Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Logo Berenschot BV
Schouten en Nelissen
P2 Proces en Projectmanagers BV
Vintura
Logo Bloom
Young Advisory Group
Magnus Red
Logo Pentasscope
CGI
Logo Sales Architects
Syndle
Magnus
Logo goudsteen & company
Logo Blinklane consulting
Logo Public Matters
Supply Value
Gemeente Utrecht
Logo EV consult
Logo hiemstra en de vries
Protiviti
Move beyond
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

AT Osborne begeleidt oplevering van Curaçao Medical Center

15-1-2020

AT Osborne heeft de oplevering van het Curaçao Medical Center (CMC) begeleid. Het bureau was vanaf de start van het project betrokken bij het project. 

Lees verder

Boris Gooskens volgt Diederik Hommes op in directie Rijnconsult

13-1-2020

Boris Gooskens is benoemd tot directielid bij Rijnconsult. Hij neemt het stokje over van Diederik Hommes.

Lees verder

Sabrina van Miltenburg verruilt gemeente Den Haag voor PBLQ

31-12-2019

Na een lange carrière binnen de overheid is Sabrina van Miltenburg onlangs als Senior Adviseur begonnen bij PBLQ. Haar uitgebreide ervaring kan ze nu inzetten om opdrachtgevers uit de publieke sector te helpen in de voortdurende transformatie naar een eerlijke en betrouwbare informatiesamenleving. 

Lees verder

Vier jonge organisatieadviseurs over hun start bij AEF

23-12-2019

Dit najaar hebben vier jonge adviseurs zich aangesloten bij Andersson Elffers Felix: Carlijn van Helmond, Jonas van Leeuwen, Gillian Lustermans en Maxime Dekkers . Hoe verging het ze de eerste maanden bij het Utrechtse bureau voor maatschappelijke vraagstukken?

Lees verder

Erasmus benoemt Wolfgang Ebbers tot bijzonder hoogleraar

19-12-2019

Wolfgang Ebbers is sinds afgelopen maand bijzonder hoogleraar ‘ICT en strategisch innoveren in de publieke sector’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De leerstoel is mede mogelijk gemaakt door adviesbureau PBLQ, waar Ebbers al bijna zes jaar actief is.

Lees verder

JBR slaat vleugels uit naar België

18-12-2019

JBR breidt uit naar België. Het bureau heeft daarvoor de handen ineengeslagen met Rik van Meirhaeghe, die aan het hoofd staat van het nieuwe Belgische kantoor. Consultancy.nl sprak met Van Meirhaeghe en Managing Partner Ronald van Rijn over de samenwerking. “Rik beschikte al over een volwassen team en heeft toegang tot zowel de Belgische als Nederlandse markt”, aldus Van Rijn. “Daardoor kunnen we meteen een vliegende start maken.” 

Lees verder

Marc Unger moet renovatiesoap Binnenhof in goede banen leiden

13-12-2019

De verbouwing van het Binnenhof heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een heuse soap, waarin architecten, politici en ambtenaren hun eigen belangen verdedigen, met als resultaat dat er nog altijd geen definitief renovatieontwerp is. Sinds afgelopen maand probeert Marc Unger van AT Osborne daar verandering in aan te brengen.

Lees verder

Tiny Rieken als ridder met pensioen

11-12-2019

Tiny Rieken, oprichtster van Rieken & Oomen, is met pensioen gegaan. Dat is beslist niet onopgemerkt gebleven: tijdens haar afscheidsreceptie werd ze verrast door de burgemeester van Maastricht, die haar een koninklijke onderscheiding gaf. Daarmee werd Rieken geëerd voor haar bijdrage aan de doorstroom van vrouwen naar de top. 

Lees verder

Leeuwendaal onderstreept ontwikkeling met nieuwe huisstijl

11-12-2019

Leeuwendaal heeft een nieuw gezicht. Het logo en de website kregen een complete makeover. Samen met de nieuwe pay-off – ‘lekker werken, prima presteren’ – vertellen ze het vernieuwde verhaal van het HR-adviesbureau. “We hebben veel denkwerk verricht dat ons tot een aanzienlijk scherpere formulering van onze boodschap en onze belofte heeft gevoerd”, vertelt marketingdirecteur Marcel Maassen. “Onze nieuwe huisstijl staat symbool voor wie we zijn en wat we te bieden hebben.”

Lees verder

Alinda van Bruggen en Frank Tromp partners bij WagenaarHoes

6-12-2019

Zo’n anderhalf jaar na te zijn benoemd tot bestuurslid binnen WagenaarHoes Organisatieadvies, zijn Alinda van Bruggen en Frank Tromp nu ook toegetreden tot de maatschap van het adviesbureau.

Lees verder

Drie adviseurs aan het woord over werken bij PBLQ

5-12-2019

Hoe is het om als adviseur bij te dragen aan een eerlijke informatiesamenleving? Consultancy.nl vroeg het aan Herald van der Meer, Sandra Nolten en Rutger van den Elsen, die als consultant werken voor PBLQ. 

Lees verder

Pieter Vermaas nieuwe algemeen directeur van BMC

3-12-2019

BMC heeft een nieuwe topman. Pieter Vermaas volgt Lieke Schepers op, die is aangesteld als algemeen directeur van moederbedrijf Yacht. 

Lees verder

Groningen en Zuid-Holland verduurzamen ov met waterstofbussen

28-11-2019

De transitie naar emissievrije bussen heeft een hogere versnelling ingezet. In 2021 zullen er vijftig waterstofbussen meer in ons land rijden. Groningen en Zuid-Holland krijgen na Rotterdam, waar deze bussen al langer rijden, de primeur. Beide projecten zijn begeleid door TwynstraGudde en Rebel Group. In 2016 maakte het Rijk afspraken met opdrachtgevers in het openbaar vervoer om na 2026 alleen maar nieuwe bussen in te zetten zonder schadelijke uitstoot en vanaf 2030 dat alle bussen in het openbaar vervoer emissievrij rijden. Met als doel een beter klimaat en een schonere lucht, heeft de Overheid onder meer het doel gesteld om het aantal bussen dat op waterstof rijdt in het Openbaar Vervoer in Nederland de komende jaren te gaan verhogen. In totaal moeten er over twee jaar, in verschillende regio’s in ons land zo’n 50 nieuwe, zogeheten waterstofbussen, bijkomen. Waterstof wordt gezien als brandstof van de toekomst omdat die geen CO2, fijnstof of stikstof uitstoot, maar alleen water. “Waterstof heeft echt de toekomst als het gaat om zware vervoersmiddelen als bussen en vrachtwagens”, stelt minister Stientje van Veldhoven. “Waterstof is nog wel duur”, voegt ze toe. Brussel investeert €7,5 miljoen in het project, de provincies en het ministerie van Infrastructuur beiden €3,75 miljoen. De provincies dragen de verantwoordelijkheid voor de exploitatie. 

Lees verder

Laura Weijenberg over haar eerste jaar bij PBLQ

22-11-2019

Laura Weijenberg zet zich inmiddels een jaar in voor PBLQ als jonge informatieprofessional. In gesprek met PBLQ-collega Alex van Houtrijve deelt Weijenberg haar ervaringen over het traineeship bij het adviesbureau.

Lees verder

Professionals in ruimtelijk domein somber over klimaatdoelen

20-11-2019

Het realiseren van de klimaatdoelen in 2030 (49% CO2-reductie) is met het huidige tempo van decarbonisatie amper haalbaar. Dat stellen professionals werkzaam in het ruimtelijk domein.

Lees verder

BMC helpt grootste Brabantse gemeenten bij reïntegratievraagstuk

18-11-2019

BMC heeft – in samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen – in opdracht van de vijf grootste gemeenten van Brabant onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor gemeentelijke samenwerking op het gebied van reïntegratie van ex-gedetineerden. Aan de hand van het onderzoek zijn verschillende scenario’s ontwikkeld voor verdere samenwerking op dit vlak.

Lees verder

TwynstraGudde-dochter voor jonge adviseurs verder als OpMorgen

4-11-2019

Twaalf jaar na de oprichting van Adviestalent, heeft TwynstraGudde zijn dochteronderneming voor young professionals gerebrand naar OpMorgen.

Lees verder

Irene Niessen treedt toe tot maatschap van AEF

21-10-2019

Irene Niessen heeft zich aangesloten bij het partnerteam van Andersson Elffers Felix (AEF). Met haar toetreding telt de maatschap inmiddels zeven partners.

Lees verder

Leeuwendaal plukt de vruchten van Gallup-samenwerking

16-10-2019

HR-adviesbureau Leeuwendaal kan terugkijken op een goed jaar. Het bureau zag zijn omzet stijgen met ruim 6% naar €23,4 miljoen en wist een positief bedrijfsresultaat van bijna twee miljoen neer te zetten. 

Lees verder

TwynstraGudde verhuist naar 'vastgoed as a service'-kantoor

11-10-2019

Deze week is TwynstraGudde begonnen met de stapsgewijze verhuizing naar zijn nieuwe kantoor in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het nieuwe onderkomen kent een innovatief kantoorconcept, dat zich kenmerkt door een hoge mate van flexibiliteit, duurzaamheid en service.

Lees verder
Sluiten