Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

Een goede exitstrategie zorgt voor waardevermeerdering

20-4-2021

In de praktijk blijkt vaak dat bedrijven zich beter en eerder zouden kunnen voorbereiden op een verkooptraject. JBR Interim Executives biedt daarom sinds kort een specialistische dienst aan: het verkoopklaar maken van een onderneming. Rita van den Bor vertelt over het belang van een goede exitstrategie en hoe deze bijdraagt aan waardevermeerdering.

Lees verder

DICTU kiest negen partijen voor inhuurcontract van €300+ miljoen

29-3-2021

De Dienst ICT Uitvoering (DICTU) heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn mantelovereenkomst voor ICT-inhuur. Met een totale geraamde waarde van €316 miljoen is het contract een van de grootste mantelovereenkomsten voor externe specialisten binnen de Rijksoverheid.

Lees verder

Rutte gaat winnen, maar kabinet maakt ruk naar links

16-3-2021

Dat Mark Rutte de verkiezingen gaat winnen zal niet alle VVD’ers tevreden stellen, aldus Verdonk Klooster & Associates (VKA), dat voorspelt dat het beleid van Rutte-IV een stuk linkser wordt dan dat van het huidige kabinet.

Lees verder

JBR helpt ondernemers op een kruispunt met de blik vooruit

25-2-2021

De adviseurs van JBR helpen ondernemers, managers, aandeelhouders en toezichthouders met hun strategische vraagstukken. Vier experts van het Strategie-team vertellen hoe het adviesbureau opdrachtgevers die op een kruispunt staan helpt met het maken van de juiste keuzes. 

Lees verder

Rijnconsult en Atrivé vinden elkaar in de beweging vooruit

17-2-2021

Hoe kom je erachter of je elkaar leuk genoeg vindt om samen verder te gaan? Door op proef te gaan samenwonen. Dit is wat Rijnconsult en Atrivé sinds kort doen. In december is Atrivé ingetrokken bij Rijnconsult en het komende jaar gaan de twee adviesbureaus ontdekken of ze voor elkaar zijn bestemd. Directeuren Eveline van Westerop (Rijnconsult) en Robert van Bendegem (Atrivé) hebben er in ieder geval alle vertrouwen in.

Lees verder

Lidewey van der Sluis over talentmanagement in het onderwijs

26-1-2021

We zien, horen en lezen steeds meer over strategisch talentmanagement. Van functiebeschrijvingen en competentieprofielen stappen we over op talent- en waardeontwikkeling. Wat is strategisch talentmanagement eigenlijk? En hoe kan dit in het onderwijs worden gerealiseerd? Henny Luijten, partner bij Rijnconsult, ging hierover in gesprek met professor en hoogleraar Lidewey van der Sluis.

Lees verder

Digitalisering in onderwijs is geen bijzaak maar prioriteit

19-1-2021

De coronacrisis heeft digitalisering binnen het onderwijsdomein nog meer naar de voorgrond gebracht. Tijdens de lockdown is online lesgeven immers de enige manier om het onderwijs door te laten gaan. Karin Straus, partner bij werving- en selectiebureau Rieken & Oomen, onderdeel van Rijnconsult, zet de noodzaak voor het verder professionaliseren van de digitalisering uiteen.

Lees verder

Spotify analyse: Lijst van de top 10 populairste Kerstliedjes

24-12-2020

Het is weer het einde van jaar. Tijd dus voor iedereen om mee te zingen met en te dansen op hun favoriete kerstliedjes, natuurlijk wel op een gepaste 1,5 meter afstand. Wat zijn eigenlijk ’s werelds populairste kerstliedjes? Een team van consultants zocht het uit en analyseerde miljoenen playlists in Spotify, om tot een top-10 lijst van de meest populaire liedjes en artiesten te komen.

Lees verder
Sluiten