Nieuws

ROA Nieuws

foto_ycn

Young Consulting Network leert van en met elkaar

22-2-2018
Lees verder
Deelnemende organisaties Consulting Captains Dinner 2017-versie def

Terugblik op de 2017-editie Consulting Captains Dinner

24-11-2017

Gisteravond vond de 2017-editie van het ‘Consulting Captains Dinner’ plaats. 130 consultants van grote en kleine kantoren reisden af naar Fort Voordorp in Groenekan om het jaarlijkse flagship evenement van de Nederlandse consultancybranche bij te wonen. Trendwatcher Yuri van Geest nam de bezoekers mee in de achtbaanrit van technologische disruptie en ontwikkelingen die zowel de economie en maatschappij zullen veranderen, Peter ter Horst van lobbybureau Hague Corporate Affairs gaf inzicht in hoe opdrachtgevers denken over consultants, terwijl Hans van der Spek de belangrijkste inzichten uit de Consulting Salary Survey van dit jaar deelde.

Lees verder
FD1

Young Consulting Board in het Financieele Dagblad

13-11-2017

"De crisis van 2008 was hun ‘reality check’: zekerheden bestaan niet. Ze kijken daarom verder dan geld en carrière: hun werk moet sociale betekenis hebben. De westerse samenleving staat immers voor grote uitdagingen die je samen moet oplossen. Vier millennials spreken." Bekijk het PDF hieronder of klik op deze link als je een abonnement hebt bij het FD: https://fd.nl/krant/page/51601

Lees verder
ppp

Oproep inzenden verlengd: ROA Professionele Publicatie Prijs 2016 in zicht

18-9-2017

Elk jaar wordt de ROA Professionele Publicatie Prijs uitgereikt voor interessante artikelen van adviseurs die werken bij ROA-bureaus. De prijs is bedoeld om interessant werk van ROA-adviseurs breder binnen en buiten onze vakgemeenschap te delen en zo te laten zien hoe de ROA-adviseurs zich professioneel-vakmatig ontwikkelen. Artikelen kunnen projectgerelateerd zijn (het kan dus een publicatie uit een project zijn, bijvoorbeeld een eindrapportage) of buiten een directe projectcontext zijn geschreven (bijvoorbeeld een artikel). In ons vak bestaat er nooit ‘one best way’. Daarom worden er meerdere artikelen bekroond. De circa 5 meest aansprekende publicaties vallen de eeuwige roem ten beurt. Publicaties worden beoordeeld op de wijze waarop zij interessante elementen van ons werk en/of van ons vakgebied etaleren.

Lees verder
Laad meer

Nieuws via consultancy.nl

Nederland is het best voorbereid om zelfrijdende auto in te voeren

21-2-2018

Dagelijks verschijnt in de media berichtgeving over de zelfrijdende auto, waarin pilots worden aangekondigd en de uitrol van de technologie aanstaande lijkt te zijn. Een mooi moment om de stand van zaken op te maken en uiteen te zetten hoe ver de ontwikkeling staat, wat de publieke opinie is en welke stappen ondernomen dienen te worden voor een veilige introductie van de technologie. 

Lees verder

Werken als zorgconsultant? Maak kennis met bureaus tijdens HBW 2018

20-2-2018

Deze week vindt de 2018-editie van de jaarlijkse Health Business Week plaats. Voor studenten die willen werken in de zorg is dit het ideale moment om zich te verdiepen in de branche, in hoe het is om te werken in de zorg en om kennis te maken met werkgevers die hun passie delen. De adviesbranche is net als vorig jaar goed vertegenwoordigd met acht bureaus die het evenement ondersteunen en hun expertise met de toekomstige zorgconsultants zullen delen.

Lees verder

Sport- en beweegklimaat van Nederland is goed op orde

19-2-2018

De Nederlandse overheid heeft haar sport- en beweegklimaat behoorlijk op orde. Nederlanders zijn duidelijk sportiever dan veel mensen in tal van andere ontwikkelde landen, en in verhouding tot de omvang van ons land presteren we erg goed in topsport. Daarnaast bewegen Nederlanders veel in vergelijking met inwoners uit de meeste overige EU-staten. Maar, ook al functioneert het sport- en beweegbeleid naar behoren, dan nog is er ruimte voor verbetering. 

Lees verder

Sport- en beweegklimaat van Nederland is redelijk goed op orde

19-2-2018

De Nederlandse overheid heeft haar sport- en beweegklimaat behoorlijk op orde. Nederlanders zijn duidelijk sportiever dan veel mensen in tal van andere ontwikkelde landen, en in verhouding tot de omvang van ons land presteren we erg goed in topsport. Daarnaast bewegen Nederlanders veel in vergelijking met inwoners uit de meeste overige EU-staten. Maar, ook al functioneert het sport- en beweegbeleid naar behoren, dan nog is er ruimte voor verbetering. 

Lees verder

Halvering collegegeld voor eerstejaarsstudenten technisch uitvoerbaar

29-1-2018

In september 2018 zal mogelijk het collegegeld voor eerstejaars studenten aan hogescholen en universiteiten worden gehalveerd. Daarnaast zijn er ook plannen om het collegegeld voor de eerste twee leerjaren van lerarenopleidingen te halveren. Die ambities zijn technisch haalbaar, stelt adviesbureau Andersson Elffers Felix. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is nu aan zet.

Lees verder

Rijnconsult helpt FlevoMeer Bibliotheek met invoering van zelfsturing

25-1-2018

FlevoMeer Bibliotheek (FMB) heeft in totaal zeven vestigingen in de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Urk. Het dienstverleningsgebied bestrijkt hiermee meer dan 200.000 inwoners. Aan het woord is directeur Jan Gommer. Hij staat aan het roer van deze veranderende organisatie. Zijn drijfveren zijn vernieuwing, ontwikkeling en samenwerking. In dit artikel legt hij de noodzaak uit van de invoering van zelfsturing binnen de hernieuwde missie van FMB en het effect hiervan op de medewerkers.

Lees verder

AT Osborne helpt Erasmus Universiteit met duurzaam prestatiecontract

24-1-2018

De duurzaamste campus moet die van de Erasmus Universiteit in Rotterdam zijn. Klanttevredenheid staat daarbij centraal. Om dit te bereiken werkt de universiteit toe naar een regie-organisatie die optimaal gebruikmaakt van externe expertise en waarbij gestuurd wordt op resultaat.

Lees verder

Interview: Scrummen helpt bij doelgericht gewerkt en continu leren

16-1-2018

Veel organisaties in Nederland zijn bezig met het werken volgens de Scrum-methode. Er zijn dus duizenden mensen dagelijks bezig met het werken in zogenaamde sprints vanuit hun rol als scrummaster, expert, product owner of gebruiker. Maar in hoeverre is er in deze kort cyclische wijze van werken nog ruimte en tijd om te leren? Om meer te weten hierover gingen Rijnconsult adviseurs Clem Schouten en Jeroen Paul Nijmeijer in gesprek met twee Scrum experts, Lambert van Achter en Michelle van der Jagt.

Lees verder
Sluiten