Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

Arno Flier sluit zich als associate partner aan bij JBR

20-2-2019

Begin deze maand heeft Arno Flier zich als associate partner aangesloten bij JBR. Flier is al zo’n 20 jaar actief in de adviesbranche. Hij beschikt over uitgebreide ervaring op gebieden als bedrijfsstrategie, herstructurering, M&A-strategie en commercial due diligence. Flier maakt de overstap naar JBR vanuit Monitor Deloitte, waar hij de afgelopen vijf jaar actief was als Director M&A Strategy. Eerder werkte hij als Principal M&A Strategy voor Boer & Croon, als Associate voor Booz & Company en als M&A Business Developer voor Springer Nature. Hij begon zijn carrière als technische marketeer in de chemische industrie, na het behalen van zijn master in Scheikunde aan de Universiteit Utrecht.Naast zijn ervaring op verschillende M&A-thema’s, heeft Flier gedurende zijn lange staat van dienst in de consultancysector “brede en diepgaande expertise opgebouwd in internationaal strategische trajecten van bedrijfs- en businessunits in een verschillende industrieën, waaronder telecommunicatie, media en technologie, zakelijke dienstverlening, fabricatie, postbezorging en de maritieme sector”, aldus een woordvoerder van JBR.

Lees verder

Nederlands consortium helpt Java bij duurzaam kustmanagement

11-2-2019

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een consortium bestaande uit Twynstra Gudde, Witteveen+Bos, Akvo en het Indonesische bedrijf Bita geselecteerd om de provincie Centraal Java te ondersteunen in het beschermen van de kustgebieden. Samen zullen de adviseurs een strategie en actieplan ontwikkelen voor een betere en duurzamere kustontwikkeling. Het is de bedoeling dat de kennis binnen twee jaar wordt overgedragen aan lokale beleidsbepalers. 

Lees verder

Leeuwendaal toetst vaardigheden van de leden van stembureaus

11-2-2019

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben Leeuwendaal ingeschakeld om in het kader van de aankomende Provinciale Staten verkiezingen in maart onderzoek te doen naar de selectie, deskundigheid, vaardigheden en facilitering van voorzitters en leden van stembureaus. 

Lees verder

De Vreemdelingenketen sluit vierjarig inhuurcontract van €128 miljoen

7-2-2019

De Vreemdelingenketen heeft acht partijen als IT-inhuurpartner geselecteerd voor de komende vier jaar. Het totale contract wordt geraamd op een waarde van ongeveer €128 miljoen.

Lees verder

Hoe AT Osborne meewerkt aan beter verkeer in Zuid-Nederland

28-1-2019

Met het SmartwayZ.NL wil Zuid-Nederland de bereikbaarheid verbeteren en mobiliteitsinnovaties bevorderen. De eerste concrete resultaten zijn al geboekt en nog vele zullen volgen: het programma loopt nog tot 2026. AT Osborne is bij het project betrokken en draagt onder meer bij aan het contractmanagement, innovatief aanbestedingsadvies, programmaregie en projectbeheersing.

Lees verder

Miljoenenstrop Floriade kan worden goedgemaakt door woningbouw

22-1-2019

In 2022 wordt in Almere de zevende Floriade gehouden. Doordat de gemeente heeft gekozen voor een ambitieuze opzet voor de wereldtuinbouwtentoonstelling, met onder meer een duurzame ‘woonwijk van de toekomst’, loopt de organisatie van de Floriade flink in de papieren. Waar de oorspronkelijke begroting zo’n €10 miljoen was, wordt nu al gesproken over €35 miljoen. Onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix nam op verzoek van Almere de begroting onder de loep en stelt dat deze investering toch ruimschoots kan worden terugverdiend door in een later stadium de woonwijk flink uit te breiden.

Lees verder

PBLQ bundelt Omgevingswet-expertise met Geodan en FLOLegal

10-1-2019

Adviesbureau PBLQ, GEO-ICT-specialist Geodan, en juridisch specialist in omgevingsrecht FLO Legal hebben hun expertise op het gebied van de leefomgeving gebundeld. Samen kunnen de partijen opdrachtgevers naar eigen zeggen beter en breder ondersteunen bij het implementeren van de Omgevingswet en andere (digitale) ruimtelijke vraagstukken. 

Lees verder

Sociale dienst van Baarn, Bunschoten en Soest heeft cultuurfix nodig

9-1-2019

Bij BBS – de sociale dienst van de Utrechtse gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest – heerst een ongezonde cultuur. Dit komt naar voren in een rapport van Rijnconsult, dat onderzoek deed naar de uitvoeringsorganisatie: “We zijn gestuit op een merkwaardige, disfunctionele en explosieve cultuurcocktail”, aldus de onderzoekers. Naar aanleiding van hun niet mis te verstane conclusies besloten het bestuur en de ondernemingsraad van BBS een uitgebreid cultuurveranderingsproces in gang te zetten.

Lees verder
Sluiten