Nieuws

ROA Nieuws

ROA-logo-A4-RGB

Word bestuurslid van de ROA!

31-10-2023

De Raad voor Organisatie Adviesbureaus (ROA) staat voor een kwalitatief hoogwaardige organisatieadviesbranche in Nederland. De ROA spant zich in om verbinding te maken met alle organisatieadviesbureaus in Nederland die ertoe doen, lid of geen lid. Samen werken we aan een sector die gezien mag worden, die trots is op de toegevoegde waarde voor de economie én voor de samenleving. Dit maakt de ROA een inclusieve branchevereniging; het gaat niet alleen om de aangesloten leden, maar om het belang van de hele branche.

Lees verder
MicrosoftTeams-image (5)

Afscheid Ronald van Rijn

5-10-2023

Na 8 jaar actief te zijn geweest voor de ROA heeft Ronald van Rijn zijn werkzaamheden deze zomer overgedragen aan de nieuwe voorzitter Anton Koonstra.

Lees verder
MicrosoftTeams-image (8)

Terugblik "(Mee)bouwen aan vertrouwen: de rol van de adviestak"

3-10-2023

Op donderdag 28 september jl. heeft de ROA Najaarsbijeenkomst "(Mee)bouwen aan vertrouwen: de rol van de adviestak" plaatsgevonden in het Dutch Design Hotel in Amsterdam. De bijeenkomst stond in het teken van werken aan vertrouwen, een prachtige missie om na te streven.

Lees verder
Capgemini

Capgemini Invent wordt lid van de ROA

24-7-2023

In uitdagende tijden moeten we vasthouden aan onze dromen voor de toekomst. Hoe kunnen technologische innovatie en het talent van mensen helpen om een duurzame en positieve wereld voor iedereen te creëren? Als wereldwijd bekende technologie- en digitale leider hebben wij de verantwoordelijkheid, de ambitie en de middelen om bij te dragen aan het oplossen van belangrijke maatschappelijke vraagstukken die onze toekomstige wereld vormgeven. Bij Capgemini Invent leveren wij een bijdrage aan het verwezenlijken van deze ambitie met ons programma Invent For Society. Invent for Society erkent het belang van sociale impact en hoe dit een essentieel onderdeel is van al onze dagelijkse activiteiten met onze klanten. Laten we kennis delen om samen de wereld een duurzamere plek te maken voor ons allemaal.

Lees verder
Laad meer

Nieuws via consultancy.nl

Hoe creëer je maatschappelijke impact met digitale transformatie?

30-11-2023

Van iPhones tot Tesla’s en TikTok tot Amazon – digitale transformatie heeft de consumentenwereld de laatste decennia op zijn kop gezet. Ondertussen stapelen de maatschappelijke uitdagingen zich echter op – van klimaatverandering tot ongelijkheid en van woningnood tot polarisatie. Het roept de vraag op: hoe zit het met het potentieel van digitale innovatie om ook maatschappelijke impact te maken? We spraken erover met Joost van Lier van VKA.

Lees verder

Jubilerend Rijnconsult zet vol in op verbinding

15-11-2023

Rijnconsult beleeft een bijzonder jaar. Het organisatieadviesbureau vierde uitgebreid zijn 45-jarig jubileum. Zo werd 2023 afgetrapt met een mooi evenement, reisde het team af naar de Rijn om zijn wortels te onderzoeken én kregen vijf organisaties 45 adviesuren cadeau. Nu het jubileumjaar bijna op zijn einde loopt, blikken we met directeuren Eveline van Westerop en Boris Gooskens terug op de afgelopen vijf jaar.

Lees verder

De Nationale DenkTank onderzoekt ‘betekenisvol ouder worden’

10-11-2023

Het jaarlijkse onderzoek van de Nationale DenkTank is weer in volle gang. Dit jaar storten twintig jongeren met uiteenlopende achtergronden zich op het thema ‘Betekenisvol ouder worden’. Zij gaan op zoek naar oplossingsrichtingen voor de belangrijkste uitdagingen die het vergrijzingsvraagstuk met zich meebrengt.

Lees verder

Gijs Hulscher verbindt zich aan consultancybureau JBR

8-11-2023

Gijs Hulscher heeft zich als associate verbonden aan JBR, een strategisch consultancybureau uit Zeist.

Lees verder

7 op 10 gemeenten lopen achter op CO2-reductiedoel van 2030

1-11-2023

Zeven op de tien gemeenten lopen achter in het realiseren van de uitstootdoelstelling van 2030. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot.

Lees verder

Robert-Jaap Voorn directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat

1-11-2023

Na meer dan een kwart eeuw in het adviesvak maakt Robert-Jaap Voorn de overstap naar een directiefunctie in de publieke sector. Per 1 januari 2024 start hij als directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat.

Lees verder

Oekraïners willen wel Nederlands leren, maar er is te weinig plek

23-10-2023

Oekraïners die Nederlands willen leren, komen vaak op een wachtlijst terecht. Dat blijkt uit onderzoek van Berenschot in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OC&W).

Lees verder

‘Het beste van jezelf’: Giphart en Leeuwendaal op zoek naar het geheim achter uitzonderlijke prestaties

16-10-2023

Leeuwendaal en Ronald Giphart hebben opnieuw samen een boek uitgebracht. Voor ‘Het beste van jezelf’ analyseerde Leeuwendaal de talenten van dertien Nederlanders die aan de top staan binnen hun vakgebied. Giphart ging daar vervolgens met ze over in gesprek. Zo probeerden het adviesbureau en de schrijver samen te achterhalen wat mensen tot uitzonderlijke prestaties brengt.

Lees verder
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten