Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

EY
KplusV
Logo hiemstra en de vries
MSR Consulting Group
Onderwijsadveis en Training-Universiteit Utrecht
Logo Arteria Consulting
Qhuba
Energyprofs
Dicitas Consulting
Talent Peaks
M3 Consultancy
Quintop
YNNO zw
First Consulting
Squadra
Logo goudsteen & company
Logo Lux consulting
Logo Fronteer
P2 Proces en Projectmanagers BV
bpm consult
Syntro
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus en de gedragscode ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Een goede exitstrategie zorgt voor waardevermeerdering

20-4-2021

In de praktijk blijkt vaak dat bedrijven zich beter en eerder zouden kunnen voorbereiden op een verkooptraject. JBR Interim Executives biedt daarom sinds kort een specialistische dienst aan: het verkoopklaar maken van een onderneming. Rita van den Bor vertelt over het belang van een goede exitstrategie en hoe deze bijdraagt aan waardevermeerdering.

Lees verder

DICTU kiest negen partijen voor inhuurcontract van €300+ miljoen

29-3-2021

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn mantelovereenkomst voor ICT-inhuur. Met een totale geraamde waarde van €316 miljoen is het contract een van de grootste mantelovereenkomsten voor externe specialisten binnen de Rijksoverheid.

Lees verder

Rutte gaat winnen, maar kabinet maakt ruk naar links

16-3-2021

Dat Mark Rutte de verkiezingen gaat winnen zal niet alle VVD’ers tevreden stellen, aldus Verdonk Klooster & Associates (VKA), dat voorspelt dat het beleid van Rutte-IV een stuk linkser wordt dan dat van het huidige kabinet.

Lees verder

JBR helpt ondernemers op een kruispunt met de blik vooruit

25-2-2021

De adviseurs van JBR helpen ondernemers, managers, aandeelhouders en toezichthouders met hun strategische vraagstukken. Vier experts van het Strategie-team vertellen hoe het adviesbureau opdrachtgevers die op een kruispunt staan helpt met het maken van de juiste keuzes. 

Lees verder

Rijnconsult en Atrivé vinden elkaar in de beweging vooruit

17-2-2021

Hoe kom je erachter of je elkaar leuk genoeg vindt om samen verder te gaan? Door op proef te gaan samenwonen. Dit is wat Rijnconsult en Atrivé sinds kort doen. In december is Atrivé ingetrokken bij Rijnconsult en het komende jaar gaan de twee adviesbureaus ontdekken of ze voor elkaar zijn bestemd. Directeuren Eveline van Westerop (Rijnconsult) en Robert van Bendegem (Atrivé) hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

Lees verder

Lidewey van der Sluis over talentmanagement in het onderwijs

26-1-2021

We zien, horen en lezen steeds meer over strategisch talentmanagement. Van functiebeschrijvingen en competentieprofielen stappen we over op talent- en waardeontwikkeling. Wat is strategisch talentmanagement eigenlijk? En hoe kan dit in het onderwijs worden gerealiseerd? Henny Luijten, partner bij Rijnconsult, ging hierover in gesprek met professor en hoogleraar Lidewey van der Sluis.

Lees verder

Digitalisering in onderwijs is geen bijzaak maar prioriteit

19-1-2021

De coronacrisis heeft digitalisering binnen het onderwijsdomein nog meer naar de voorgrond gebracht. Tijdens de lockdown is online lesgeven immers de enige manier om het onderwijs door te laten gaan. Karin Straus, partner bij werving- en selectiebureau Rieken & Oomen, onderdeel van Rijnconsult, zet de noodzaak voor het verder professionaliseren van de digitalisering uiteen.

Lees verder

Spotify analyse: Lijst van de top 10 populairste Kerstliedjes

24-12-2020

Het is weer het einde van jaar. Tijd dus voor iedereen om mee te zingen met en te dansen op hun favoriete kerstliedjes, natuurlijk wel op een gepaste 1,5 meter afstand. Wat zijn eigenlijk ’s werelds populairste kerstliedjes? Een team van consultants zocht het uit en analyseerde miljoenen playlists in Spotify, om tot een top-10 lijst van de meest populaire liedjes en artiesten te komen.

Lees verder

Spotify-analyse: Lijst van de top 10 populairste Kerstliedjes

24-12-2020

Het jaar loopt weer op zijn einde. Tijd dus voor iedereen om mee te zingen met hun favoriete kerstliedjes, natuurlijk wel op een gepaste anderhalve meter afstand. Wat zijn eigenlijk ’s werelds populairste kerstliedjes? Een team van consultants analyseerde miljoenen playlists in Spotify om tot een top-10 lijst van de meest populaire liedjes en artiesten te komen.

Lees verder

Investeringen in digitalisering stijgen hard in 2021

22-12-2020

Nederlandse organisaties gaan volgende jaar fors meer investeren in digitalisering, zo blijkt uit een rondgang van VKA.

Lees verder

JBR adviseert De Poli Tankers bij verkoop aan Fransen

1-12-2020

De Franse rederij Sogestran Group heeft een meerderheidsaandeel verworven in De Poli Tankers, een Nederlandse rederij voor de chemie- en gasmarkt. Met het binnengehaalde geld heeft De Poli Tankers op zijn beurt weer de Europese vloot van het Amerikaanse Team Tankers International ingelijfd.

Lees verder

JBR adviseert De Poli Tankers bij financiering en acquisitie

1-12-2020

De Franse rederij Sogestran Group heeft een meerderheidsaandeel verworven in De Poli Tankers, een Nederlandse rederij voor de chemie- en gasmarkt. Met het binnengehaalde geld heeft De Poli Tankers op zijn beurt weer de Europese vloot van het Amerikaanse Team Tankers International ingelijfd.

Lees verder

DUO kiest IT-bureaus voor inhuurcontract van €200 miljoen

23-11-2020

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) heeft de winnaars bekend gemaakt van zijn Europese aanbesteding voor de inhuur van externe IT-professionals. Met het contract is zo’n €200 miljoen gemoeid. 

Lees verder

Zes partijen leveren IT-experts aan overheidsdienstverlener Logius

3-11-2020 Lees verder

JBR helpt bedrijven herstructureren om de storm te doorstaan

28-10-2020

Nu de tweede coronagolf het land overspoelt staat steeds meer bedrijven het water aan de lippen. Een continuïteitsprobleem hoeft echter niet het einde van de onderneming te betekenen. JBR helpt bedrijven die moeten herstructureren om te overleven. Managing Partner Ronald van Rijn van JBR Consultancy en Bart Kroon van JBR Interim Executives vertellen over het vak van bedrijvendokter.

Lees verder

Zeven belangrijke digitale thema’s voor de publieke sector

12-10-2020

Voor het jubileumboek ter ere van zijn 35-jarig bestaan ​​interviewde VKA 35 bestuurders in de publieke sector. Ze werden gevraagd wat volgens hen de belangrijkste digitale trends voor de komende jaren zullen zijn. Uit al deze visies hebben de adviseurs gedestilleerd welke zeven ontwikkelingen de komende periode de meeste impact zullen hebben.

Lees verder

BMC en Deloitte steunen manifest ‘Samen werken aan goed onderwijs’

12-10-2020

BMC en Deloitte ondersteunen het manifest ‘Samen werken aan goed onderwijs’. Samen met andere bedrijven, gemeenten en maatschappelijke organisaties slaan ze de handen ineen om de groeiende kansenongelijkheid in het Nederlandse onderwijs tegen te gaan.

Lees verder

PrivaZorg wordt onderdeel van het netwerk van Fundis

5-10-2020

De bestuurlijke fusie tussen Fundis en PrivaZorg is na goedkeuring van de NZa en ACM een feit. Met deze fusie wordt PrivaZorg een zelfstandig onderdeel van het netwerk van Fundis. JBR heeft PrivaZorg begeleid bij de strategische heroriëntatie, het zoeken naar geschikte partners en de fusieonderhandelingen met Fundis. 

Lees verder

VKA interviewt 35 bestuurders over de toekomst van digitalisering

23-9-2020

Verdonk Klooster & Associates (VKA) bestaat 35 jaar. “Daar hebben we natuurlijk uitgebreid bij stilgestaan”, vertelt directeur Marc Gill'ard. Onder andere door het uitbrengen van een 160-pagina tellend jubileumboek waarin toonaangevende bestuurders uit verschillende sectoren aan het woord komen over – hoe kan het ook anders anno 2020 – digitalisering in Nederland.

Lees verder

ELLIPSE-dashboard geeft inzicht in zorgvraag per regio

22-9-2020

Hoe gaat de zorgvraag zich ontwikkelen? Deze vraag houdt momenteel heel Nederland bezig, zeker nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt. Maar ook op de langere termijn blijft het een actueel vraagstuk: onder invloed van ontwikkelingen als vergrijzing en snelle technologische vooruitgang blijft de zorgvraag veranderen. Het nieuwe ELLIPSE-dashboard van AT Osborne maakt de vraag naar zorg per regio inzichtelijk.

Lees verder
Sluiten