Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

Alinda van Bruggen en Frank Tromp partners bij WagenaarHoes

6-12-2019

Zo’n anderhalf jaar na te zijn benoemd tot bestuurslid binnen WagenaarHoes Organisatieadvies, zijn Alinda van Bruggen en Frank Tromp nu ook toegetreden tot de maatschap van het adviesbureau.

Lees verder

Drie adviseurs aan het woord over werken bij PBLQ

5-12-2019

Hoe is het om als adviseur bij te dragen aan een eerlijke informatiesamenleving? Consultancy.nl vroeg het aan Herald van der Meer, Sandra Nolten en Rutger van den Elsen, die als consultant werken voor PBLQ. 

Lees verder

Pieter Vermaas nieuwe algemeen directeur van BMC

3-12-2019

BMC heeft een nieuwe topman. Pieter Vermaas volgt Lieke Schepers op, die is aangesteld als algemeen directeur van moederbedrijf Yacht. 

Lees verder

Groningen en Zuid-Holland verduurzamen ov met waterstofbussen

28-11-2019

De transitie naar emissievrije bussen heeft een hogere versnelling ingezet. In 2021 zullen er vijftig waterstofbussen meer in ons land rijden. Groningen en Zuid-Holland krijgen na Rotterdam, waar deze bussen al langer rijden, de primeur. Beide projecten zijn begeleid door TwynstraGudde en Rebel Group. In 2016 maakte het Rijk afspraken met opdrachtgevers in het openbaar vervoer om na 2026 alleen maar nieuwe bussen in te zetten zonder schadelijke uitstoot en vanaf 2030 dat alle bussen in het openbaar vervoer emissievrij rijden. Met als doel een beter klimaat en een schonere lucht, heeft de Overheid onder meer het doel gesteld om het aantal bussen dat op waterstof rijdt in het Openbaar Vervoer in Nederland de komende jaren te gaan verhogen. In totaal moeten er over twee jaar, in verschillende regio’s in ons land zo’n 50 nieuwe, zogeheten waterstofbussen, bijkomen. Waterstof wordt gezien als brandstof van de toekomst omdat die geen CO2, fijnstof of stikstof uitstoot, maar alleen water. “Waterstof heeft echt de toekomst als het gaat om zware vervoersmiddelen als bussen en vrachtwagens”, stelt minister Stientje van Veldhoven. “Waterstof is nog wel duur”, voegt ze toe. Brussel investeert €7,5 miljoen in het project, de provincies en het ministerie van Infrastructuur beiden €3,75 miljoen. De provincies dragen de verantwoordelijkheid voor de exploitatie. 

Lees verder

Laura Weijenberg over haar eerste jaar bij PBLQ

22-11-2019

Laura Weijenberg zet zich inmiddels een jaar in voor PBLQ als jonge informatieprofessional. In gesprek met PBLQ-collega Alex van Houtrijve deelt Weijenberg haar ervaringen over het traineeship bij het adviesbureau.

Lees verder

Professionals in ruimtelijk domein somber over klimaatdoelen

20-11-2019

Het realiseren van de klimaatdoelen in 2030 (49% CO2-reductie) is met het huidige tempo van decarbonisatie amper haalbaar. Dat stellen professionals werkzaam in het ruimtelijk domein.

Lees verder

BMC helpt grootste Brabantse gemeenten bij reïntegratievraagstuk

18-11-2019

BMC heeft – in samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen – in opdracht van de vijf grootste gemeenten van Brabant onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor gemeentelijke samenwerking op het gebied van reïntegratie van ex-gedetineerden. Aan de hand van het onderzoek zijn verschillende scenario’s ontwikkeld voor verdere samenwerking op dit vlak.

Lees verder

TwynstraGudde-dochter voor jonge adviseurs verder als OpMorgen

4-11-2019

Twaalf jaar na de oprichting van Adviestalent, heeft TwynstraGudde zijn dochteronderneming voor young professionals gerebrand naar OpMorgen.

Lees verder
Sluiten