Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

Leeuwendaal start interim community voor culturele sector

7-6-2019

Leeuwendaal is een interim community begonnen gericht op de culturele sector. De managers en bestuurders van Leeuwendaal C, zoals de community heet, komen zelf voort uit de sector. “Organisaties in de culturele sector dienen net zo professioneel en zakelijk te worden geleid als alle andere. Dat staat buiten kijf. Maar het draait in culturele organisaties niet alleen om harde KPI’s. Wie de bijzonderheden en de gevoeligheden van de sector niet kent, is (onbedoeld) al gauw een olifant in de porseleinkast.”

Lees verder

Goede managers zijn de sleutel tot succes

6-6-2019

De sleutel tot betere resultaten zijn excellente managers. Dat zeggen twee experts van Gallup in hun nieuwe boek. Hypes – zoals het verwijderen van het middle-management of volledig manager-free zijn – moeten worden vergeten, omdat “geen enkel bedrijf functioneert bij de afwezigheid van excellente managers. Wanneer dit soort professionals ontbreekt is er bovendien geen leiderschap aanwezig in een organisatie.”

Lees verder

Zes bouwstenen voor betrokken en bevlogen medewerkers

5-6-2019

Iedere organisatie probeert ervoor te zorgen dat haar medewerkers betrokken en bevlogen zijn. Volgens een onderzoek van adviesbureau Gallup zijn betrokken medewerkers stukken productiever, wat de winstgevendheid van een bedrijf ten goede komt. Zo zijn organisaties met een werknemersbetrokkenheid in het bovenste kwartiel circa 17% productiever en 21% winstgevender dan die in het onderste kwartiel. 

Lees verder

Zweedse eigenaar van Sunweb neemt ook Corendon over

4-6-2019

De private equity-investeerder achter touroperator Sunweb heeft Corendon overgenomen, een Nederlandse reisorganisatie met een omzet van ongeveer €520 miljoen. Als onderdeel van de deal – financiële details zijn niet bekendgemaakt – zal Corendon geïntegreerd worden binnen Sunweb. 

Lees verder

Werken als jonge informatieprofessional in de publieke sector bij PBLQ

29-5-2019

Jaarlijks start een lichting van vijftien young professionals met het Advanced Traineeship van PBLQ. Verschillende van hen deelden hun ervaringen over dit leer- en werktraject met Consultancy.nl. 

Lees verder

Deze adviesbureaus worden het vaakst genoemd in de Tweede Kamer

23-5-2019

Sinds het aantreden van kabinet-Rutte III zijn in de Tweede Kamer meer dan 1.500 debatten gevoerd, ruim 1000 Kamervragen gesteld en bijna 250 moties ingediend. Onder de 100 bedrijven die hierin het vaakst worden genoemd bevinden zich zeven adviesbureaus.

Lees verder

Rijnconsult organiseert selectiedag voor ervaren professionals

22-5-2019

Komende maand organiseert Rijnconsult een selectiedag voor ervaren professionals met enkele jaren werkervaring in het advies- of projectmanagementdomein. Met deze potentiële nieuwe collega’s wil het organisatieadviesbureau zijn adviespraktijk verder uitbouwen. Na de succesvolle eerste selectiedag, zijn er inmiddels drie kandidaten aangenomen die binnenkort al van start gaan.

Lees verder

Adviesbureaus slaan handen ineen voor Campus Day

21-5-2019

Verschillende adviesbureaus hebben hun krachten gebundeld om Campus Day 2019 te organiseren. Deze dag staat volledig in het teken van het belang van de campus. Lezingen en discussies worden gehouden over hoe campussen waarde kunnen toevoegen aan de doelstellingen van bedrijven, academische instellingen, studenten en onderzoekscentra. Dit jaar vindt het evenement plaats op donderdag 20 juni op de campus van de Universiteit Utrecht in het Victor J. Koningsbergergebouw. 

Lees verder
Sluiten