Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Seeder de Boer
Logo Oxyma
&samhoud Nederland BV
Logo Atos Consulting
Logo TWST
Logo Public Matters
Getting the Picture
been management consulting
Wielinq
AevesBenefit
Districon
Logo Fronteer
Plat4mation
Logo UPD
Magnus
Bolster group
Logo Aeves Benefit
First Consulting
bpm consult
Logo Mobius
Yellowtail
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Museum Van Marken heeft kans van slagen in Delft

23-8-2019

Adviesbureau BMC heeft in opdracht van Stichting Museum Van Marken een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de realisatie van Museum Van Marken. Conclusie: “Een Museum Van Marken kan een onderscheidende en waardevolle toevoeging bieden op het bestaande museale aanbod in Delft”, aldus de onderzoekers van BMC. 

Lees verder

Energie-startup Sensorfact krijgt €1,25 miljoen van investeerder

1-8-2019

Sensorfact krijgt een kapitaalinjectie van €1,25 miljoen van Forward.one. In ruil daarvoor neemt de durfkapitalist een belang van 35% in de Utrechtse producent van draadloze energiemeters. Met de opgehaalde financiering wil Sensorfact “snel doorgroeien” in Europa. De investering werd begeleid door adviseurs van JBR.

Lees verder

Dataecosysteem van CBS draagt bij aan effectiever lokaal beleid

29-7-2019

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een data-ecosysteem opgezet om lokale en regionale overheidsinstanties te helpen datagedreven te werken. Hiermee wil de instelling tot effectiever beleid komen en zorgen voor een efficiëntere uitvoering daarvan. 

Lees verder

AEF: onafhankelijk advies over complexe vraagstukken

25-7-2019

Het Utrechtse adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) richt zich op maatschappelijke vraagstukken. Hierbij kenmerkt het kantoor zich onder meer door zijn grondige aanpak, aandacht voor context en onafhankelijkheid. “Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen is: ‘Als we de conclusie al weten, bellen we wel een ander bureau.’”, aldus Aris van Veldhuisen, die samen met Robert-Jaap Voorn leiding geeft aan AEF. Consultancy.nl sprak op het kantoor van AEF met Van Veldhuisen en Voorn over het werk dat het bureau doet.

Lees verder

Rijnconsult mag zich een Accredited Consulting Practice noemen

24-7-2019

Rijnconsult is erkend als Accredited Consulting Practice (ACP) door de Ooa, die het keurmerk in ons land uitdeelt en beheert.

Lees verder

Initiatiefnemers starten zoektocht naar beste interim-manager

23-7-2019

Het zakelijke landschap is weer een award rijker. De ‘Interim-Manager van het Jaar’ is een initiatief van BLMC en ZiPconomy, dat verder wordt ondersteund door adviesbureaus Leeuwendaal en Finance Factor, en waarin op zoek wordt gegaan naar – hoe kan het ook anders – ‘s lands beste interim-manager.

Lees verder

De trainees van PBLQ over hun studiereis naar New York

17-7-2019

Jaarlijks organiseert een groep jonge informatieprofessionals vanuit het advanced traineeship van PBLQ met elkaar een studiereis naar het buitenland. Dit keer ging de reis  naar New York. Daar bezochten de vijftien jonge informatieprofessionals samen met enkele adviseurs diverse publieke en private organisaties, waaronder UN Women, UNICEF, de Port Authority, Microsoft en Arcadis. Consultancy.nl stelde enkele vragen aan de reiscommissie – bestaande uit Jos van der Bij, Kiki de Bondt, Linda van der Sluijs en Michiel Joosse – en aan Ton Monasso, die als principal adviseur met de groep meereisde.

Lees verder

Zes sleutelfactoren voor ketensamenwerking in het publieke domein

15-7-2019

Steeds vaker wordt er binnen het publieke domein in ketens en netwerken gewerkt. Of het nou gaat om het sociaal domein, welzijn, de arbeidsmarkt of de zorg, instellingen werken met externe partijen aan een gedeelde opgave. Enerzijds omdat zij zich daartoe genoodzaakt zien door (financiële) druk, anderzijds omdat ze hierdoor beter op de veranderende behoeften van burgers en het bedrijfsleven kunnen inspelen. 

Lees verder

Vijf tips voor interimmanagers in het onderwijs

15-7-2019

Dagelijks werken er honderden interimmanagers aan veranderopgaven in het onderwijs. Jan-Willem van Stijn van Rijnconsult Interim Management, geeft vijf tips over hoe interimmanagers hun effectiviteit kunnen vergroten.

Lees verder

Vijftal IT-partijen wint Europese aanbesteding van €152 miljoen

8-7-2019

De ministeries van Algemene Zaken, Financiën en Infrastructuur & Waterstaat hebben een vijftal externe partijen geselecteerd voor de inhuur van ICT’ers. Het contract met een looptijd van vier jaar heeft een geraamde waarde van €152 miljoen. 

Lees verder

Twynstra Gudde promoveert vijf adviseurs tot partner

2-7-2019

Twynstra Gudde heeft vijf nieuwe partners toegevoegd aan zijn leiderschapsteam: Gregor Heemskerk, Jos Kalfsbeek, Evelien van der Kuil, Guus van Leerdam en Martin Stout. Alle vijf werken ze al geruime tijd voor het organisatieadviesbureau. "Met deze vijf ervaren partners verstevigen wij onze positie op de thema’s energietransitie en gebiedsontwikkeling", laat het adviesbureau aan Consultancy.nl weten.

Lees verder

Gerard Ekhart en Hein van Stokkom associés bij WagenaarHoes

28-6-2019

WagenaarHoes heeft twee nieuwe associés toegevoegd aan het adviesteam: Gerard Ekhart en Hein van Stokkom.

Lees verder

De beste managers zijn geen bazen maar een coach

27-6-2019

Het nieuwe boek ‘It’s the Manager’ is een pleidooi voor de herwaardering van de manager. Waar de laatste tien jaar veel wordt geëxperimenteerd met platte, zelfsturende organisaties, stellen Gallup auteurs Jim Clifton en Jim Harter dat excellent management essentieel is voor het succes van een organisatie.

Lees verder

De beste managers zijn geen bazen maar coaches

27-6-2019

Het nieuwe boek ‘It’s the Manager’ is een pleidooi voor de herwaardering van de manager. Waar de laatste tien jaar veel wordt geëxperimenteerd met platte, zelfsturende organisaties, stellen Gallup auteurs Jim Clifton en Jim Harter dat excellent management essentieel is voor het succes van een organisatie.

Lees verder

Leeuwendaal start interim community voor culturele sector

7-6-2019

Leeuwendaal is een interim community begonnen gericht op de culturele sector. De managers en bestuurders van Leeuwendaal C, zoals de community heet, komen zelf voort uit de sector. “Organisaties in de culturele sector dienen net zo professioneel en zakelijk te worden geleid als alle andere. Dat staat buiten kijf. Maar het draait in culturele organisaties niet alleen om harde KPI’s. Wie de bijzonderheden en de gevoeligheden van de sector niet kent, is (onbedoeld) al gauw een olifant in de porseleinkast.”

Lees verder

Goede managers zijn de sleutel tot succes

6-6-2019

De sleutel tot betere resultaten zijn excellente managers. Dat zeggen twee experts van Gallup in hun nieuwe boek. Hypes – zoals het verwijderen van het middle-management of volledig manager-free zijn – moeten worden vergeten, omdat “geen enkel bedrijf functioneert bij de afwezigheid van excellente managers. Wanneer dit soort professionals ontbreekt is er bovendien geen leiderschap aanwezig in een organisatie.”

Lees verder

Zes bouwstenen voor betrokken en bevlogen medewerkers

5-6-2019

Iedere organisatie probeert ervoor te zorgen dat haar medewerkers betrokken en bevlogen zijn. Volgens een onderzoek van adviesbureau Gallup zijn betrokken medewerkers stukken productiever, wat de winstgevendheid van een bedrijf ten goede komt. Zo zijn organisaties met een werknemersbetrokkenheid in het bovenste kwartiel circa 17% productiever en 21% winstgevender dan die in het onderste kwartiel. 

Lees verder

Zweedse eigenaar van Sunweb neemt ook Corendon over

4-6-2019

De private equity-investeerder achter touroperator Sunweb heeft Corendon overgenomen, een Nederlandse reisorganisatie met een omzet van ongeveer €520 miljoen. Als onderdeel van de deal – financiële details zijn niet bekendgemaakt – zal Corendon geïntegreerd worden binnen Sunweb. 

Lees verder

Werken als jonge informatieprofessional in de publieke sector bij PBLQ

29-5-2019

Jaarlijks start een lichting van vijftien young professionals met het Advanced Traineeship van PBLQ. Verschillende van hen deelden hun ervaringen over dit leer- en werktraject met Consultancy.nl. 

Lees verder

Deze adviesbureaus worden het vaakst genoemd in de Tweede Kamer

23-5-2019

Sinds het aantreden van kabinet-Rutte III zijn in de Tweede Kamer meer dan 1.500 debatten gevoerd, ruim 1000 Kamervragen gesteld en bijna 250 moties ingediend. Onder de 100 bedrijven die hierin het vaakst worden genoemd bevinden zich zeven adviesbureaus.

Lees verder
Sluiten