Bedrijfsabonnement al
vanaf € 2000,- per jaar
Mis niks! Sluit je nu aan bij
onze groeiende ROA-community.werk aan onze branche - trots en passie voor ons vak - kwaliteit hoog houden

GET
to
know us.

Deelnemers Consulting Captains Dinner

Logo Atos Consulting
Investment Consulting Associates
Flowresulting
Strategiemakers BV
Korn Ferry Hay Group
Magnus Red
Logo PPMC b.v
Comatch
YNNO
Logo Adviesgroep novius
Mitopics
Logo Pentasscope
Enigma Consulting
Logo Enigema Consulting
Lysias Advies
UC Group
AEF
AevesBenefit
Logo RVDB
Logo Bostec
Alvarez-Marsal
Bekijk alle deelnemers

Raad van Organisatie Adviesbureaus

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

De norm hooghouden, dat is het leidend principe. De ROA daagt alle bureaus uit om het vak van organisatieadviseur voortdurend verder te professionaliseren en de kwaliteit van het advies op een steeds hoger plan te brengen. Daarop zijn alle inspanningen en activiteiten gericht.

Ontdek meer over ROA

Download de ROA App

U vindt alle informatie over de bij de ROA aangesloten bureaus, de gedragscode en de tuchtrechtregeling ook in de ROA App ‘Kies voor advies’. Download deze app gratis voor Apple of Android via de online stores.

Nieuws via consultancy.nl

Nederlands consortium helpt Java bij duurzaam kustmanagement

11-2-2019

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een consortium bestaande uit Twynstra Gudde, Witteveen+Bos, Akvo en het Indonesische bedrijf Bita geselecteerd om de provincie Centraal Java te ondersteunen in het beschermen van de kustgebieden. Samen zullen de adviseurs een strategie en actieplan ontwikkelen voor een betere en duurzamere kustontwikkeling. Het is de bedoeling dat de kennis binnen twee jaar wordt overgedragen aan lokale beleidsbepalers. 

Lees verder

Leeuwendaal toetst vaardigheden van de leden van stembureaus

11-2-2019

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben Leeuwendaal ingeschakeld om in het kader van de aankomende Provinciale Staten verkiezingen in maart onderzoek te doen naar de selectie, deskundigheid, vaardigheden en facilitering van voorzitters en leden van stembureaus. 

Lees verder

De Vreemdelingenketen sluit vierjarig inhuurcontract van €128 miljoen

7-2-2019

De Vreemdelingenketen heeft acht partijen als IT-inhuurpartner geselecteerd voor de komende vier jaar. Het totale contract wordt geraamd op een waarde van ongeveer €128 miljoen.

Lees verder

Hoe AT Osborne meewerkt aan beter verkeer in Zuid-Nederland

28-1-2019

Met het SmartwayZ.NL wil Zuid-Nederland de bereikbaarheid verbeteren en mobiliteitsinnovaties bevorderen. De eerste concrete resultaten zijn al geboekt en nog vele zullen volgen: het programma loopt nog tot 2026. AT Osborne is bij het project betrokken en draagt onder meer bij aan het contractmanagement, innovatief aanbestedingsadvies, programmaregie en projectbeheersing.

Lees verder

Miljoenenstrop Floriade kan worden goedgemaakt door woningbouw

22-1-2019

In 2022 wordt in Almere de zevende Floriade gehouden. Doordat de gemeente heeft gekozen voor een ambitieuze opzet voor de wereldtuinbouwtentoonstelling, met onder meer een duurzame ‘woonwijk van de toekomst’, loopt de organisatie van de Floriade flink in de papieren. Waar de oorspronkelijke begroting zo’n €10 miljoen was, wordt nu al gesproken over €35 miljoen. Onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix nam op verzoek van Almere de begroting onder de loep en stelt dat deze investering toch ruimschoots kan worden terugverdiend door in een later stadium de woonwijk flink uit te breiden.

Lees verder

PBLQ bundelt Omgevingswet-expertise met Geodan en FLOLegal

10-1-2019

Adviesbureau PBLQ, GEO-ICT-specialist Geodan, en juridisch specialist in omgevingsrecht FLO Legal hebben hun expertise op het gebied van de leefomgeving gebundeld. Samen kunnen de partijen opdrachtgevers naar eigen zeggen beter en breder ondersteunen bij het implementeren van de Omgevingswet en andere (digitale) ruimtelijke vraagstukken. 

Lees verder

Sociale dienst van Baarn, Bunschoten en Soest heeft cultuurfix nodig

9-1-2019

Bij BBS – de sociale dienst van de Utrechtse gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest – heerst een ongezonde cultuur. Dit komt naar voren in een rapport van Rijnconsult, dat onderzoek deed naar de uitvoeringsorganisatie: “We zijn gestuit op een merkwaardige, disfunctionele en explosieve cultuurcocktail”, aldus de onderzoekers. Naar aanleiding van hun niet mis te verstane conclusies besloten het bestuur en de ondernemingsraad van BBS een uitgebreid cultuurveranderingsproces in gang te zetten.

Lees verder

Overheid en bedrijfsleven investeren in bereikbaarheid Brainport Eindhoven

7-1-2019

Overheid en bedrijfsleven stellen €50 miljoen beschikbaar voor een samenhangend pakket van maatregelen om de bereikbaarheid in Brainport Eindhoven te verbeteren. Dat staat in de getekende intentieovereenkomst. De samenwerking is ondersteund door adviseurs van BMC. 

Lees verder

Erik van Zegveld volgt Joost Beukers op in directie van VKA

3-1-2019

Na twaalf jaar directeur van Verdonck, Klooster & Associates te zijn geweest, heeft Joost Beukers het leiderschap overgedragen aan Erik van Zegveld, die per 1 januari 2019 tot de directie van het adviesbureau is toegetreden.

Lees verder

Supply chain- en inkoopbureaus met de beste dienstverlening

3-1-2019

Managers die externe expertise willen inschakelen op het gebied van supply chain en inkoop zijn het meest tevreden over de dienstverlening van TNO, Twynstra Gudde en Atos Consulting. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 4.500 zakelijke beslissers die in de afgelopen jaren een beroep hebben gedaan op supply chain-adviseurs.

Lees verder

Joost Voerman vertrekt als directeur bij Twynstra Gudde

19-12-2018

Twynstra Gudde-bestuurslid Joost Voerman vertrekt per 1 januari 2019 bij het organisatieadviesbureau. In een reactie op zijn vertrek zegt hij dat hij heeft besloten zijn hart te volgen: “Ik zet mijn carrière voort als zelfstandig bestuursadviseur, trainer en coach.”

Lees verder

Gereguleerde wietteelt in Nederland: de stand van zaken

18-12-2018

De legalisering van de teelt en aanvoer van cannabis wordt nog altijd geblokkeerd door het huidige gedoogbeleid. Sinds Rutte-III lijkt daar mogelijk verandering in te komen. Het kabinet wil bij wijze van experiment in een aantal gemeenten ook de achterdeur van coffeeshops gaan reguleren. Veel gemeenten staan welwillend tegenover dit idee, maar beslist niet tegenover de precieze invulling daarvan door het kabinet.

Lees verder

Twee kapiteins op één schip niet goed voor Flevokust Haven

17-12-2018

De Flevokust Haven bij Lelystad komt waarschijnlijk onder het bestuur van een nog op te richten havenbedrijf. De nieuwe haven valt nu nog onder het beheer van zowel de provincie Flevoland als de gemeente Lelystad. In een rapport van AT Osborne wordt gesteld dat dit dubbele beheer niet ideaal is voor de economische ontwikkeling van de haven.

Lees verder

25 organisatieadviesbureaus die volgens klanten uitstekend werk leveren

14-12-2018

Een jaarlijks onderzoek gehouden onder zakelijke beslissers in het publieke en private domein heeft de beste organisatieadviesbureaus in kaart gebracht, die met hun werk de grootste impact creëren. De lijst wordt aangevoerd door het Utrechtse &samhoud, de oer-Hollandse bureaus Berenschot en BMC en twee van de Big Four-kantoren, Deloitte en PwC.

Lees verder

Drie professionals versterken Verdonck, Klooster & Associates

13-12-2018

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft drie nieuwe professionals aangetrokken: Gijs de Groot versterkt de Informatie Gestuurd Werken- en Business Intelligence-expertise van VKA terwijl Martin Zinke zich richt op het snijvlak van Cybersecurity en Privacy. Manisha Ramsaran is aangesteld als Junior privacy consultant

Lees verder

Erwin Bretscher versterkt Twynstra Gudde Zorg als Senior Consultant

4-12-2018

De zorgpraktijk van Twynstra Gudde is versterkt met de komst van een nieuwe Senior Consultant: Erwin Bretscher. Met de toevoeging van de ervaren professional investeert het organisatieadviesbureau in de digitale transformatie in de zorg. 

Lees verder

Anderson MacGyver helpt Silex advocatenkantoren met KEI-koppeling

2-12-2018

De digitaliseringsambitie van de Rechtspraak is uitdagend, maar IT-leveranciers in de sector komen niet met een oplossing. Daarom hebben twintig advocatenkantoren het besluit genomen om in Silex-verband samen te werken aan een digitale koppeling met de Rechtspraak. Doelstelling: een beveiligde uitwisseling van documenten met de rechtspraak mogelijk maken. Business consultant Anderson MacGyver begeleidt het traject – een overzicht van de belangrijkste mijlpalen en de betrokkenheid van het adviesbureau.

Lees verder

Negen adviezen voor waardegedreven jeugdhulp

29-11-2018

Er is nog veel ruimte voor verbetering binnen de Nederlandse jeugdhulpverlening. De invoering van de nieuwe Jeugdwet biedt volgens Ansgar Willenborg van BMC kansen voor een meer waardegedreven aanpak. Bij deze benadering – waarin de principes van Value Based Health Care worden vertaald naar de jeugdhulp – staat de vraag van het kind centraal. Willenborg heeft negen adviezen voor jeughulporganisaties die meer willen sturen op waarde.

Lees verder

Putin's Witnesses: Hoe Vladimir Poetin aan de macht kwam

24-11-2018

Vladimir Poetin zwaait de scepter in Rusland sinds 31 december 1999, toen de destijds zittende president van de Russische Federatie – Boris Jeltsin – in een zorgvuldig gesmeed plan onverwacht de macht overdroeg aan zijn zelfgekozen opvolger. In ‘Putin’s Witnesses’, laat de bekende Russische schrijver en regisseur Vitaly Mansky minutieus zien hoe Poetin in zijn zetel kwam en hoe het allereerste jaar van zijn presidentschap eruitzag.

Lees verder

Twynstra Gudde wil de Nederlandse democratie versterken

20-11-2018

De rol van de Nederlandse overheid is snel aan het veranderen. Steeds meer wordt van overheden verwacht dat ze wendbaar zijn, middenin de samenleving staan en samenwerken met bedrijven en burgers. Tegelijkertijd blijft het belangrijk rekening te houden met de voorwaarden voor een betrouwbare overheid die democratisch afrekenbaar is. De adviseurs van de overheidsgroep van Twynstra Gudde helpen openbare bestuurders om te gaan met het spanningsveld dat gepaard gaat met het zijn van zo’n ‘tweebenige overheid’. Consultancy.nl sprak met Ageeth Telleman, die als Managing Partner leidinggeeft aan Twynstra’s overheidsgroep: “Bij Twynstra Gudde willen we de democratie echt sterker maken.” 

Lees verder
Sluiten