Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

ViaFormance
Logo Delta Capita
Dicitas Consulting
&samhoud Nederland BV
buck consultants international
Seinstra Vandelaar
IG&H
Atos Consulting
Logo Online department
Kirkman Company
Logo Mobius
Mitopics
Logo Over morgen
Logo Blinklane consulting
Logo Aeves Benefit
Breda Actief
IJsselvliet
Vintura
PA Consulting Group
Districon
Rebel Groep
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

PBLQ bundelt Omgevingswet-expertise met Geodan en FLOLegal

10-1-2019

Adviesbureau PBLQ, GEO-ICT-specialist Geodan, en juridisch specialist in omgevingsrecht FLO Legal hebben hun expertise op het gebied van de leefomgeving gebundeld. Samen kunnen de partijen opdrachtgevers naar eigen zeggen beter en breder ondersteunen bij het implementeren van de Omgevingswet en andere (digitale) ruimtelijke vraagstukken. 

Lees verder

Sociale dienst van Baarn, Bunschoten en Soest heeft cultuurfix nodig

9-1-2019

Bij BBS – de sociale dienst van de Utrechtse gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest – heerst een ongezonde cultuur. Dit komt naar voren in een rapport van Rijnconsult, dat onderzoek deed naar de uitvoeringsorganisatie: “We zijn gestuit op een merkwaardige, disfunctionele en explosieve cultuurcocktail”, aldus de onderzoekers. Naar aanleiding van hun niet mis te verstane conclusies besloten het bestuur en de ondernemingsraad van BBS een uitgebreid cultuurveranderingsproces in gang te zetten.

Lees verder

Overheid en bedrijfsleven investeren in bereikbaarheid Brainport Eindhoven

7-1-2019

Overheid en bedrijfsleven stellen €50 miljoen beschikbaar voor een samenhangend pakket van maatregelen om de bereikbaarheid in Brainport Eindhoven te verbeteren. Dat staat in de getekende intentieovereenkomst. De samenwerking is ondersteund door adviseurs van BMC. 

Lees verder

Erik van Zegveld volgt Joost Beukers op in directie van VKA

3-1-2019

Na twaalf jaar directeur van Verdonck, Klooster & Associates te zijn geweest, heeft Joost Beukers het leiderschap overgedragen aan Erik van Zegveld, die per 1 januari 2019 tot de directie van het adviesbureau is toegetreden.

Lees verder

Supply chain- en inkoopbureaus met de beste dienstverlening

3-1-2019

Managers die externe expertise willen inschakelen op het gebied van supply chain en inkoop zijn het meest tevreden over de dienstverlening van TNO, Twynstra Gudde en Atos Consulting. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 4.500 zakelijke beslissers die in de afgelopen jaren een beroep hebben gedaan op supply chain-adviseurs.

Lees verder

Joost Voerman vertrekt als directeur bij Twynstra Gudde

19-12-2018

Twynstra Gudde-bestuurslid Joost Voerman vertrekt per 1 januari 2019 bij het organisatieadviesbureau. In een reactie op zijn vertrek zegt hij dat hij heeft besloten zijn hart te volgen: “Ik zet mijn carrière voort als zelfstandig bestuursadviseur, trainer en coach.”

Lees verder

Gereguleerde wietteelt in Nederland: de stand van zaken

18-12-2018

De legalisering van de teelt en aanvoer van cannabis wordt nog altijd geblokkeerd door het huidige gedoogbeleid. Sinds Rutte-III lijkt daar mogelijk verandering in te komen. Het kabinet wil bij wijze van experiment in een aantal gemeenten ook de achterdeur van coffeeshops gaan reguleren. Veel gemeenten staan welwillend tegenover dit idee, maar beslist niet tegenover de precieze invulling daarvan door het kabinet.

Lees verder

Twee kapiteins op één schip niet goed voor Flevokust Haven

17-12-2018

De Flevokust Haven bij Lelystad komt waarschijnlijk onder het bestuur van een nog op te richten havenbedrijf. De nieuwe haven valt nu nog onder het beheer van zowel de provincie Flevoland als de gemeente Lelystad. In een rapport van AT Osborne wordt gesteld dat dit dubbele beheer niet ideaal is voor de economische ontwikkeling van de haven.

Lees verder

25 organisatieadviesbureaus die volgens klanten uitstekend werk leveren

14-12-2018

Een jaarlijks onderzoek gehouden onder zakelijke beslissers in het publieke en private domein heeft de beste organisatieadviesbureaus in kaart gebracht, die met hun werk de grootste impact creëren. De lijst wordt aangevoerd door het Utrechtse &samhoud, de oer-Hollandse bureaus Berenschot en BMC en twee van de Big Four-kantoren, Deloitte en PwC.

Lees verder

Drie professionals versterken Verdonck, Klooster & Associates

13-12-2018

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft drie nieuwe professionals aangetrokken: Gijs de Groot versterkt de Informatie Gestuurd Werken- en Business Intelligence-expertise van VKA terwijl Martin Zinke zich richt op het snijvlak van Cybersecurity en Privacy. Manisha Ramsaran is aangesteld als Junior privacy consultant

Lees verder

Erwin Bretscher versterkt Twynstra Gudde Zorg als Senior Consultant

4-12-2018

De zorgpraktijk van Twynstra Gudde is versterkt met de komst van een nieuwe Senior Consultant: Erwin Bretscher. Met de toevoeging van de ervaren professional investeert het organisatieadviesbureau in de digitale transformatie in de zorg. 

Lees verder

Anderson MacGyver helpt Silex advocatenkantoren met KEI-koppeling

2-12-2018

De digitaliseringsambitie van de Rechtspraak is uitdagend, maar IT-leveranciers in de sector komen niet met een oplossing. Daarom hebben twintig advocatenkantoren het besluit genomen om in Silex-verband samen te werken aan een digitale koppeling met de Rechtspraak. Doelstelling: een beveiligde uitwisseling van documenten met de rechtspraak mogelijk maken. Business consultant Anderson MacGyver begeleidt het traject – een overzicht van de belangrijkste mijlpalen en de betrokkenheid van het adviesbureau.

Lees verder

Negen adviezen voor waardegedreven jeugdhulp

29-11-2018

Er is nog veel ruimte voor verbetering binnen de Nederlandse jeugdhulpverlening. De invoering van de nieuwe Jeugdwet biedt volgens Ansgar Willenborg van BMC kansen voor een meer waardegedreven aanpak. Bij deze benadering – waarin de principes van Value Based Health Care worden vertaald naar de jeugdhulp – staat de vraag van het kind centraal. Willenborg heeft negen adviezen voor jeughulporganisaties die meer willen sturen op waarde.

Lees verder

Twynstra Gudde wil de Nederlandse democratie versterken

20-11-2018

De rol van de Nederlandse overheid is snel aan het veranderen. Steeds meer wordt van overheden verwacht dat ze wendbaar zijn, middenin de samenleving staan en samenwerken met bedrijven en burgers. Tegelijkertijd blijft het belangrijk rekening te houden met de voorwaarden voor een betrouwbare overheid die democratisch afrekenbaar is. De adviseurs van de overheidsgroep van Twynstra Gudde helpen openbare bestuurders om te gaan met het spanningsveld dat gepaard gaat met het zijn van zo’n ‘tweebenige overheid’. Consultancy.nl sprak met Ageeth Telleman, die als Managing Partner leidinggeeft aan Twynstra’s overheidsgroep: “Bij Twynstra Gudde willen we de democratie echt sterker maken.” 

Lees verder

Novisource benoemt nieuwe topman en twee commissarissen

16-11-2018

Na een periode van reorganiseren en een strategische heroriëntatie, vindt het topmanagement van Novisource het een goed moment om het stokje over te dragen aan een nieuw leiderschapsteam. Cees den Ouden, Duco Wildeboer en Edwin Groeneveld maken de weg vrij voor de beoogde opvolgers CEO Frank Lagerveld en commissarissen Peter Paul de Vries en Ron Stekelenburg. 

Lees verder

Ministerie van Defensie sluit nieuwe raamovereenkomsten voor ICT-inhuur

13-11-2018

Het ministerie van Defensie heeft raamovereenkomsten voor de inhuur van ICT-professionals afgesloten met zeven opdrachtnemers. Hiernaast zijn er drie opdrachtnemers geselecteerd die voor Defensie zogenaamde detavast-constructies mogen leveren, waarbij de intentie is om de ingehuurde ICT-professionals na een bepaalde detacheringsperiode in dienst te laten treden bij Defensie. 

Lees verder

Sander Merkus naar Strategy Counsellors praktijk van Twynstra Gudde

13-11-2018

Sander Merkus heeft binnen Twynstra Gudde de overstap gemaakt naar Strategy Counsellors. Bij de strategieadviespraktijk richt hij zich sinds kort op narratieve strategievorming. “Verhalen zijn de bouwstenen van betekenis binnen besluitvorming, samenwerking en organisatieontwikkeling”, aldus Merkus. “Ik verzamel verhalen die leven in de ‘onderstroom’ van organisaties. Daardoor krijg ik inzicht in belangen en spanningen die nergens expliciet beschreven staan maar die deze processen sterk kunnen beïnvloeden.”

Lees verder

Ziekenhuissector heeft baat bij masterplan voor ontslagen personeel

5-11-2018

De faillissementen van het Medisch Centrum Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen hebben de financiële uitdagingen waarmee ziekenhuizen kampen pijnlijk blootgelegd. Terwijl alle ontwikkelingen de gemoederen in de branche, de politiek en maatschappij momenteel bezighouden, betekent dit voor andere ziekenhuizen, wrang als het klinkt, juist ‘goed’ nieuws. De circa 2.500 medewerkers van de twee ziekenhuizen, die in één klap hun baan verloren, kunnen nu in beeld komen bij andere ziekenhuizen, die door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt blijven worstelen met het vinden van geschikt personeel.

Lees verder

Managen is nodig: nu én in de toekomst

2-11-2018

In het boek ‘Managen moet’ gaat Martijn Jansen in op het managementvak anno nu. De organisatieadviseur en senior partner bij Twynstra Gudde deed vijf jaar lang onderzoek naar wat managers (kunnen) doen om van toegevoegde waarde te zijn. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, ziet Jansen het huidige tijdperk van zelfsturing niet als het begin van het einde voor managers. Consultancy.nl sprak met Jansen over zijn boek en zijn visie op de toekomst van het managersvak: “Veel mensen gaan ervanuit dat managers de hele dag bazig lopen te doen of onzinnig overleg voeren. Ik zie echter heel veel managers die gericht zijn op het coachen van medewerkers, die ze vertrouwen geven en stimuleren om ruimte te nemen.”

Lees verder

Het Waterschapshuis selecteert vier partijen voor tijdelijke ICT-inhuur

29-10-2018

Na een openbare aanbesteding heeft Het Waterschapshuis (HWH) vier partijen aangewezen als voorkeursleveranciers die de organisatie de komende vier jaar tijdelijke ICT-inhuur mogen gaan leveren. Het betreft LINKIT, Maandag en CIMSOLUTIONS (in combinatie met VKA). HeadFirst is als preferred supplier geselecteerd voor brokerdiensten. De omvang van de opdracht is circa €18 miljoen, verspreid over vier jaar.

Lees verder
Sluiten