Wie extern advies inschakelt moet kunnen rekenen op professionele onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en integriteit.

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

IenW kiest achttien bureaus voor raamovereenkomst advies- en ingenieursdiensten

17-7-2018

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat de komende vier jaar voor de inhuur van advies- en ingenieursdiensten gebruik maken van de diensten van achttien partijen. Onder de partners van het ministerie zijn twee van de Big Four-kantoren, grote organisatieadviesbureaus als Berenschot en Twynstra Gudde, en verschillende boetiek-spelers. 

Lees verder

AT Osborne verbindt zich aan werkomgeving platform Smart WorkPlace

13-7-2018

AT Osborne heeft zich aangesloten als partner bij Smart WorkPlace. Het platform helpt organisaties een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving te realiseren door onder andere de stakeholders in de keten bijeen te brengen en te voorzien van kennis, expertise en netwerkmogelijkheden.

Lees verder

Anne-Marie Rakhorst vervangt Mariënne Verhoef in RvC van Twynstra Gudde

11-7-2018

Anne-Marie Rakhorst is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Ze is in de plaats gekomen voor Mariënne Verhoef, die is afgetreden na de maximale zittingstermijn te hebben volgemaakt.

Lees verder

Edward Hermans en Arjen Kuijten over hun eerste tien jaar Leeuwendaal

10-7-2018

Afgelopen maand sloot HR-adviesbureau Leeuwendaal een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met het befaamde Amerikaanse Gallup. Door het partnership kan Leeuwendaal organisaties in de publieke sector trainen in het toepassen van ‘CliftonStrengths’. Reden voor Consultancy.nl om op bezoek te gaan in het Haagse kantoor van het bureau en te praten met eigenaren Edward Hermans en Arjen Kuijten – over de nieuwe samenwerking, maar ook over hun eerste tien jaar aan het hoofd van Leeuwendaal en hun visie op talentontwikkeling. 

Lees verder

BMC voert cultuurtrajecten uit met provincie Groningen en stad Utrecht

9-7-2018

BMC heeft in opdracht van de gemeente Utrecht een sectoranalyse van het veld cultuureducatie opgesteld. Daarnaast zal het adviesbureau de provincie Groningen ondersteunen met een evaluatie van het strategisch kader van haar cultuurbeleid. 

Lees verder

AT Osborne helpt De Stichtse Rijnlanden met project- en assetmanagement

5-7-2018

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft na een aanbestedingsprocedure diverse externe leveranciers geselecteerd die de komende twee tot vier jaar het waterschap zullen gaan ondersteunen bij grote infrastructuur- en onderhoudsprojecten met betrekking tot zijn dijken. AT Osborne is een van de geselecteerde partijen die de transitieopgave zal mogen begeleiden.

Lees verder

Vastgoed as a Service kan vastgoed- en facilitaire wereld op zijn kop zetten

2-7-2018

Het ‘Vastgoed as a Service’-concept is in opkomst in de vastgoedwereld. Daarbij wordt de werkplek niet meer als product, maar als dienst gezien. Welke voordelen levert het op? En hoe ziet dat eruit? Bote Scholtens en Sjoerd Memelink, beide adviseurs bij Twynstra Gudde, geven tekst en uitleg.

Lees verder

Gegevens in zorg buiten medische context moeten beter beschermd worden

29-6-2018

Door de opmars van digitale persoonlijke gezondheidsomgevingen waarin patiënten toegang krijgen tot hun eigen gezondheidsgegevens, is het begrip ‘informationele zelfbeschikking’ aan herziening toe. Dat stelt Theo Hooghiemstra, bestuurskundige en jurist werkzaam bij PBLQ, in zijn proefschrift waarmee hij op 2 juli promoveert aan Tilburg University.

Lees verder

Inzet meer fulltime leerkrachten kan werkdruk in primair onderwijs verlagen

28-6-2018

De onderwijssector zou meer moeten inzetten op fulltimers in het primaire onderwijs. Dat zou goed zijn voor leerkrachten en bovendien de doelmatigheid binnen de sector bevorderen: “Wij geloven dat een voltijdscultuur de sector efficiënter, maar vooral aantrekkelijker maakt”, aldus Geke Lexmond, Directeur Onderwijs bij Leeuwendaal.

Lees verder

BMC adviseurs over methode Maatschappelijk Rendement in beeld

25-6-2018

Het is een uitdaging om goed in beeld te brengen wat het maatschappelijk rendement van een project of maatschappelijk initiatief is. Deze uitdaging kennen organisaties in het welzijnsveld maar al te goed, maar ook (zorg)aanbieders die meer specialistische hulp bieden, hebben soms moeite om de resultaten van hun inspanningen zichtbaar te maken.

Lees verder

Lotte Ravenhorst verbindt zich aan Cultuur & Erfgoed team van BMC

20-6-2018

BMC heeft een nieuwe consultant verwelkomd. Sinds enkele weken is Lotte Ravenhorst actief voor het adviesbureau als Senior Adviseur Cultuur & Erfgoed. Ravenhorst maakte de overstap naar BMC vanuit de gemeente Rotterdam, waar ze de functie van Strategisch Adviseur Cultuur bekleedde. 

Lees verder

Voormalig Novisource interim CEO wordt directeur QNH Consulting in België

15-6-2018

Na in 2017 Novisource meerdere maanden als interim-CEO geleid te hebben heeft Eric Drossaert nu een nieuwe bestuursklus. Hij is benoemd tot directeur van de Belgische tak van adviesbureau QNH Consulting. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op de verdere groei van QNH in België en de uitbreiding van het portfolio.

Lees verder

Twynstra Gudde wil Nederland helpen aan een duurzamere toekomst

11-6-2018

Met de adviesgroep Energie zet Twynstra Gudde zich in voor een versnelling van de transitie naar een duurzame samenleving. Door kennis in te brengen en samen te werken met diverse betrokken partijen wil het Amersfoortse bureau bijdragen aan innovaties als hernieuwbare energie, nieuwe mobiliteitsconcepten, energieneutrale woningen en circulaire industriële processen. “Door partijen te verbinden aan gezamenlijke ambities boeken we resultaat en komt de energietransitie op gang”, stelt Zenzi Pluut, die sinds kort Managing Partner is binnen de adviesgroep Energie.

Lees verder

Tamara Hols en Marnix Janssen over het traineeship van PBLQ

7-6-2018

Verschillende adviseurs doorlopen het traineeship van PBLQ. Zo ook Tamara Hols en Marnix Janssen. Janssen rondde onlangs het tweejarige programma af en Hols is momenteel in de laatste fase van het traject. Consultancy.nl sprak met beiden over hun ervaringen. 

Lees verder

Interimbureau Novisource wordt na koerswijziging ontmanteld

6-6-2018

Brainnet heeft de broker- en bemiddelingsactiviteiten van Novisource overgenomen. De deal, die wordt gesloten vijf maanden nadat Novisource bekendmaakte de onderhandelingen te zijn gestart met een mogelijke koper, zal naar verwachting worden opgevolgd door nog een desinvestering. Dit als onderdeel van de executie van een ontmantelplan dat is uitgedacht door strategische adviseurs.

Lees verder

Pim Nijssen, Wicher Schönau en Sjoerd Memelink partner bij Twynstra

5-6-2018

Twynstra Gudde heeft drie nieuwe partners benoemd: Pim Nijssen, Wicher Schönau en Sjoerd Memelink. Alle drie de kersverse partners werken al geruime tijd als adviseur voor het Amersfoortse organisatieadviesbureau.

Lees verder

Vier consultants sluiten zich aan bij organisatieadviesbureau Rijnconsult

4-6-2018

Rijnconsult heeft vier nieuwe professionals toegevoegd aan het team: Kyra Cools, Jeroen Bronswijk, Evelien van Gijzen en Lieke Brouwer. Met de nieuwe aanwinsten telt het bureau circa 50 professionals. “We hebben nu een mooie mix van oudgedienden en jonge adviseurs”, aldus Rijnconsult.

Lees verder

Leeuwendaal brengt Gallup CliftonStrengths naar Nederlandse publieke sector

4-6-2018

Leeuwendaal heeft een primeur te pakken op de Nederlandse markt voor HR-advies en training. Het HR-advieskantoor uit Den Haag heeft een exclusief partnerschap gesloten met het gerenommeerde Amerikaanse Gallup, waardoor het de CliftonStrengths kan introduceren en toepassen bij publieke organisaties in ons land. CliftonStrengths is een gepatenteerde tool van Gallup die tot op heden wereldwijd is gebruikt door meer dan achttien miljoen professionals, en is gecreëerd vanuit het idee dat uitgaan van kracht – in plaats van het repareren van zwaktes – het recept is voor menselijk succes.

Lees verder

Strategisch Omgevingsmanagement draait vooral om de mens

24-5-2018

Strategisch Omgevingsmanagement (SOM) speelt de laatste jaren een steeds belangrijkere rol bij de uitvoering van grote projecten. Waar de aanpak voorheen met name door overheidsinstanties werd ingezet, kiezen nu ook steeds meer private bedrijven ervoor de dialoog aan te gaan met de buitenwereld. Pim Nijssen en Niels Vrije van Twynstra Gudde hebben jarenlange ervaring met SOM. In gesprek met Consultancy.nl delen ze hun visie op het vakgebied. 

Lees verder

Novisource ziet opnieuw voltallige Raad van Bestuur vertrekken

23-5-2018

De volledige Raad van Bestuur van advies- en interimbureau Novisource heeft zijn taken neergelegd. Voor de tweede keer in een tijdsbestek van achttien maanden moet de Raad van Commissarissen van het beursgenoteerde bedrijf op zoek naar nieuwe topbestuurders.

Lees verder
Sluiten