Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

BMC helpt Lelystad met uitvoering van Tozo-regeling

6-7-2020

De afgelopen maanden was het flink aanpoten voor gemeentelijke bijstandsloketten. Met de komst van de Tozo – de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers – werden de loketten van de een op de andere dag overspoeld door uitkeringsaanvragen. In Lelystad zagen ze al snel de noodzaak om het proces digitaal op te schalen. In het verwerken van de vloedgolf aan aanvragen werd de gemeente geholpen door zes adviseurs van BMC. Sonja Muller, manager Bedrijfsondersteuning Sociaal Domein Lelystad, en Jannie van den Berg, manager Zelfstandigen Loket Flevoland (ZLF), blikken terug.

Lees verder

Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman naar AEF

6-7-2020

Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman is als adviseur gestart bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij richt zich hoofdzakelijk op projecten op het gebied van cultuur, media en auteursrecht. Minkman brengt ruime bestuurlijke ervaring uit de cultuur- en mediasector mee naar het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Naast dat hij de afgelopen zesenhalf jaar aan het hoofd stond van dé poptempel van Nederland, zat hij onder meer in de raad van toezicht van Instituur Beeld & Geluid, in het stichtingsbestuur van het Utrechtse poppodium Ekko en het bestuur van pensioenfonds PNO Media. Voordat hij directeur werd bij Paradiso, werkte Minkman een kleine negen jaar voor de Vara. “Ik was zakelijk directeur en zat, met Vera Keur, in het bestuur”, vertelde hij vorig jaar in Het Parool. “Alle omroepoverleg deed ik ook. Dat overleg is ook een politieke arena natuurlijk en ik genoot daar erg van: onderhandelen met andere partijen, bondjes maken, tegen de NPO ingaan. Ik houd van het onderhandelingsspel, maar het gaat me er dan wel om echt iets te bereiken. Ik heb in mijn tijd veel gestreden voor autonomie van de omroepen.”

Lees verder

Andersson Elffers Felix trekt drie adviseurs aan

24-6-2020

Coronatijd of niet: Andersson Elffers Felix heeft de afgelopen maanden drie professionals aan de gelederen toegevoegd: Janneke Bok-Wicherts, Marlijn Althuizen en Sander Geurts.

Lees verder

De impact van diversiteit aan de top op werving & selectie

23-6-2020

Er gaat geen dag voorbij zonder dat we het tegenkomen: burgerinitiatieven, publiek-private samenwerkingen, regionale of lokale samenwerkingen oftewel keten- en netwerksamenwerkingen. Of het nu gaat om duurzaamheid te realiseren, zorg en welzijn centraal rondom cliënten te organiseren of sneller tot innovatie te komen; deze vorm van samenwerken is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. 

Lees verder

Amsterdam moet voorzichtiger zijn met delen van camerabeelden

19-6-2020

De gemeente Amsterdam moet zich in het vervolg stukken voorzichtiger opstellen bij het verstrekken van camerabeelden aan de politie. Dat zeggen experts van PBLQ in een onafhankelijk onderzoeksrapport.

Lees verder

Aantal overnames in lucratieve SaaS-markt neemt een vlucht

8-6-2020

Het aantal overnames van IT-bedrijven met een SaaS-businessmodel neemt in rap tempo toe. Verkopers en investeerders springen op de trend en gooien zo nog extra olie op het vuur, waardoor ook de waarderingen snel oplopen.

Lees verder

Karin Kievit versterkt Cultuur & Erfgoed-team van BMC Advies

15-5-2020

Karin Kievit Heeft zich aangesloten bij BMC Advies. Ze is gestart als Senior Adviseur binnen het Cultuur & Erfgoed-team.

Lees verder

AEF sluit zich aan bij brede COVID-19 Datacoalitie

1-5-2020

Adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) heeft zich aangesloten bij een groep van bedrijven en instellingen die samen de brede ‘COVID-19 Datacoalitie’ vormen. De initiatiefnemers willen de zorgsector, overheid en wetenschappers voorzien van datagedreven inzichten die de besluitvorming kunnen verbeteren.

Lees verder
Sluiten