Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Atos Consulting
Logo Bostec
PRCS
Logo people change
Gitp
Logo &Samhoud
Investment Consulting Associates
Quintop
Qhuba
Improven
Zestgroup
Lysias Advies
Young Advisory Group
Investment Consulting Associates
CGI
YNNO
Korn Ferry Hay Group
Logo Headfirst
Logo Fakton
Energyprofs
Kwink groep
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Leeuwendaal plukt de vruchten van Gallup-samenwerking

16-10-2019

HR-adviesbureau Leeuwendaal kan terugkijken op een goed jaar. Het bureau zag zijn omzet stijgen met ruim 6% naar €23,4 miljoen en wist een positief bedrijfsresultaat van negen ton neer te zetten. 

Lees verder

TwynstraGudde verhuist naar 'vastgoed as a service'-kantoor

11-10-2019

Deze week is TwynstraGudde begonnen met de stapsgewijze verhuizing naar zijn nieuwe kantoor in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het nieuwe onderkomen kent een innovatief kantoorconcept, dat zich kenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit, duurzaamheid en service.

Lees verder

In Súdwest-Fryslân pakken ze het sociaal domein integraal aan

3-10-2019

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft doorgepakt bij de ontwikkeling van een vernieuwende, integrale aanpak voor hun sociaal domein beleid. Dat beleid is in het bijzonder gestoeld op eigen regie, samenwerking met alle stakeholders, het stellen van realistische doelen, het creëren van verbinding en een collectief vertrouwen in de aanpak.

Lees verder

Spaanse windenergiespecialist Eolos haalt groeigeld op

1-10-2019

De Zwitserse private equity-partij Prorsum Capital heeft een investering in een windenergiespecialist afgerond. Het betreft Eolos, een Spaans bedrijf dat meetdiensten levert aan de offshore windindustrie.

Lees verder

Aan de slag met datagedreven werken bij gemeenten

26-9-2019

Gemeenten hebben een groeiende behoefte om datagedreven te werken. Op zich een goed idee, al ziet Nico Brinkman van BMC gemeenten vaak worstelen met de plannen hiervoor. Hij schetst een aantal belangrijke valkuilen en hoe deze kunnen worden voorkomen.

Lees verder

Zeven adviseurs aan de slag bij Rijnconsult

23-9-2019

Rijnconsult is dit jaar verder gegroeid. In de afgelopen maanden zijn maar liefst zeven nieuwe adviseurs toegevoegd aan het team van het Utrechtse organisatieadviesbureau. 

Lees verder

Investeerder koopt Alkmaarse maker van meetinstrumenten

17-9-2019

Active Capital Company (ACC) heeft een meerderheidsbelang genomen in Technobis Group, een bedrijf dat hightech-meetinstrumenten ontwikkelt. De miljoeneninvestering maakt het mogelijk om nieuwe technologie te ontwikkelen en Technobis versneld op te schalen.

Lees verder

WagenaarHoes verwelkomt Marjoka van Doorn en Bas van Delden

10-9-2019

Organisatieadviesbureau WagenaarHoes heeft twee ervaren professionals aan de gelederen toegevoegd: Marjoka van Doorn, Bas van Delden. Ze zijn respectievelijk gestart als organisatieadviseur en associé.

Lees verder

Vier consultants gestart bij adviesbureau AEF

5-9-2019

Het team van Andersson Elffers Felix (AEF) is de afgelopen maanden versterkt met een aantal nieuwe collega’s. Onder hen vier nieuwe vrouwelijke consultants: Aukje Hilderink, Annemiek de Nooijer, Lana Askari en Hilke Grootelaar.

Lees verder

Directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf stap dichterbij

4-9-2019

Na jaren van voorbereiding lijkt de directe treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf er definitief te komen. Een openbare aanbesteding voor de bouw van het traject is in de maak, en als alles volgens plan loopt wordt er vanaf 2025 gereden. Adviesbureaus AT Osborne en Royal HaskoningDHV onderzochten verschillende opties, uitgangspunten en eisen voor de treindienst. 

Lees verder

Dialoog helpt Eemnes bij het vormgeven van bestuurlijke toekomst

3-9-2019

BMC heeft de gemeente Eemnes geholpen de dialoog aan te gaan met de eigen inwoners. Op deze manier konden zij actief worden betrokken in het vinden van de juiste bestuurlijke toekomst voor de Utrechtse gemeente. “De inwonertop heeft ons heel veel geleerd over de thema’s die de inwoners voor hun gemeente belangrijk vinden”, aldus burgemeester Roland van Benthem. 

Lees verder

Waar stopt de snellere trein van Amsterdam naar Berlijn?

28-8-2019

AT Osborne en Royal HaskoningDHV hebben de mogelijkheden voor een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn onder de loep genomen. De route via Arnhem en Emmerik is volgens de onderzoekers “het meest kansrijk”. Die conclusie valt met name in de regio Twente niet in goede aarde. 

Lees verder

Museum Van Marken heeft kans van slagen in Delft

23-8-2019

Adviesbureau BMC heeft in opdracht van Stichting Museum Van Marken een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de realisatie van Museum Van Marken. Conclusie: “Een Museum Van Marken kan een onderscheidende en waardevolle toevoeging bieden op het bestaande museale aanbod in Delft”, aldus de onderzoekers van BMC. 

Lees verder

Energie-startup Sensorfact krijgt €1,25 miljoen van investeerder

1-8-2019

Sensorfact krijgt een kapitaalinjectie van €1,25 miljoen van Forward.one. In ruil daarvoor neemt de durfkapitalist een belang van 35% in de Utrechtse producent van draadloze energiemeters. Met de opgehaalde financiering wil Sensorfact “snel doorgroeien” in Europa. De investering werd begeleid door adviseurs van JBR.

Lees verder

Dataecosysteem van CBS draagt bij aan effectiever lokaal beleid

29-7-2019

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een data-ecosysteem opgezet om lokale en regionale overheidsinstanties te helpen datagedreven te werken. Hiermee wil de instelling tot effectiever beleid komen en zorgen voor een efficiëntere uitvoering daarvan. 

Lees verder

AEF: onafhankelijk advies over complexe vraagstukken

25-7-2019

Het Utrechtse adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) richt zich op maatschappelijke vraagstukken. Hierbij kenmerkt het kantoor zich onder meer door zijn grondige aanpak, aandacht voor context en onafhankelijkheid. “Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen is: ‘Als we de conclusie al weten, bellen we wel een ander bureau.’”, aldus Aris van Veldhuisen, die samen met Robert-Jaap Voorn leiding geeft aan AEF. Consultancy.nl sprak op het kantoor van AEF met Van Veldhuisen en Voorn over het werk dat het bureau doet.

Lees verder

Rijnconsult mag zich een Accredited Consulting Practice noemen

24-7-2019

Rijnconsult is erkend als Accredited Consulting Practice (ACP) door de Ooa, die het keurmerk in ons land uitdeelt en beheert.

Lees verder

Initiatiefnemers starten zoektocht naar beste interim-manager

23-7-2019

Het zakelijke landschap is weer een award rijker. De ‘Interim-Manager van het Jaar’ is een initiatief van BLMC en ZiPconomy, dat verder wordt ondersteund door adviesbureaus Leeuwendaal en Finance Factor, en waarin op zoek wordt gegaan naar – hoe kan het ook anders – ‘s lands beste interim-manager.

Lees verder

De trainees van PBLQ over hun studiereis naar New York

17-7-2019

Jaarlijks organiseert een groep jonge informatieprofessionals vanuit het advanced traineeship van PBLQ met elkaar een studiereis naar het buitenland. Dit keer ging de reis  naar New York. Daar bezochten de vijftien jonge informatieprofessionals samen met enkele adviseurs diverse publieke en private organisaties, waaronder UN Women, UNICEF, de Port Authority, Microsoft en Arcadis. Consultancy.nl stelde enkele vragen aan de reiscommissie – bestaande uit Jos van der Bij, Kiki de Bondt, Linda van der Sluijs en Michiel Joosse – en aan Ton Monasso, die als principal adviseur met de groep meereisde.

Lees verder

Zes sleutelfactoren voor ketensamenwerking in het publieke domein

15-7-2019

Steeds vaker wordt er binnen het publieke domein in ketens en netwerken gewerkt. Of het nou gaat om het sociaal domein, welzijn, de arbeidsmarkt of de zorg, instellingen werken met externe partijen aan een gedeelde opgave. Enerzijds omdat zij zich daartoe genoodzaakt zien door (financiële) druk, anderzijds omdat ze hierdoor beter op de veranderende behoeften van burgers en het bedrijfsleven kunnen inspelen. 

Lees verder
Sluiten