Nieuws

ROA Nieuws

Nieuws via consultancy.nl

De bijdrage van groene waterstof aan de energietransitie

21-10-2021

Waterstof wordt door velen gezien als een van de belangrijkste aanjagers van de energietransitie. Mirthe Lantman, Senior Consultant bij JBR, legt uit welke bijdrage waterstof kan leveren, en kijkt in het bijzonder naar de kansen en mogelijkheden rondom groene waterstof.

Lees verder

Buitenlandse Zaken kiest partners voor inhuur van ICT-professionals

8-10-2021

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zes partijen geselecteerd als mantelpartij voor de inhuur van ICT-professionals.

Lees verder

10 adviesbureaus dragen bij aan Diversity Day 2021

4-10-2021

Morgen vindt voor de derde keer Diversity Day plaats. Met het evenement wordt aandacht gevraagd voor meer diversiteit, in het bijzonder op de werkvloer. Dit jaar leveren tien adviesorganisaties een bijdrage aan het event, met PwC en Deloitte bovendien als twee van de co-organiserende partners.

Lees verder

‘Bij Rieken & Oomen is het elke dag Diversity Day’

1-10-2021

Komende dinsdag is het Diversity Day, een dag die volledig in het teken staat van het promoten en stimuleren van diversiteit & inclusie op de werkvloer. Een mooi moment om professionals die hun steentje aan diversiteit bijdragen in het zonnetje te zetten. Vandaag Karin Straus en Marcella Rijkschroeff, partners bij werving- en selectiekantoor Rieken & Oomen (onderdeel van Rijnconsult).

Lees verder

Maatschappelijke kosten drugscriminaliteit: jaarlijks circa €3,7 miljard

28-9-2021

Drugscriminaliteit kost de maatschappij ieder jaar tussen de €3,2 miljard en de €4,1 miljard. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Andersson Elffers Felix. 

Lees verder

Totale vermogen Nederlandse gemeenten: €34 miljard

27-9-2021

Nederlandse gemeenten beschikken bij elkaar opgeteld over een vermogen van €34 miljard. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van BMC.

Lees verder

McKinsey, AEF, Issuemakers en BMC partner van Nationale DenkTank

22-9-2021

De 2021 editie van de Nationale DenkTank – een denktank format waarin jonge denkers oplossingen aandragen voor grote maatschappelijke vraagstukken – is afgetrapt. Vier adviesbureaus hebben zich als partner verbonden aan het initiatief: Andersson Elffers Felix, BMC, Issuemakers en McKinsey & Company. 

Lees verder

Het hybride normaal: Kweek verbondenheid op afstand met talentgericht werken

13-9-2021

Onderzoek van Gallup laat zien dat verbondenheid dé motor is van een sterk presterende organisatie. Nu Nederland massaal overstapt op hybride werkvormen – waarin grote delen van de week thuis wordt gewerkt – is het nog uitdagender geworden om deze motor goed draaiende te houden. Linde Holtkamp en Maaike Rutten van Leeuwendaal leggen uit hoe je als organisatie verbondenheid kweekt op afstand – door de unieke talenten van mensen optimaal te benutten.

Lees verder
Sluiten