Quintop

Quintop is sinds 1997 een professionele partner voor organisaties bij het oplossen van verschillende HR en organisatievraagstukken. Quintop is een onafhankelijk HR adviesbureau dat gespecialiseerd is HR Consultancy, HR Projectmanagement en Interim HR dienstverlening. De professionals van Quintop beschikken over een schat aan ervaring en specialistische kennis in en om het HR Domein.
Quintop consultants bedienen met veel passie en inleving onze nationale en internationale klanten. Klanten kiezen voor Quintop vanwege de pragmatische no-nonsense aanpak, een realistische kijk op zaken en een pro-actieve instelling. Quintop is in 2021 door Consultancy.nl uitgeroepen tot top5 HR Consultancy organisatie en daarmee heeft Quintop zich definitief gevestigd als HR Adviesbureau.

Agile (HR-)transformatie
Bij Quintop geloven we in de kracht van agile werken. Voor ons is agile een mindset, geen opzichzelfstaande methodiek. We helpen organisaties dan ook agile te zijn in plaats van agile te doen, wat de kans op duurzaam succes stimuleert. We helpen vooral niet-IT-onderdelen van organisaties om daar waar mogelijk de kracht van agile werken in te voeren. Met succes hebben we
inmiddels agile transformaties uitgevoerd bij NIBC, Nationale Hypotheek Garantie en Nationale Nederlanden. We helpen Schiphol met diverse teams en hebben een evaluatie gedaan van de agile transformatie bij ING. Wat maakt onze aanpak tot een succes? Vooral het maatwerk en de aandacht voor de daadwerkelijke gedragsverandering.

Arbeidsvoorwaardenadvies
Arbeidsvoorwaarden goed, eenvoudig en met weinig gedoe, in goed overleg moderniseren of harmoniseren. En tegelijkertijd zorgen voor draagvlak voor de gewenste veranderingen. Dat is wat veel organisaties willen. Met onze aanpak kan dat.
We moderniseren en harmoniseren cao’s, arbeidsvoorwaarden en beloningssystemen. We ontwerpen daarvoor tools, zoals deze arbeidsvoorwaardensurvey (demo), maar ook inventieve, eenvoudige en effectieve oplossingen waar draagvlak voor is.

Digitale HR-transformatie
Wij begeleiden klanten tijdens de gehele end-to-end digitale HR-transformatie en de daaruit voortkomende business case, de optimalisatie van de HR-processen, de selectie en implementatie van de HR-technologie en het project- en changemanagement tijdens de transformatie. Onze kracht ligt hierbij in het denken vanuit de behoefte van de organisatie. Van strategievorming tot en met de
implementatie van oplossingen kruipen wij in de huid van de klant. Hierbij zijn wij systeem- en leverancier-onafhankelijk. Het gaat er bij Quintop om dat de gewenste HR-organisatie wordt gecreëerd die optimaal wordt ondersteund door passende technologie waarbij het volledige potentieel van deze technologie wordt benut en de digitale HR-transformatie succesvol is.

HR-advies & -verandering
Al meer dan 20 jaar helpt Quintop grote en kleine organisaties met veranderen en vernieuwen binnen het HR-werkveld. Klanten waarderen ons niet alleen vanwege onze inhoudelijke bijdrage, maar schakelen ons ook graag in wanneer er projectmanagement of implementatiekracht nodig is. Heb je advies of ondersteuning nodig bij een HR-vraagstuk of -project of juist bij het verbeteren van
je HR-organisatie zélf dan ben je bij ons aan het juiste adres.

HR-projectmanagement
In de huidige tijd is verandering een constante en dat geldt ook voor de dienstverlening van HR-afdelingen. De continue ontwikkeling van HR-dienstverlening vereist gedegen kennis en vaardigheden op het gebied van HR-projectmanagement om duurzame resultaten te behalen. Is jouw team, naast de dagelijkse dienstverlening, ook druk met het in goede banen leiden van inhoudelijke vernieuwingen, organisatieontwikkeling of systeemoptimalisatie? Mis je expertise op het gebied van projectmanagement binnen jouw eigen organisatie? De projectmanagers en projectmanagementofficers (PMO’ers) van Quintop bieden hierin uitkomst!

People analytics
Wij begeleiden klanten met de realisatie van een datagedreven HR-strategie door middel van analytics. Dit doen we van ontwerp tot implementatie. Daarbij richten wij ons eerst op de volwassenheid van de organisatie op onderstaande punten, die van groot belang zijn voor een succesvol traject.
1. Wet- en regelgeving en privacy
2. Standaardisatie van datadefinities en kwaliteit (master data management)
3. HR-IT-landschap
4. Support van topmanagement
5. Skills en vaardigheden van HR-professionals

Op basis van deze analyse, gaan wij samen met de klant richting bepalen en een plan opstellen dat past bij de organisatie. Hierin leveren wij maatwerk, gezien iedere organisatie een ander start- en eindpunt voor ogen heeft.
Kortom: wij leveren end-to-endondersteuning bij het ontwikkelen en uitrollen van de people analytics-strategie.

Reorganisatieadvies
Quintop is een ervaren reorganisatieadviesbureau. Wij hebben veel organisaties succesvol begeleid bij alle stappen in een reorganisatietraject. Van projectopzet tot employability of ‘van-werknaar-werk’-ondersteuning, van projectmanagement tot het opzetten van een sociaal plan. Daarbij ondersteunen we bij de transitie en/of begeleiden we de klant en medewerkers in de vaak moeilijke
tijden.

Global Business Services (GBS) en Business Process Outsourcing (BPO)
Nadat Shared Service Centers en Business Process Outsourcing onderdeel zijn geworden van het target operating model, is Global Business Services voor de meeste grote of middelgrote organisaties de volgende stap.

Binnen Quintop hebben we ruime ervaring in het implementeren van Global Business Services bij diverse organisaties. Wij begeleiden de voorbereidingen of voeren de services transformatie uit. Wij gaan daarbij voor veranderingen die écht zoden aan de dijk zetten en 'business value' leveren.

Onze diensten
• Business transformatie en GBS implementatie: ondersteuning bij het ontwerpen van de nieuwe GBS organisatie, het uitvoeren van de transformatie/transitie en change management voor de organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de transformatie van een HR, finance of procurement operating model.
• Outsourcing: begeleiding en advies bij het selecteren van de meest geschikte BPO provider of Recruitment Process Outsourcing (RPO) partner.
• GBS people strategy: om GBS volledig te benutten, helpen wij het management ook bij het ontwikkelen, werven, behouden en het inzetten van medewerkers.
• Projectmanagement en ondersteuning:
o Projectmanagers of Programme Management Officers voor het leiden van het project/programma en het waarborgen van de interne projectorganisatie;
o Transitie en Transformatie Managers voor de begeleiding van de services transformatie en/of verplaatsing van (werk)activiteiten van de ene locatie naar de andere;
o Change Managers om de organisatie op de juiste manier(en) te informeren mee te nemen in de verandering.

HR Operating Model: ontwerp, implementatie en optimalisatie
Binnen de HR-wereld is het HR Operating Model (ook wel HR Target Operating Model) van Ulrich nog steeds relevant. Door de veranderende markt is de nadruk steeds meer komen te liggen op zaken als wendbaarheid, processtandaardisatie en efficiency. Hoe zijn deze processen ingericht binnen jouw organisatie? Een helder opgesteld HR Operating Model geeft hier inzage in.

Quintop ondersteunt organisaties tijdens het gehele implementatietraject. Afhankelijk van het vraagstuk begeleidt en ondersteunt Quintop organisaties onder meer met:
• HR-sourcing: begeleiding en advies bij het selecterenvan de meest geschikte methode om het HR Operating Model uit te rollen binnen de organisatie (in-house versus outsourcing);
• HR-transformatie: ondersteuning bij het ontwerpen van het nieuwe HR Operating Model, het uitvoeren van de transformatie en het inzichtelijk maken van de impact op het HR Operating Model;
• Het leveren van PM’ers en PMO’ers voor het opzetten en waarborgen van de interne projectorganisatie;
• De inzet van changemanagers om doelgroepen op de juiste manier(en) te informeren en betrekken.

Lees meer over Quintop, de dienstverlening en de mensen op www.quintop.nl.

Diensten

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten