Onze oplossingen zijn creatief en innovatief. We doen het anders, we get it done!

Hiemstra & De Vries

Hiemstra & De Vries is als adviesbureau voor de publieke sector in 2004 opgericht door Jaring Hiemstra en Joscha de Vries. Vanuit hun ambitie om als externe adviseur bij te dragen aan een sterke overheid. Hiemstra & De Vries groeide en verwierf de afgelopen 17 jaar een duidelijke en stevige positie in de markt voor hoogwaardige adviesbureaus in de publieke sector. Je vindt onze adviseurs dagelijks in verschillende organisaties die gericht zijn op het realiseren van maatschappelijke impact.

We vinden het belangrijk om één kantoor te zijn. Het is onze overtuiging dat de waarde van het bureau gebaseerd is op ons samenspel. Hoe breder onze blik is op de maatschappij, des te beter is ons advies.

Janneke Oudenhoven en Ralph Hanekamp vormen samen de directie.

Wie zijn we?
Met ruim vijfenveertig organisatieontwikkelaars geloven wij dat we maatschappelijk verschil kunnen maken. Telkens als we merken dat ons dat lukt, geeft dat een kick. Gevoed door onze drive en ons verantwoordelijkheidsgevoel zorgen we ervoor dat de verandering die nodig is ook echt tot stand komt. Dat doen we door op een unieke manier strategie en ontwikkeling te combineren.

Onze oplossingen zijn creatief en innovatief. We doen het anders, we get it done!

Wat doen we?
Organisatieontwikkeling is de kern van ons werk. We combineren dit met inhoudelijke kennis. We weten wat er speelt bij onze klanten en begrijpen voor welke opgaven zij staan. In alles wat we doen, zoeken we de samenwerking met onze opdrachtgevers. Dat horen we terug: onze opdrachtgevers ervaren het als positief dat we mét hen ontwikkelen.

We doen het samen en dat doen we heel bewust, als adviseur, interimmanager, trainer of onderzoeker.

Diensten

Organisatieontwikkeling

Al meer dan 17 jaar helpen wij publieke organisaties beter presteren in maatschappelijke opgaven. Dat is onze ambitie en de kern van alles wat we doen. In de basis werken wij met onze opdrachtgevers vanuit zeven veranderprincipes die wij door de tijd hebben ontwikkeld. ...

Onderzoek

Werken aan een toekomstbestendige organisatie vraagt soms om een objectieve blik en inzicht. Wij bieden dit inzicht met bijvoorbeeld evaluaties, doorlichtingen, rekenkameronderzoek, handreikingen en analyses. We maken hierbij graag gebruik van methodieken als Design...

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten