YCN - Workshop Carrousel (digitaal)

19-3-2020

Hierbij nodigen we je graag uit voor de workshopmiddag van het Young Consulting Network. Na de succesvolle editie van afgelopen jaar willen we graag opnieuw een workshop carrousel houden met als thema ‘consultancy in de 21e eeuw’.

De workshop zal digitaal van 15.00 -16.30 uur plaatsvinden.
Meer informatie zal z.s.m. per e-mail aan de deelnemers verstrekt worden.

Datum: 19 maart 2020
Locatie: digitaal
Tijd: 15.00 -16.30

Aanmelden voor de bijeenkomst is mogelijk via deze link. Geef bij je aanmelding de voorkeur voor de workshops door. De capaciteit is beperkt dus de eerste aanmeldingen hebben de eerste keuze.

Workshops

1. Consultancy en (big) data analyse – Lotte Hart, SeederDeBoer
De toekomst van bedrijven hangt af van data. Door slim gebruik te maken van data maak je betere beslissingen. Dat levert een bedrijf veel op: meer inzicht in bedrijfsprocessen, meer efficiëntie, betere service voor de klant, compleet nieuwe producten en diensten, enzovoort. Maar hoe werk je data-gedreven? En hoe begin je daaraan?

Lotte Hart werkt als adviseur bij SeederDeBoer en is gespecialiseerd in opdrachten op het gebied van data en data-analyse. Ze helpt bedrijven bij de stap naar meer data-gedreven werken. Zo’n verandering is niet slechts een kwestie van het aan elkaar knopen van databases, of het aannemen van slimme data scientists. De echte verandering zit juist in de werkprocessen, cultuur, en manier van leidinggeven.

2. Workshop diversiteit – Maura Spalink, Rieken en Oomen
Diversiteit gaat over gelijke kansen voor mannen en vrouwen, maar het gaat ook over diversiteit in persoonsprofielen, achtergrond en culturele bagage. Meer diversiteit leidt tot betere resultaten en creëert een organisatiecultuur die doelgerichter, professioneler, innovatiever en toegankelijker is, gericht op de menselijk maat. Maar hoe werk je daar nu eigenlijk aan als organisatie?

Maura Spalink is adviseur werving en selectie bij Rieken en Oomen. Rieken en Oomen is een bureau dat diversiteit hoog in het vaandel heeft en al 30 jaar actief werkt om meer vrouwen op topposities te plaatsen.

3. Ethische vraagstukken voor de adviseur van morgen - Henny Morshuis, Rijnconsult
Tijdens deze thematische intervisie ga je nadenken over wat de toekomst brengt voor jou als adviseur. De adviseur van morgen heeft te maken met een veranderend landschap. Digitalisering, duurzaamheid en een veranderende rol van de overheid zorgen voor dilemma’s. Hoe blijf je onafhankelijk als adviseur? Welke consequenties hebben deze veranderingen voor de rol van adviseur?

Henny Morshuis is als organisatieadviseur verbonden aan Rijnconsult. Vanuit zijn achtergrond en ruime ervaring als organisatieadviseur, bestuurder en toezichthouder in voornamelijk organisaties met professionals (met focus op onderwijs) is hij in staat mensen en organisaties te verder te brengen bij het realiseren van integrale en complexe veranderingen.

4. Duurzaamheid en klimaat, genetwerkte problemen vragen om een netwerkaanpak – Boris Gooskens, Rijnconsult
In deze workshop vertelt Boris vanuit zijn ervaring in de praktijk over de uitdagingen die de klimaatdoelstellingen met zich meebrengen en hoe werken aan duurzaamheid een systeemintegratie vergen. Hoe pak je dit aan en hoe kun je succesvol veranderen binnen deze grote dossiers?

Boris Gooskens is directeur en adviseur bij Rijnconsult. Hij is gespecialiseerd in klimaatvraagstukken en trekt het gilde ketens en netwerken binnen Rijnconsult. Boris doet vooral opdrachten voor landelijke en lokale overheid en NGO's.

5. De digitaliserende overheid – Peter van Enk, PBLQ
Digitalisering biedt kansen voor de overheid. Een parkeervergunning of afspraak om het grofvuil op te halen regel je makkelijk digitaal. Ook vragen gemeenten steeds vaker de mening van hun inwoners over de herinrichting van een terrein of park via een digitaal burgerpanel. Maar er zijn ook risico´s: van nepnieuws tot privacy inbreuk, en van digitale sociaal-maatschappelijke uitsluiting tot cyberaanvallen op onze vitale infrastructuur. Vraagstukken waar de overheid antwoorden op moet vinden.
Aan de hand van praktische cases nemen we je mee in de wereld van de digitaliserende overheid. Hoe geef je sturing aan digitale initiatieven en welke aanpak werkt het beste? Tegen welke dilemma´s loop je aan, en welke risico´s zijn gemoeid met de invoering van nieuwe technologieën? In onze workshop zit je op de stoel van de bestuurder en merk je hoe lastig het soms is om het goede besluit te nemen.

Peter is bestuurskundige en adviseur op het snijvlak van (lokaal) bestuur en ´leren en ontwikkelen´. PBLQ is een onafhankelijk adviesbureau voor de publieke sector, en gecommitteerd aan een goed functionerende overheid in de digitaliserende samenleving. Daarbij verbinden wij de werelden van technologie, beleid en bestuur in de publieke sector middels onderzoek, advies, interim-management en trainingen.

We zien jullie graag op 19 maart.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van het YCN
Kees Goudzwaard
Yourai Mol
Laurens van Dijk
Linde Holtkamp
Charlotte Hazewinkel

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten