16 adviesbureaus aanwezig bij De Nationale Carrièrebeurs 2016

11 april 2016

Op 15 en 16 april vindt het jaarlijks carrière-event De Nationale Carrièrebeurs plaats in de RAI. Jaarlijks trekt de beurs meer dan tien duizend studenten, die zich op de uitgebreide beursvloer komen oriënteren op de eerste stappen in hun professionele carrière. Onder de ruim honderd bedrijven die een stand hebben op het evenement, zijn dit jaar maar liefst zestien spelers uit de adviesbranche te vinden. Diverse professionals van deze bureaus verzorgen bovendien inhoudelijke workshops en masterclasses.

Volgens organisator Memory Events is De Nationale Carrièrebeurs het grootste carrière-evenement van Nederland. Het evenement wordt ieder jaar georganiseerd in de RAI Amsterdam en richt zich op studenten in het laatste fase van hun studie en starters op de arbeidsmarkt. Specifiek bestaat de doelgroep vooral uit studenten of afgestudeerden in economie, bedrijfskunde, bestuurskunde, econometrie, informatica, of van juridische of technische studies in het WO of HBO. Zij kunnen twee dagen lang uiteenlopende werkgevers ontmoeten en daarnaast deelnemen aan diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops. Net als voorgaande jaren wordt het programma van het evenement aan elkaar gepraat door TV-bekendheid Nicolette van Dam.

1460111242317_16-adviesbureaus-aanwezig-bij-De-Nationale-Carrierebeurs-2016---1

Ook dit jaar is de consultancybranche weer rijkelijk vertegenwoordigd tijdens het tweedaagse carrière-evenement, dat op 15 en 16 april zal plaatsvinden. Waren er zowel vorig jaar als in 2014 acht adviesbureaus aanwezig op de beurs, zo is dit aantal deze editie verdubbeld en maken maar liefst zestien adviesbureaus hun opwachting. Het overgrote merendeel zal te vinden zijn met een eigen stand op de beursvloer, daarnaast verzorgen diverse bureaus een of meerdere inhoudelijke onderdelen van het programma. Aanwezig op de Nationale Carrièrebeurs zijn dit jaar strategy consultancykantoren The Boston Consulting Group en Strategy&, accountants- en advieskantoor Deloitte en diverse ICT dienstverleners: Ordina, Capgemini, CGI, KPN Consulting, Sogeti, CIMSOLUTIONS, Delaware Consulting en Avanade. Verder zijn ook consultancybureaus AT Osborne en First Consulting, talentontwikkelaar ORMIT, financieel adviesbureau Full Finance Consultants en tenslotte detacheerder Talent&Pro aanwezig.

1460111251830_16 adviesbureaus aanwezig bij De Nationale Carrierebeurs 2016 - 2

De Nationale Carrièrebeurs kent een uitgebreid inhoudelijk programma vol met masterclasses, workshops en presentaties, waar bezoekers kosteloos aan kunnen deelnemen. Diverse vertegenwoordigers van de consultancybureaus zullen aan dit programma bijdragen. Zo zal Rick Dekker, Junior Manager bij Deloitte, samen met Kenny van de Beek, Assistent bij controlepraktijk Jong & Laan, tijdens een workshop spreken over de basics van accountancy. Net als vorig jaar is Ben Elsinga, Principal Consultant bij Capgemini, weer aanwezig op de Carrièrebeurs en verzorgt hij de workshop ‘Hulpmiddelen voor jonge professionals’.

Richie van Heuven van Staereling, Manager Innovatie bij KPN Consulting, gaat tijdens een inhoudelijke sessie dieper in op robotisering en de gevolgen daarvan op de arbeidsmarkt. Verder levert Sogeti dit jaar drie sprekers: Steven Anker (System Architect) verzorgt tijdens de IT-carrièrebeurs de ‘Masterclass C++’, Chris den Arend (Internet of Things & Cloud Architect) geeft een intro over Internet of Things (IoT), en Wouter de Rooij (Ethical hacker) levert een bijdrage aan de Security Masterclass. Jan Wietsma, Kennis en netwerkpartner bij Full Finance Consultants verzorgt een workshop die de capaciteiten van deelnemers afzet tegen de eisen die gesteld worden aan de toekomstige accountant. Tenslotte leidt Rebecca Hartkamp, Corporate Recruiter bij Talent&Pro een workshop over netwerken.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten