Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Logo ASI consulting
Logo JB Lorenz
Tornak
Logo Sales Architects
GalanNXT
YNNO
Msd
KplusV
UniPartners Nederland
Yellowtail logo
CGI
Quint Wellington Redwood
Annalise Market Intelligence
Improven
Alvarez-Marsal
Andersson Elffers Felix
Mobilee Management & Advies
Comatch
Centric
Turner
Logo Oxyma
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

De beste strategische adviesbureaus volgens zakelijke beslissers

7-5-2019

Strategieconsultants adviseren CEO’s en andere bestuurders over hun meest urgente uitdagingen – van bedrijfsstrategie te midden van een ontwricht landschap, tot fusies en overnames, commerciële strategieën en organisatieontwerp. Nederland herbergt meer dan 500 grote en middelgrote managementadviesbureaus, die allemaal mee willen draaien in het topsegment van de adviesketen. Ontmoet de beste strategie consultingkantoren van ons land.

Lees verder

Nederlandse Zorgautoriteit moet meer van zich laten horen

23-4-2019

Het zou beter zijn als de Nederlandse Zorgautoriteit zich voortaan explicieter uitspreekt over ontwikkelingen in de zorgsector. Dat stelt onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix (AEF) op basis van een evaluatiestudie.

Lees verder

AEF streeft met hecht team naar maatschappelijke impact

15-4-2019

Een half jaar geleden heeft Robert-Jaap Voorn zich bij Aris van Veldhuisen gevoegd in de bureauleiding van Andersson Elffers Felix (AEF). Sindsdien staan de twee samen aan het roer bij het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Consultancy.nl reisde af naar het monumentale kantoor van AEF aan de Utrechtse Maliebaan om te spreken met Voorn en Van Veldhuisen – over de nieuwe samenwerking, de cultuur binnen het bureau en de plannen voor de komende jaren.

Lees verder

Vier trends en drie scenario's voor de nutssector

8-4-2019

Een van de branches die de komende decennia naar verwachting met de grootste veranderingen te maken krijgt is de nutssector. Het Young Professional Network van het Cordence Worldwide Partnership, waar Twynstra Gudde bij is aangesloten, identificeert vier belangrijke trends die de sector zullen transformeren en schetst drie toekomstscenario’s die onder invloed van deze trends werkelijkheid kunnen worden. Ten slotte geven de young professionals advies aan branchepartijen die goed willen inspelen op de vele ontwikkelingen. 

Lees verder

Nederlandse facility management markt goed voor bijna €34 miljard

1-4-2019

De Nederlandse facility management markt is goed voor een omzet van bijna €33,5 miljard. Dat komt neer op maar liefst 4,5% van het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Twynstra Gudde in opdracht van beroepsvereniging Facility Management Nederland. 

Lees verder

BMC: Versterk het zelforganiserend vermogen van inwoners

20-3-2019

De transformatie in het sociaal domein vraagt steeds meer van inwoners. Zo wordt van ze verwacht dat ze meedenken bij besluitvormingen, participeren op het gebied van zorg en welzijn, én via hun zelforganiserend vermogen bijdragen aan maatschappelijke thema’s. De manier waarop de kracht van inwoners wordt ingezet is echter voor verbetering vatbaar, zo blijkt uit een recent onderzoek van BMC en de Universiteit Twente. 

Lees verder

Consultancy.nl organiseert Career Event voor studenten en starters

5-3-2019

Op 23 april vindt het Consultancy.nl Career Event plaats. Toonaangevende adviesorganisaties verzamelen zich in De Hallen in Amsterdam om daar in contact te komen met aanstormend adviestalent. 

Lees verder

JBR begeleidt overname van Boskalis in het Midden-Oosten

5-3-2019

Boskalis heeft een meerderheidsbelang genomen in Horizon. Dit in de Verenigd Arabische Emiraten gevestigd bedrijf richt zich onder meer op geofysisch onderzoek en geotechnische dienstverlening. De deal werd begeleid door JBR, dat inmiddels is uitgegroeid tot de trusted M&A-dealmaker van het bedrijf.

Lees verder

Arno Flier sluit zich als associate partner aan bij JBR

20-2-2019

Begin deze maand heeft Arno Flier zich als associate partner aangesloten bij JBR. Flier is al zo’n 20 jaar actief in de adviesbranche. Hij beschikt over uitgebreide ervaring op gebieden als bedrijfsstrategie, herstructurering, M&A-strategie en commercial due diligence. Flier maakt de overstap naar JBR vanuit Monitor Deloitte, waar hij de afgelopen vijf jaar actief was als Director M&A Strategy. Eerder werkte hij als Principal M&A Strategy voor Boer & Croon, als Associate voor Booz & Company en als M&A Business Developer voor Springer Nature. Hij begon zijn carrière als technische marketeer in de chemische industrie, na het behalen van zijn master in Scheikunde aan de Universiteit Utrecht.Naast zijn ervaring op verschillende M&A-thema’s, heeft Flier gedurende zijn lange staat van dienst in de consultancysector “brede en diepgaande expertise opgebouwd in internationaal strategische trajecten van bedrijfs- en businessunits in een verschillende industrieën, waaronder telecommunicatie, media en technologie, zakelijke dienstverlening, fabricatie, postbezorging en de maritieme sector”, aldus een woordvoerder van JBR.

Lees verder

Nederlands consortium helpt Java bij duurzaam kustmanagement

11-2-2019

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een consortium bestaande uit Twynstra Gudde, Witteveen+Bos, Akvo en het Indonesische bedrijf Bita geselecteerd om de provincie Centraal Java te ondersteunen in het beschermen van de kustgebieden. Samen zullen de adviseurs een strategie en actieplan ontwikkelen voor een betere en duurzamere kustontwikkeling. Het is de bedoeling dat de kennis binnen twee jaar wordt overgedragen aan lokale beleidsbepalers. 

Lees verder

Leeuwendaal toetst vaardigheden van de leden van stembureaus

11-2-2019

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben Leeuwendaal ingeschakeld om in het kader van de aankomende Provinciale Staten verkiezingen in maart onderzoek te doen naar de selectie, deskundigheid, vaardigheden en facilitering van voorzitters en leden van stembureaus. 

Lees verder

De Vreemdelingenketen sluit vierjarig inhuurcontract van €128 miljoen

7-2-2019

De Vreemdelingenketen heeft acht partijen als IT-inhuurpartner geselecteerd voor de komende vier jaar. Het totale contract wordt geraamd op een waarde van ongeveer €128 miljoen.

Lees verder

Hoe AT Osborne meewerkt aan beter verkeer in Zuid-Nederland

28-1-2019

Met het SmartwayZ.NL wil Zuid-Nederland de bereikbaarheid verbeteren en mobiliteitsinnovaties bevorderen. De eerste concrete resultaten zijn al geboekt en nog vele zullen volgen: het programma loopt nog tot 2026. AT Osborne is bij het project betrokken en draagt onder meer bij aan het contractmanagement, innovatief aanbestedingsadvies, programmaregie en projectbeheersing.

Lees verder

Miljoenenstrop Floriade kan worden goedgemaakt door woningbouw

22-1-2019

In 2022 wordt in Almere de zevende Floriade gehouden. Doordat de gemeente heeft gekozen voor een ambitieuze opzet voor de wereldtuinbouwtentoonstelling, met onder meer een duurzame ‘woonwijk van de toekomst’, loopt de organisatie van de Floriade flink in de papieren. Waar de oorspronkelijke begroting zo’n €10 miljoen was, wordt nu al gesproken over €35 miljoen. Onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix nam op verzoek van Almere de begroting onder de loep en stelt dat deze investering toch ruimschoots kan worden terugverdiend door in een later stadium de woonwijk flink uit te breiden.

Lees verder

PBLQ bundelt Omgevingswet-expertise met Geodan en FLOLegal

10-1-2019

Adviesbureau PBLQ, GEO-ICT-specialist Geodan, en juridisch specialist in omgevingsrecht FLO Legal hebben hun expertise op het gebied van de leefomgeving gebundeld. Samen kunnen de partijen opdrachtgevers naar eigen zeggen beter en breder ondersteunen bij het implementeren van de Omgevingswet en andere (digitale) ruimtelijke vraagstukken. 

Lees verder

Sociale dienst van Baarn, Bunschoten en Soest heeft cultuurfix nodig

9-1-2019

Bij BBS – de sociale dienst van de Utrechtse gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest – heerst een ongezonde cultuur. Dit komt naar voren in een rapport van Rijnconsult, dat onderzoek deed naar de uitvoeringsorganisatie: “We zijn gestuit op een merkwaardige, disfunctionele en explosieve cultuurcocktail”, aldus de onderzoekers. Naar aanleiding van hun niet mis te verstane conclusies besloten het bestuur en de ondernemingsraad van BBS een uitgebreid cultuurveranderingsproces in gang te zetten.

Lees verder

Overheid en bedrijfsleven investeren in bereikbaarheid Brainport Eindhoven

7-1-2019

Overheid en bedrijfsleven stellen €50 miljoen beschikbaar voor een samenhangend pakket van maatregelen om de bereikbaarheid in Brainport Eindhoven te verbeteren. Dat staat in de getekende intentieovereenkomst. De samenwerking is ondersteund door adviseurs van BMC. 

Lees verder

Erik van Zegveld volgt Joost Beukers op in directie van VKA

3-1-2019

Na twaalf jaar directeur van Verdonck, Klooster & Associates te zijn geweest, heeft Joost Beukers het leiderschap overgedragen aan Erik van Zegveld, die per 1 januari 2019 tot de directie van het adviesbureau is toegetreden.

Lees verder

Supply chain- en inkoopbureaus met de beste dienstverlening

3-1-2019

Managers die externe expertise willen inschakelen op het gebied van supply chain en inkoop zijn het meest tevreden over de dienstverlening van TNO, Twynstra Gudde en Atos Consulting. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 4.500 zakelijke beslissers die in de afgelopen jaren een beroep hebben gedaan op supply chain-adviseurs.

Lees verder

Joost Voerman vertrekt als directeur bij Twynstra Gudde

19-12-2018

Twynstra Gudde-bestuurslid Joost Voerman vertrekt per 1 januari 2019 bij het organisatieadviesbureau. In een reactie op zijn vertrek zegt hij dat hij heeft besloten zijn hart te volgen: “Ik zet mijn carrière voort als zelfstandig bestuursadviseur, trainer en coach.”

Lees verder
Sluiten