'Als wereldwijd leidend adviesbureau doorgrondt BCG de meest complexe problemen en begeleidt verandering met scherpe analyse, instinct en verbeelding.'

Boston Consulting Group

Boston Consulting Group (BCG) is wereldwijd leidend op het gebied van strategie en transformatieconsulting. BCG geeft hoogwaardig kwalitatief advies op basis van feitengebaseerd analysewerk, en is gewend om te opereren onder druk in een politiek-sensitieve omgeving. BCG heeft een internationaal netwerk van meer dan 80 kantoren. Het kantoor in Amsterdam richt zich op grote ondernemingen in alle sectoren van de economie, en heeft een substantiële publieke sector praktijk.

Waarmee we ons onderscheiden

BCG onderscheidt zich door de snelheid en diepte van de analyse en de empathie waarmee samen wordt gewerkt met alle lagen van de klantorganisaties

Logo bcg

In het kort

Opgericht: 1963 (in Nederland: 1993)
Organisatie: B.V.
Directie: Dirk-Maarten Molenaar
Aantal medewerkers: 300 (wereldwijd: 22.000)
Locaties: Amsterdam (wereldwijd: 80 locaties)

Cases

Downloads

Diensten

Transformatie-ontwerp en -begeleiding

BCG vertaalt een strategie naar een organisatie-ontwerp en begeleidt de concretisering van dit ontwerp in de praktijk. Doelen van transformaties zijn het vergroten van wendbaarheid, het centraal stellen van de klant of het beter gebruikmaken van data.

Strategisch programmamanagement

BCG geeft klanten grip op omvangrijke complexe programma's door het inrichten van inhoudelijk en activerende programmamanagement. Het kan hierbij gaan om grote IT of inkoopprogramma's maar ook om programma's gericht op het bestrijden van crises.

Efficiëntie- en effectiviteitsreviews

BCG is in staat om in korte tijd diepgaande analyses te maken van de efficiëntie en/of effectiviteit van een organisatie of beleidsvoornemen of -maatregel, en potentieel voor besparing of kwaliteitsverbetering te identificeren op een objectieve wijze.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten