Operations Summer School: Vijf weken praktijkervaring in industrie

04 april 2017

Studenten die kennis en inzicht willen opdoen in de industrie kunnen deze zomer weer terecht bij de Operations Summer School van Berenschot. Het vijf weken durende programma is bedoeld voor ambitieuze eind bachelor of beginnende masterstudenten met een technische of bedrijfskundige achtergrond.

Na de eerdere succesvolle editie van vorig jaar organiseert Berenschot dit jaar de tweede editie van de Operations Summer School. Met het opleidingstraject wil het organisatieadviesbureau haar ruime expertise in vakgebieden als Strategy, Innovation, Energy, Procesmanagement en Operational Excellence delen met academische talenten.

“De Operations Summer School vormt een uitgelezen kans voor studenten om kennis te maken met het adviesvak op het snijvlak van techniek en bedrijfskunde!”, aldus Wouter Verbeek, medeverantwoordelijk voor de organisatie en werkzaam als Consultant bij Berenschot, een organisatieadviesbureau met zo’n 350 professionals dat regelmatig opdrachten uitvoert voor nationale en internationale opdrachtgevers binnen de maak- en MRO industrie (Maintenance, Repair & Overhaul).

1490951591408_Operations-Summer-School

Bij de Operations Summer School worden deelnemende studenten in teams van zes geplaatst. Samen met adviseurs van Berenschot voeren ze in vijf weken tijd een onderzoek uit naar het verbeteren van bedrijfsprocessen in de maak- en MRO industrie. Daarbij beantwoorden ze niet alleen de onderzoeksvraag, maar gaan ze ook daadwerkelijk op bezoek bij de bedrijven. Na afloop van de Summer School ontvangen de deelnemers een Yellow Belt Lean-certificaat.

Deelnemen

Om in aanmerking te komen voor deelname wordt uitsluitend gezocht naar eind bachelor / masterstudenten met vooral een technische en/of bedrijfskundige achtergrond, die “ondernemend en onderzoekend zijn en goed in een team kunnen functioneren”. Bovendien moeten ze affiniteit hebben met de maak- en MRO industrie, beschikbaar zijn van 14 juli t/m 11 augustus 2017 om het onderzoek uit te voeren en bereid zijn om naar Utrecht te reizen.

Geïnteresseerde studenten die willen deelnemen aan de Operations Summer School kunnen zich nog tot uiterlijk 3 juni inschrijven. Deelname is voor vijf weken en is kosteloos. Selectie vindt plaats op basis van bovenstaande criteria, een bijgevoegd CV en een korte motivatie.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten