Wie extern advies inschakelt moet kunnen rekenen op professionele onafhankelijkheid, zorgvuldigheid en integriteit.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Cmotions
Stanton Chase
Korn Ferry Hay Group
Flowresulting
Strategiemakers BV
Talent Peaks
Quintop
Andersson Elffers Felix
Plat4mation
KplusV
schaekel & Partners
Voogt Pijl & Partners
RGP
AevesBenefit
MSR Consulting Group
Dicitas Consulting
Energyprofs
Vintura
GalanNXT
PA Consulting Group
Pure Talent
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Totta Data Lab en VKA lanceren keurmerk voor algoritmes

20-9-2018

Na reeds bestaande keurmerken voor allerlei businessvaardigheden, of dit nu in marketing, technologie of projectmanagement is, komt er nu ook een keurmerk voor het gebruik van algoritmes. “Voor het vertrouwen in algoritmes is het cruciaal dat deze op een correcte manier worden toegepast”, stellen Totta Data Lab en Verdonck, Klooster & Associates (VKA), de initiatiefnemers achter het nieuwe keurmerk.

Lees verder

Ervaren CEO Arvid Manneke versterkt JBR Interim Executives

18-9-2018

JBR Interim Executives heeft ervaren bestuurder Arvid Manneke toegevoegd aan het kernteam van Interim Executives. Vanuit de interim management praktijk van JBR zal Munneke beschikbaar zijn voor Interim CEO posities en als tijdelijke bestuursvoorzitter, met name in trajecten waarbij er strategische en noodzakelijke veranderingen aan de orde zijn. 

Lees verder

AT Osborne, Sweco en TASK winnen raamovereenkomst bij TenneT

12-9-2018

Netbeheerder TenneT heeft de combinatie Sweco, TASK en AT Osborne de driejarige raamovereenkomst SCB diensten (Systeemgerichte Contractbeheersing) gegund. De raamovereenkomst betreft dienstverlening op het gebied van architectuur, bouwkunde, civiele techniek en inspectie. Het hoogspanningsnet in Nederland zal de komende jaren op diverse locaties uitgebreid en vervangen worden. Hierbij wordt steeds vaker gebruik gemaakt van UAV-gc contracten, waarbij de uitvoerende partij meer verantwoordelijkheid heeft over het ontwerp en de inrichting van het project. Ook netbeheerder TenneT werkt voor een groot deel met UAV-GC contracten. De beheersing van deze contracten vindt plaats middels Systeem gerichte Contractbeheersing (SCB), een methode van contractbeheersing waardoor opdrachtgevers meer zicht krijgen op de kwaliteitsborging ten aanzien van de geleverde producten/diensten van hun opdrachtnemers. TenneT wil deze contractbeheersing op een uniforme manier uitvoeren binnen de organisatie en beschikt zelf over projectleiders en contractmanagers die verantwoordelijk zijn voor de SCB.

Lees verder

Zorgbestuurder Marc van Aart aan de slag bij Twynstra Gudde

7-9-2018

Twynstra Gudde heeft zijn zorgpraktijk versterkt met een nieuwe directeur: Marc van Aart. De ervaren interim manager en bestuurder gaat zich richten op het verder uitbouwen van de zorgtak van Twynstra Gudde. 

Lees verder

40 jaar Rijnconsult: in gesprek met Diederik Hommes en Eveline van Westerop

3-9-2018

Rijnconsult viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. In die tijd maakte het organisatieadviesbureau de nodige ontwikkelingen door. Het werd overgenomen door Ordina en kwam daarna weer op eigen benen te staan, waarbij de medewerkers zelf eigenaar werden van het bedrijf. Sindsdien maakte Rijnconsult een sterke groei door en verbreedde het de dienstverlening met executive search door een overname van Rieken & Oomen. Ter ere van het veertigjarig jubileum van Rijnconsult en het dertigjarig jubileum van Rieken & Oomen ging Consultancy.nl langs bij het eigentijds ingerichte Utrechtse kantoor van Rijnconsult en sprak met de twee directeuren – Diederik Hommes en Eveline van Westerop – over de afgelopen jaren en de ontwikkelingen binnen de branche. 

Lees verder

In 2021 heeft zo'n 70% van organisaties een Chief Data Officer

28-8-2018

Binnen drie jaar heeft zo’n 70% van de grote organisaties een Chief Data Officer (CDO). Dat blijkt uit de antwoorden op een stelling die voorgelegd is aan managers en IT-professionals tijdens een congres. Christian Verhagen, Senior Consultant bij Verdonck Klooster & Associates, dat het onderzoek faciliteerde, spreekt van een begrijpelijk sentiment. Verhagen: “Data is uitgegroeid tot één van de belangrijkste assets van de organisatie. De vraag wie verantwoordelijk is voor deze asset is echter nog te vaak onbeantwoord. Om die vraag te beantwoorden en om grip te houden op het geheel aan data binnen de organisatie is sinds een aantal jaar de CDO in opkomst.”

Lees verder

JBR Interim Executives wil markt voor tijdelijke topbestuurders openbreken

13-8-2018

Wanneer bestuurders zich in een positie bevinden waarin ze zelf niet langer in staat zijn hun bedrijf weer winstgevend te maken of noodzakelijke strategische veranderingen door te voeren, kan het inschakelen van een externe executive uitkomst bieden. Harm Tunteler, de Managing Director van JBR Interim Executives, is al jaren actief in het vak en een van de boegbeelden van de gespecialiseerde beroepsgroep van interim executives. Consultancy.nl sprak met Tunteler over de ontwikkelingen in de markt en de positie van zijn nieuwste werkgever. 

Lees verder

Sjoerd van den Berg keert terug naar sociaal domein team van BMC

8-8-2018

Sjoerd van den Berg is aangesteld bij BMC als Senior Accountmanager en adviseur. Na ruim een half jaar als consultant te hebben gewerkt bij branchegenoot AT Osborne, kiest hij opnieuw voor een uitdaging bij BMC, waar hij in het verleden reeds accountmanagement- en adviesrollen vervulde.

Lees verder

AT Osborne kijkt met trots terug op betrokkenheid bij Noord/Zuidlijn

3-8-2018

Na vele jaren werd op 22 juli dan eindelijk de veelbesproken Noord/Zuidlijn geopend. AT Osborne leverde binnen dit gigantische bouwproject onder meer organisatieadvies. Het kantoor kijkt met een positief en trots gevoel terug op de geleverde diensten. 

Lees verder

EurekaRail streeft naar betere treinverbindingen tussen Eindhoven en Duitsland

27-7-2018

De treinverbindingen tussen Eindhoven en twee belangrijke Duitse steden laten te wensen over. Willen reizigers de reis maken via het openbaar vervoer, dan moeten ze meerdere keren overstappen, waardoor de treinreis verhoudingsgewijs veel tijd kost. Een nieuw programma om zowel de reistijd als de klantervaring te verbeteren is in de maak. Advies- en projectmanagementbureau AT Osborne is betrokken bij het project.

Lees verder

Rijnconsult helpt VNG met uitwerking van Klimaatakkoord-plannen

26-7-2018

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft Boris Gooskens van Rijnconsult gevraagd om het projectteam dat zich bezighoudt met het realiseren van het Klimaatakkoord te ondersteunen. Gooskens is aan de slag gegaan als procesbegeleider, een rol waarin hij zich richt op het verbinden van diverse partijen en hun complexe en soms uiteenlopende behoeften.

Lees verder

Sturen op gebruiksruimte bevordert uitvoering van Omgevingswet

24-7-2018

De Omgevingswet gaat uit van een paradigmawisseling: van bescherming van de fysieke leefomgeving via een werende benadering van activiteiten naar een beleidscyclus, waarin de continue zorg voor de kwaliteit van de leefomgeving centraal staat en ruimte bestaat voor ontwikkeling van activiteiten. Bestuurders en ambtenaren komt de lastige verantwoordelijkheid toe om deze ‘balans tussen beschermen en benutten’ te realiseren. Adviseurs van AT Osborne schetsen hoe het concept ‘gebruiksruimte’ praktische handvatten biedt voor overheid en samenleving, om deze verandering in te zetten.

Lees verder

Robbin Haaijer treedt af als directeur van onderwijsadviseur B&T

23-7-2018

Robbin Haaijer heeft zijn functie als directeur van onderwijsadviseur B&T neergelegd. De leiding van B&T valt (tijdelijk) onder de verantwoordelijkheid van Tijmen Bolk en Hans van Willegen.

Lees verder

Directie WagenaarHoes draagt stokje over aan nieuwe lichting

20-7-2018

Organisatieadviesbureau WagenaarHoes heeft een nieuwe directie geïnstalleerd, bestaande uit Alinda van Bruggen, Paul Geertsema en Frank Tromp. De drie vennoten van het bureau – Harry ter Braak, René Hooijdonk en Jan Willem Kradolfer – richten zich na de generatiewisseling volop op klantwerk. 

Lees verder

IenW kiest achttien bureaus voor raamovereenkomst advies- en ingenieursdiensten

17-7-2018

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat de komende vier jaar voor de inhuur van advies- en ingenieursdiensten gebruik maken van de diensten van achttien partijen. Onder de partners van het ministerie zijn twee van de Big Four-kantoren, grote organisatieadviesbureaus als Berenschot en Twynstra Gudde, en verschillende boetiek-spelers. 

Lees verder

AT Osborne verbindt zich aan werkomgeving platform Smart WorkPlace

13-7-2018

AT Osborne heeft zich aangesloten als partner bij Smart WorkPlace. Het platform helpt organisaties een slimme, gezonde en circulaire werkomgeving te realiseren door onder andere de stakeholders in de keten bijeen te brengen en te voorzien van kennis, expertise en netwerkmogelijkheden.

Lees verder

Anne-Marie Rakhorst vervangt Mariënne Verhoef in RvC van Twynstra Gudde

11-7-2018

Anne-Marie Rakhorst is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Ze is in de plaats gekomen voor Mariënne Verhoef, die is afgetreden na de maximale zittingstermijn te hebben volgemaakt.

Lees verder

Edward Hermans en Arjen Kuijten over hun eerste tien jaar Leeuwendaal

10-7-2018

Afgelopen maand sloot HR-adviesbureau Leeuwendaal een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met het befaamde Amerikaanse Gallup. Door het partnership kan Leeuwendaal organisaties in de publieke sector trainen in het toepassen van ‘CliftonStrengths’. Reden voor Consultancy.nl om op bezoek te gaan in het Haagse kantoor van het bureau en te praten met eigenaren Edward Hermans en Arjen Kuijten – over de nieuwe samenwerking, maar ook over hun eerste tien jaar aan het hoofd van Leeuwendaal en hun visie op talentontwikkeling. 

Lees verder

BMC voert cultuurtrajecten uit met provincie Groningen en stad Utrecht

9-7-2018

BMC heeft in opdracht van de gemeente Utrecht een sectoranalyse van het veld cultuureducatie opgesteld. Daarnaast zal het adviesbureau de provincie Groningen ondersteunen met een evaluatie van het strategisch kader van haar cultuurbeleid. 

Lees verder

AT Osborne helpt De Stichtse Rijnlanden met project- en assetmanagement

5-7-2018

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) heeft na een aanbestedingsprocedure diverse externe leveranciers geselecteerd die de komende twee tot vier jaar het waterschap zullen gaan ondersteunen bij grote infrastructuur- en onderhoudsprojecten met betrekking tot zijn dijken. AT Osborne is een van de geselecteerde partijen die de transitieopgave zal mogen begeleiden.

Lees verder
Sluiten