Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

AEF streeft met hecht team naar maatschappelijke impact

15-4-2019

Een half jaar geleden heeft Robert-Jaap Voorn zich bij Aris van Veldhuisen gevoegd in de bureauleiding van Andersson Elffers Felix (AEF). Sindsdien staan de twee samen aan het roer bij het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. Consultancy.nl reisde af naar het monumentale kantoor van AEF aan de Utrechtse Maliebaan om te spreken met Voorn en Van Veldhuisen – over de nieuwe samenwerking, de cultuur binnen het bureau en de plannen voor de komende jaren.

Lees verder

Vier trends en drie scenario's voor de nutssector

8-4-2019

Een van de branches die de komende decennia naar verwachting met de grootste veranderingen te maken krijgt is de nutssector. Het Young Professional Network van het Cordence Worldwide Partnership, waar Twynstra Gudde bij is aangesloten, identificeert vier belangrijke trends die de sector zullen transformeren en schetst drie toekomstscenario’s die onder invloed van deze trends werkelijkheid kunnen worden. Ten slotte geven de young professionals advies aan branchepartijen die goed willen inspelen op de vele ontwikkelingen. 

Lees verder

Nederlandse facility management markt goed voor bijna €34 miljard

1-4-2019

De Nederlandse facility management markt is goed voor een omzet van bijna €33,5 miljard. Dat komt neer op maar liefst 4,5% van het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Twynstra Gudde in opdracht van beroepsvereniging Facility Management Nederland. 

Lees verder

BMC: Versterk het zelforganiserend vermogen van inwoners

20-3-2019

De transformatie in het sociaal domein vraagt steeds meer van inwoners. Zo wordt van ze verwacht dat ze meedenken bij besluitvormingen, participeren op het gebied van zorg en welzijn, én via hun zelforganiserend vermogen bijdragen aan maatschappelijke thema’s. De manier waarop de kracht van inwoners wordt ingezet is echter voor verbetering vatbaar, zo blijkt uit een recent onderzoek van BMC en de Universiteit Twente. 

Lees verder

Consultancy.nl organiseert Career Event voor studenten en starters

5-3-2019

Op 23 april vindt het Consultancy.nl Career Event plaats. Toonaangevende adviesorganisaties verzamelen zich in De Hallen in Amsterdam om daar in contact te komen met aanstormend adviestalent. 

Lees verder

JBR begeleidt overname van Boskalis in het Midden-Oosten

5-3-2019

Boskalis heeft een meerderheidsbelang genomen in Horizon. Dit in de Verenigd Arabische Emiraten gevestigd bedrijf richt zich onder meer op geofysisch onderzoek en geotechnische dienstverlening. De deal werd begeleid door JBR, dat inmiddels is uitgegroeid tot de trusted M&A-dealmaker van het bedrijf.

Lees verder

Arno Flier sluit zich als associate partner aan bij JBR

20-2-2019

Begin deze maand heeft Arno Flier zich als associate partner aangesloten bij JBR. Flier is al zo’n 20 jaar actief in de adviesbranche. Hij beschikt over uitgebreide ervaring op gebieden als bedrijfsstrategie, herstructurering, M&A-strategie en commercial due diligence. Flier maakt de overstap naar JBR vanuit Monitor Deloitte, waar hij de afgelopen vijf jaar actief was als Director M&A Strategy. Eerder werkte hij als Principal M&A Strategy voor Boer & Croon, als Associate voor Booz & Company en als M&A Business Developer voor Springer Nature. Hij begon zijn carrière als technische marketeer in de chemische industrie, na het behalen van zijn master in Scheikunde aan de Universiteit Utrecht.Naast zijn ervaring op verschillende M&A-thema’s, heeft Flier gedurende zijn lange staat van dienst in de consultancysector “brede en diepgaande expertise opgebouwd in internationaal strategische trajecten van bedrijfs- en businessunits in een verschillende industrieën, waaronder telecommunicatie, media en technologie, zakelijke dienstverlening, fabricatie, postbezorging en de maritieme sector”, aldus een woordvoerder van JBR.

Lees verder

Nederlands consortium helpt Java bij duurzaam kustmanagement

11-2-2019

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een consortium bestaande uit Twynstra Gudde, Witteveen+Bos, Akvo en het Indonesische bedrijf Bita geselecteerd om de provincie Centraal Java te ondersteunen in het beschermen van de kustgebieden. Samen zullen de adviseurs een strategie en actieplan ontwikkelen voor een betere en duurzamere kustontwikkeling. Het is de bedoeling dat de kennis binnen twee jaar wordt overgedragen aan lokale beleidsbepalers. 

Lees verder
Sluiten