Roa-mensen-beeldmerk
Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

Alumni bestuursleden Young Consulting Board

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA
Nieuws via consultancy.nl

‘Bij BMC draag je als adviseur bij aan maatschappelijke impact’

17-11-2021

Na jaren in de accountancy te hebben gewerkt maakte Meine Jongedijk zo’n drie jaar geleden de switch naar de consultancy bij BMC. Jongedijk legt uit waarom hij op z’n plek is bij het bureau voor het publieke domein.

Lees verder

Succesfactoren voor de transitie naar een duurzaam voedselsysteem

10-11-2021

De voedseltransitie – de overgang naar een duurzaam voedselsysteem – zal ertoe leiden dat dat de wijze waarop voedsel wordt geproduceerd en geconsumeerd het komend decennium ingrijpend zal veranderen. Experts van Rijnconsult delen succesfactoren die op systeem- en organisatieniveau bijdragen aan een succesvolle voedseltransitie.

Lees verder

Consultant Research Josephine Blaazer draait direct volop mee bij JBR

10-11-2021

Enkele maanden geleden startte Josephine Blaazer als Consultant Research bij JBR. Ze vertelt hoe het is om te werken voor het adviesbureau uit Zeist, dat zich toelegt op strategische vraagstukken, corporate finance en restructuring.

Lees verder

De Influisteraar: Hans Andersson over het vak van organisatieadviseur

10-11-2021

Hans Andersson, medeoprichter van Andersson Elffers Felix, heeft samen met auteur Jan Tromp een nieuw boek uitgebracht: De Influisteraar.

Lees verder

Voormalig Tweede Kamerlid Arne Weverling naar Rijnconsult

2-11-2021

Voormalig Tweede Kamerlid Arne Weverling heeft zich verbonden aan organisatieadviesbureau Rijnconsult.

Lees verder

De bijdrage van groene waterstof aan de energietransitie

21-10-2021

Waterstof wordt door velen gezien als een van de belangrijkste aanjagers van de energietransitie. Mirthe Lantman, Senior Consultant bij JBR, legt uit welke bijdrage waterstof kan leveren, en kijkt in het bijzonder naar de kansen en mogelijkheden rondom groene waterstof.

Lees verder

Buitenlandse Zaken kiest partners voor inhuur van ICT-professionals

8-10-2021

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zes partijen geselecteerd als mantelpartij voor de inhuur van ICT-professionals.

Lees verder

10 adviesbureaus dragen bij aan Diversity Day 2021

4-10-2021

Morgen vindt voor de derde keer Diversity Day plaats. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor meer diversiteit, in het bijzonder op de werkvloer. Dit jaar leveren tien adviesorganisaties een bijdrage aan het event, met PwC en Deloitte bovendien als twee van de co-organiserende partners.

Lees verder

‘Bij Rieken & Oomen is het elke dag Diversity Day’

1-10-2021

Komende dinsdag is het Diversity Day, een dag die volledig in het teken staat van het promoten en stimuleren van diversiteit & inclusie op de werkvloer. Een mooi moment om professionals die hun steentje aan diversiteit bijdragen in het zonnetje te zetten. Vandaag Karin Straus en Marcella Rijkschroeff, partners bij werving- en selectiekantoor Rieken & Oomen (onderdeel van Rijnconsult).

Lees verder

Maatschappelijke kosten drugscriminaliteit: jaarlijks circa €3,7 miljard

28-9-2021

Drugscriminaliteit kost de maatschappij ieder jaar tussen de €3,2 miljard en de €4,1 miljard. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix. 

Lees verder

Totale vermogen Nederlandse gemeenten: €34 miljard

27-9-2021

Nederlandse gemeenten beschikken bij elkaar opgeteld over een vermogen van €34 miljard. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van BMC.

Lees verder

McKinsey, AEF, Issuemakers en BMC partner van Nationale DenkTank

22-9-2021

De 2021 editie van de Nationale DenkTank – een denktank format waarin jonge denkers oplossingen aandragen voor grote maatschappelijke vraagstukken – is afgetrapt. Vier adviesbureaus hebben zich als partner verbonden aan het initiatief: Andersson Elffers Felix, BMC, Issuemakers en McKinsey & Company. 

Lees verder

Het hybride normaal: Kweek verbondenheid op afstand met talentgericht werken

13-9-2021

Onderzoek van Gallup laat zien dat verbondenheid dé motor is van een sterk presterende organisatie. Nu Nederland massaal overstapt op hybride werkvormen – waarin grote delen van de week thuis wordt gewerkt – is het nog uitdagender geworden om deze motor goed draaiende te houden. Linde Holtkamp en Maaike Rutten van Leeuwendaal leggen uit hoe je als organisatie verbondenheid kweekt op afstand – door de unieke talenten van mensen optimaal te benutten.

Lees verder

Nationale Denktank neemt kwaliteit van onderwijs onder de loep

9-9-2021

De jaarlijks terugkerende Nationale Denktank is weer van start gegaan. Twintig jonge denkers – met diverse (academische) achtergronden – gaan tot en met het einde van dit jaar de kwaliteit van het onderwijs in Nederland onder de loep nemen. 

Lees verder

WagenaarHoes breidt team uit met drie nieuwe professionals

20-8-2021

WagenaarHoes heeft zijn team versterkt met drie nieuwe collega’s: Gert Boeve, Amida Michael en Selma van der Haar. 

Lees verder

AT Osborne wil zichzelf flink verduurzamen

17-8-2021

AT Osborne heeft de ambitie om zijn bedrijfsvoering flink te verduurzamen. In 2024 moet de CO2-uitstoot minimaal 45% lager zijn dan in 2019. Om die ambitieuze doelstelling te realiseren legt het kantoor zichzelf langs de meetlat.

Lees verder

Is Nederland klaar voor de elektrische deelstep?

6-8-2021

Naar verwachting zal over ongeveer een jaar de elektrische deelstep worden geïntroduceerd in Nederland. Maar is ons land daar wel klaar voor? Een masterstudent van de TU Delft – Gijs Alberts – en adviesbureau AT Osborne zochten het samen uit.

Lees verder

Voormalig trainees over het HR-traineeship van Leeuwendaal

6-8-2021

Kim van Beek, Renske de Boer en Lotte van Boeschoten rondden enige tijd geleden het HR-traineeship van adviesbureau Leeuwendaal af. De drie adviseurs blikken terug op hun traineeship en wat het hen heeft gebracht.

Lees verder

Hoe maak je van hybride werken een beter normaal?

27-7-2021

Nu de vaccinatiecampagne flink op stoom is, komt het einde van het massale thuiswerken steeds meer in zicht. Waar bijna heel werkend Nederland het echter wel over eens lijkt, is dat we niet meer teruggaan naar de situatie van vóór corona: we verheugen ons op de terugkeer naar kantoor, maar hebben de afgelopen anderhalf jaar geleerd dat thuiswerken ook zo zijn voordelen heeft. Hoe breng je als organisatie het beste van deze twee werelden samen? Leeuwendaal-adviseurs Maaike Rutten en Raoul Schildmeijer schreven er een whitepaper over.

Lees verder

Drietal bestuurders voegt zich bij JBR Interim Executives

23-7-2021

Adviesbureau JBR heeft het netwerk van zijn interim executive-praktijk uitgebreid met een drietal nieuwe bestuurders: Hans Reinigert, Heske van Eyck van Heslinga en Suzanna Koning.

Lees verder
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten