Nieuws

ROA Nieuws

foto_ycn

Young Consulting Network leert van en met elkaar

22-2-2018
Lees verder
Deelnemende organisaties Consulting Captains Dinner 2017-versie def

Terugblik op de 2017-editie Consulting Captains Dinner

24-11-2017

Gisteravond vond de 2017-editie van het ‘Consulting Captains Dinner’ plaats. 130 consultants van grote en kleine kantoren reisden af naar Fort Voordorp in Groenekan om het jaarlijkse flagship evenement van de Nederlandse consultancybranche bij te wonen. Trendwatcher Yuri van Geest nam de bezoekers mee in de achtbaanrit van technologische disruptie en ontwikkelingen die zowel de economie en maatschappij zullen veranderen, Peter ter Horst van lobbybureau Hague Corporate Affairs gaf inzicht in hoe opdrachtgevers denken over consultants, terwijl Hans van der Spek de belangrijkste inzichten uit de Consulting Salary Survey van dit jaar deelde.

Lees verder
FD1

Young Consulting Board in het Financieele Dagblad

13-11-2017

"De crisis van 2008 was hun ‘reality check’: zekerheden bestaan niet. Ze kijken daarom verder dan geld en carrière: hun werk moet sociale betekenis hebben. De westerse samenleving staat immers voor grote uitdagingen die je samen moet oplossen. Vier millennials spreken." Bekijk het PDF hieronder of klik op deze link als je een abonnement hebt bij het FD: https://fd.nl/krant/page/51601

Lees verder
ppp

Oproep inzenden verlengd: ROA Professionele Publicatie Prijs 2016 in zicht

18-9-2017

Elk jaar wordt de ROA Professionele Publicatie Prijs uitgereikt voor interessante artikelen van adviseurs die werken bij ROA-bureaus. De prijs is bedoeld om interessant werk van ROA-adviseurs breder binnen en buiten onze vakgemeenschap te delen en zo te laten zien hoe de ROA-adviseurs zich professioneel-vakmatig ontwikkelen. Artikelen kunnen projectgerelateerd zijn (het kan dus een publicatie uit een project zijn, bijvoorbeeld een eindrapportage) of buiten een directe projectcontext zijn geschreven (bijvoorbeeld een artikel). In ons vak bestaat er nooit ‘one best way’. Daarom worden er meerdere artikelen bekroond. De circa 5 meest aansprekende publicaties vallen de eeuwige roem ten beurt. Publicaties worden beoordeeld op de wijze waarop zij interessante elementen van ons werk en/of van ons vakgebied etaleren.

Lees verder
Laad meer

Nieuws via consultancy.nl

Michiel Minderhoud nieuwe directeur van onderwijsverband PPO Rotterdam

19-4-2018

Onderwijssamenwerkingsverband PPO Rotterdam heeft voormalig BMC senior adviseur Michiel Minderhoud benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Minderhoud is de opvolger van Nicole Teeuwen, die de overstap maakt naar de Sectorraad Praktijkonderwijs.

Lees verder

Twynstra Gudde breidt strategiepraktijk uit met drie senior adviseurs

18-4-2018

Twynstra Gudde heeft zijn strategieadviespraktijk uitgebreid met drie senior-adviseurs. Jeroen Schouten en Stijn van Diemen komen over van respectievelijk Rijnconsult en Total Identity, terwijl Rob Poels, partner bij Twynstra Gudde, een interne overstap heeft gemaakt. In 2015 startte Twynstra Gudde, een van de grootste en bekendste organisatieadviesbureaus van ons land, zijn strategieadvieslabel ‘Twynstra Gudde Strategy Counsellors;’. De praktijk, die zich vooral richt op bestuurlijk-strategische vraagstukken rondom de koers van zorgorganisaties, werd destijds gestart met twee partners, Bram den Engelsen en Huub Raemakers.

Lees verder

BMC en Key Control Dashboard voor In Control Statement publieke domein

11-4-2018

BMC is een samenwerking aangegaan met het Key Control Dashboard (KCD), een hulpmiddel dat overheidsinstellingen helpt om aantoonbaar in control te zijn op processen en een effectieve interne beheersing te bereiken. Met de samenwerking positioneert BMC zich als de expert die overheidsorganisaties kan helpen bij het verkrijgen van een ‘In Control Statement’ en het afgeven van een rechtmatigheidsverklaring. 

Lees verder

AEF, JBR en WagenaarHoes krijgen CMC Firm-status van beroepsorgaan

4-4-2018

Drie Nederlandse consultancybureaus – Andersson Elffers Felix (AEF), JBR en WagenaarHoes – zijn door The International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI) benoemd tot een ‘CMC Firm’. De drie adviesbureaus zijn de eersten in ons land die deze status hebben verkregen en gelden hiermee, zo stellen de Ooa en de ROA, als voorlopers binnen de branche.

Lees verder

Dertien adviesbureaus in lijst van beste werkgevers van Nederland

3-4-2018

De lijst van beste werkgevers van Nederland is bekendgemaakt. Dit jaar wisten zo'n 60 organisaties een plekje te bemachtigen op de lijst, waaronder dertien adviesbureaus. Zo is Quint aangemerkt als een van de beste grote bedrijven, eindigt Lean Consultancy Group bovenaan de lijst van de beste middelgrote bedrijven en is de hoogste positie onder de kleinere organisaties voor House of Performance. Andere bureaus die de rankings wisten te halen, zijn onder meer ORMIT, IG&H, Solid Professionals, Republiq en Considerati.

Lees verder

Vier adviseurs verbinden zich aan WagenaarHoes Organisatieadvies

16-3-2018

WagenaarHoes Organisatieadvies heeft de afgelopen maanden het team versterkt met vier nieuwe adviseurs: Marion van de Vorst, Jostein van Vliet, Mark de Vries en Eric ten Hulsen.

Lees verder

Twynstra Gudde en UMS Group partner van Energie & Utilities Summit

14-3-2018

Twynstra Gudde en UMS Group hebben zich als partners verbonden aan de Energie & Utilities Summit, een jaarlijkse bijeenkomst voor bestuurders en managers uit de energie- en nutssector. Tijdens het evenement kunnen beslissers met elkaar netwerken, inspiratie en kennis vergaren en met elkaar in gesprek gaan over uiteenlopende strategische vraagstukken uit de branche.

Lees verder

Drie succesfactoren van organisatieontwikkeling binnen de publieke sector

12-3-2018

Organisatieontwikkeling binnen de publieke sector wordt regelmatig ervaren als een weerbarstig proces. Leidinggevenden die willen bijdragen aan het voortdurend verbeteren van de kwaliteit en het verhogen van de resultaten hebben een stevige taak te vervullen. Volgens Peter van Biemen en Jannie Lammers, die samen vele trajecten voor management- en organisatieontwikkeling hebben ontworpen en uitgevoerd in het publieke domein, zijn er drie succesfactoren voor een succesvolle organisatieontwikkeling.

Lees verder
Sluiten