft, maar organisatieadviesbureau Rijnconsult heeft sinds de start van het jaar alweer acht nieuwe medewerkers aangetrokken.

Lees verder

Voormalig wethouder Mariëtte van Leeuwen partner bij BMC

14-7-2021

Voormalig wethouder en VNG-bestuurder Mariëtte van Leeuwen is per vandaag aangesteld als partner bij BMC.

Lees verder

Astrid van Dael blikt terug op vijf jaar Leeuwendaal Bruist

8-7-2021

Vijf jaar geleden lanceerde Leeuwendaal de eerste editie van zijn ‘Leeuwendaal Bruist’-traineeship. Traineeship manager Astrid van Dael stond aan de wieg van het programma en blikt terug op de ontwikkeling van Leeuwendaal Bruist en wat het kandidaten en opdrachtgevers heeft opgeleverd.

Lees verder

AT Osborne werkt mee aan nieuw Bravis ziekenhuis

29-6-2021

Bravis Ziekenhuis is op weg naar een nieuwe hoofdlocatie op locatie de Bulkenaar, centraal gelegen in het werkgebied van het ziekenhuis tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Bij de voorbereiding op het nieuwe ziekenhuis wordt Bravis bijgestaan door experts van AT Osborne.

Lees verder

Waarom VKA, BlinkLane en Gladwell de krachten bundelen

18-6-2021

Vorige maand kondigden BlinkLane Consulting, Gladwell Academy en VKA aan de krachten te bundelen. Het partnership is ontstaan vanuit de gezamenlijke ambitie om klanten nog beter te helpen met transformatievraagstukken. Vier partners van BlinkLane en VKA vertellen over de aanleiding en de toekomst van de nieuwe samenwerking.

Lees verder

Rick ter Maat treedt op 30-jarige leeftijd toe tot partnerteam van JBR

11-6-2021

De meeste 30-jarigen hebben het gevoel dat hun carrière net is begonnen. Dat het ook anders kan bewijst Rick ter Maat. De jonge M&A-adviseur mag zich sinds kort partner noemen bij JBR. We spraken Ter Maat over deze bijzondere prestatie, zijn liefde voor het vak en zijn ervaringen bij het kantoor uit Zeist.

Lees verder

Gemeenten tevreden over coronacompensatie van Rijk

7-6-2021

Gemeenten zijn over het algemeen tevreden over de coronacompensatie die ze vanuit het Rijk hebben ontvangen voor 2020. De financiële impact van de crisis valt vooralsnog mee, maar gemeenten houden nog wel een slag om de arm voor de toekomst: extra druk op het sociaal domein en leegstand in stadscentra kunnen de komende tijd nog zorgen voor extra kosten.

Lees verder

'Waterman' Wies Vonck combineert inhoud met advies bij AT Osborne

4-6-2021

Wies Vonck verruilt Waterschap Scheldestromen voor een nieuwe uitdaging als associate senior adviseur Water en Klimaat bij consultancybureau AT Osborne. “Leuk om weer inhoud en bestuurlijke ervaring te combineren met het geven van advies.”

Lees verder

10 adviezen om het aantal thuiszitters terug te dringen

26-5-2021

Adviesbureau BMC en Gedragswerk hebben Minister Arie Slob van Onderwijs en Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid een advies overhandigd over hoe de overheid de thuiszittersproblematiek beter zou kunnen bestrijden.

Lees verder
Sluiten