Roa website 2
Lidmaatschap al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA
Nieuws via consultancy.nl

Berenschot onderzoekt kinderopvang, onderwijs en zorg

5-6-2023

De ministeries van VWS, OCW en SZW zijn een onderzoek gestart naar de druk op de keten van kinderopvang, basisonderwijs en zorg. Adviesbureau Berenschot ondersteunt het onderzoek.

Lees verder

Starten bij AEF: Wat kun je verwachten in het eerste jaar? (En daarna)

31-5-2023

Adviseren is een vak. En net als de maatschappij, is dat vak voortdurend in ontwikkeling. Andersson Elffers Felix (AEF) investeert dan ook volop in zijn adviseurs – in hun eerste jaar, maar ook daarna. Wat kun je verwachten als je je aansluit bij het Utrechtse adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken? We vroegen het aan enkele AEF’ers.

Lees verder

10de editie Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi trapt af op 23 juni

26-5-2023

Na jaren van coronamalaise is het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi weer terug op het veld. Op 23 juni strijden teams van 15 tot 20 adviesbureaus (inschrijven is nog mogelijk) om de titel van best voetballende consultantsteam van 2023.

Lees verder

Havenbedrijf Rotterdam kiest partners voor strategische IT-consultancy

24-5-2023

Havenbedrijf Rotterdam heeft na een competitief aanbestedingstraject vijf partijen geselecteerd als partner voor strategisch advies op het gebied van digitalisering en IT-transformatie.

Lees verder

Berenschot helpt KwadrantGroep bij transitie naar ouderenbegeleiding

22-5-2023

De Friese ouderenzorginstelling KwadrantGroep biedt alle vormen van zorg en dienstverlening aan ouderen. Bij de merken van de groep – Elkander, De Friese Wouden, Palet, KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp en servicepakket MeiJo – werken rond de 7.000 medewerkers.

Lees verder

Invloed van private equity in de Nederlandse zorg neemt verder toe

17-5-2023

Ondanks de economische onzekerheid is het aantal overnames en fusies in de zorgsector het afgelopen jaar op een hoog niveau gebleven. Vooral met dank aan financiële investeerders, blijkt uit onderzoek van consultancykantoor JBR.

Lees verder

Meegroeien met een gigant: Het bijzondere verhaal achter de verkoop van HQ Pack

10-5-2023

HQ Pack, een supply chain partner in verpakkingsoplossingen, is overgenomen door NPM Capital. Op het eerste oog een doorsnee deal. Maar wat als de verpakkingsoplossingen van het bedrijf zijn bedoeld voor de chipmachines van ASML? Dealmakers Ronald van Rijn en Thomas van Amerongen van JBR nemen ons mee in de wervelwind rond het nieuwste kroonjuweel van de Nederlandse economie – een onstuimig groeiende hightechwereld vol wereldwijde politiek, state-of-the-art cleanrooms en verpakkingen van 50.000 euro.

Lees verder

Onderzoek: Transport van waterstof kent grote veiligheidsrisico’s

8-5-2023

Het transporteren van waterstof brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Arcadis, Berenschot en TNO, uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Economische Zaken en Klimaat (EZK). 

Lees verder

BMC ondersteunt vrijwilligersorganisatie Humanitas met personeelsbeleid

8-5-2023

BMC heeft de Diemense en Amsterdamse afdelingen van vrijwilligersorganisatie Humanitas vorig jaar pro bono geholpen met zijn personeelsbeleid. 

Lees verder

Utrecht Consultancy Day laat studenten kennismaken met consultancy

3-5-2023

Nog maar twee weken en dan vindt Utrecht Consultancy Day plaats, een netwerkevenement voor bijna afgestudeerden die interesse hebben in een adviesloopbaan. Een uitgelezen kans voor de studenten om in contact te komen met tal van vooraanstaande consultancykantoren.

Lees verder

BMC helpt gemeente Almelo met versterken van sociale basis

2-5-2023

BMC heeft de gemeente Almelo ondersteund bij het versterken van zijn sociale basis. Met als doel de zorgenkosten te beperken. 

Lees verder

In stand houden mbo-infrastructuur in krimpregio’s vraagt brede samenwerking

26-4-2023

Hoe houd je in krimpregio’s een toereikend aanbod van mbo-opleidingen in stand? Hier hebben PROOF Adviseurs en Berenschot in opdracht van de landelijke Commissie macrodoelmatigheid mbo (CMMBO) onderzoek naar gedaan. Volgens de twee adviesbureaus vereist het overeind houden van een toegankelijke publieke mbo-infrastructuur in krimpregio’s brede ondersteuning, die deel moet zijn van een integrale aanpak voor de gehele beroepskolom.

Lees verder

Rijnlands organiseren om duurzaamheid te realiseren

25-4-2023

Nederland is druk bezig met allerlei duurzame transities, van de voedseltransitie en de energietransitie tot de onderwijstransitie. Hierdoor krijgt nagenoeg elke organisatie de komende jaren met één of meerdere transities te maken. De grote vraag is: hoe realiseer je zo’n duurzame verandering? Luc van Veghel en Eva Huppes over hoe Rijnlands organiseren hieraan kan bijdragen.

Lees verder

Christian Verhagen partner bij Verdonck, Klooster & Associates

25-4-2023

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft Christian Verhagen gepromoveerd tot partner.

Lees verder

Astrid Benders en Paul Beemsterboer versterken Openbaar bestuur-propositie Berenschot

19-4-2023

Berenschot heeft twee nieuwe managing consultants. Astrid Benders heeft zich aangesloten bij het team van Publieke Fiksers. Paul Beemsterboer zet zich in voor het marktvenster Financiën, Control en Bedrijfsvoering. Beiden versterken de Openbaar bestuur-propositie van het Utrechtse organisatieadviesbureau.

Lees verder

RVO kiest inhuurpartners voor energietransitie en duurzaamheid

18-4-2023

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft meerdere raamovereenkomsten afgesloten voor de inhuur van externe specialisten op het gebied van energie, duurzaamheid en innovatie. De contracten hebben bij elkaar opgeteld een waarde van €35 miljoen. 

Lees verder

Onderwijsexperts verkennen het onderwijs in 2040

17-4-2023

Hoe studeren straks de kinderen die vandaag worden geboren? Deze vraag staat centraal in een toekomstverkenning die in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wordt uitgevoerd door een consortium van vijf partijen, waaronder adviesbureau AEF.

Lees verder

Hoe kijkt de inburgeraar naar de Wet inburgering?

17-4-2023

Hoe functioneert de wet- en regelgeving rondom inburgering in ons land? In opdracht van het ministerie van SZW voeren drie partijen onderzoek uit naar dit vraagstuk: adviesbureaus BMC en Regioplan en vluchtelingenhulporganisatie OpenEmbassy.

Lees verder

Bedrijfsleven optimistisch over groeikansen ondanks inflatie

4-4-2023

Ondanks oplopende geopolitieke spanningen en de daaruit voortvloeiende hoge inflatie en onzekere economische vooruitzichten, zijn organisaties relatief optimistisch gestemd over hun groeikansen voor 2023. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot.

Lees verder

Rijnlands organiseren bij gemeenten

4-4-2023

Gemeenten zijn al geruime tijd op zoek naar manieren om zich wendbaarder in te richten. Deze zoektocht leidt tot de behoefte aan onder andere nieuwe vormen van zelforganisatie, eigenaarschap, verbindend en dienend leiderschap en opgavengericht werken – allemaal elementen die sterke overeenkomsten hebben met het Rijnlands organiseren. Een beschouwing van Rijnconsult-adviseurs Bert Berghuis, Bianca Meekers en Jelle van Ophoven.

Lees verder
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten