Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

Museum Van Marken heeft kans van slagen in Delft

23-8-2019

Adviesbureau BMC heeft in opdracht van Stichting Museum Van Marken een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de realisatie van Museum Van Marken. Conclusie: “Een Museum Van Marken kan een onderscheidende en waardevolle toevoeging bieden op het bestaande museale aanbod in Delft”, aldus de onderzoekers van BMC. 

Lees verder

Energie-startup Sensorfact krijgt €1,25 miljoen van investeerder

1-8-2019

Sensorfact krijgt een kapitaalinjectie van €1,25 miljoen van Forward.one. In ruil daarvoor neemt de durfkapitalist een belang van 35% in de Utrechtse producent van draadloze energiemeters. Met de opgehaalde financiering wil Sensorfact “snel doorgroeien” in Europa. De investering werd begeleid door adviseurs van JBR.

Lees verder

Dataecosysteem van CBS draagt bij aan effectiever lokaal beleid

29-7-2019

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een data-ecosysteem opgezet om lokale en regionale overheidsinstanties te helpen datagedreven te werken. Hiermee wil de instelling tot effectiever beleid komen en zorgen voor een efficiëntere uitvoering daarvan. 

Lees verder

AEF: onafhankelijk advies over complexe vraagstukken

25-7-2019

Het Utrechtse adviesbureau Andersson Elffers Felix (AEF) richt zich op maatschappelijke vraagstukken. Hierbij kenmerkt het kantoor zich onder meer door zijn grondige aanpak, aandacht voor context en onafhankelijkheid. “Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen is: ‘Als we de conclusie al weten, bellen we wel een ander bureau.’”, aldus Aris van Veldhuisen, die samen met Robert-Jaap Voorn leiding geeft aan AEF. Consultancy.nl sprak op het kantoor van AEF met Van Veldhuisen en Voorn over het werk dat het bureau doet.

Lees verder

Rijnconsult mag zich een Accredited Consulting Practice noemen

24-7-2019

Rijnconsult is erkend als Accredited Consulting Practice (ACP) door de Ooa, die het keurmerk in ons land uitdeelt en beheert.

Lees verder

Initiatiefnemers starten zoektocht naar beste interim-manager

23-7-2019

Het zakelijke landschap is weer een award rijker. De ‘Interim-Manager van het Jaar’ is een initiatief van BLMC en ZiPconomy, dat verder wordt ondersteund door adviesbureaus Leeuwendaal en Finance Factor, en waarin op zoek wordt gegaan naar – hoe kan het ook anders – ‘s lands beste interim-manager.

Lees verder

De trainees van PBLQ over hun studiereis naar New York

17-7-2019

Jaarlijks organiseert een groep jonge informatieprofessionals vanuit het advanced traineeship van PBLQ met elkaar een studiereis naar het buitenland. Dit keer ging de reis  naar New York. Daar bezochten de vijftien jonge informatieprofessionals samen met enkele adviseurs diverse publieke en private organisaties, waaronder UN Women, UNICEF, de Port Authority, Microsoft en Arcadis. Consultancy.nl stelde enkele vragen aan de reiscommissie – bestaande uit Jos van der Bij, Kiki de Bondt, Linda van der Sluijs en Michiel Joosse – en aan Ton Monasso, die als principal adviseur met de groep meereisde.

Lees verder

Zes sleutelfactoren voor ketensamenwerking in het publieke domein

15-7-2019

Steeds vaker wordt er binnen het publieke domein in ketens en netwerken gewerkt. Of het nou gaat om het sociaal domein, welzijn, de arbeidsmarkt of de zorg, instellingen werken met externe partijen aan een gedeelde opgave. Enerzijds omdat zij zich daartoe genoodzaakt zien door (financiële) druk, anderzijds omdat ze hierdoor beter op de veranderende behoeften van burgers en het bedrijfsleven kunnen inspelen. 

Lees verder
Sluiten