5 adviesbureaus lanceren corporate vastgoed platform

01 februari 2016

Vijf adviesbureaus hebben gezamenlijk een nieuw kennisplatform gelanceerd voor de corporate vastgoedbranche in Nederland. Het platform – genaamd ‘Corporate Real Estate Federatie’ (CREF)’ – heeft de doelstelling om uit te groeien tot een vooraanstaand kennisinstituut voor de ontwikkeling van het vakgebied en bevordering van de professionaliteit van corporate real estate. Initiatiefnemers zijn AOS Studley, AT Osborne, Procore, REDEPT en Twynstra Gudde.

De initiatiefnemers besloten het nieuwe platform te lanceren omdat in hun ogen corporate real estate nog altijd een onderbelicht vakgebied is. “Corporate Real Estate maakt nog onvoldoende deel uit van de strategie en bedrijfsvoering van organisaties. Veel organisaties die commercieel vastgoed gebruiken voor hun bedrijfsvoering doen zich daarmee te kort” schrijven de adviesbureaus in een persbericht. Zo constateren ze dat veel verbeterpotentieel, bijvoorbeeld op het gebied van kostenbeheersing, onvoldoende wordt benut. Dit kan onder meer te maken hebben met gedateerde businessmodellen of een gebrek aan kennis en capaciteiten.

corporate-vastgoed-platform-7799 (1)

De Corporate Real Estate Federatie heeft vier voornaamste doelstellingen:
– het bevorderen en delen van ‘best practices’ en kennis over corporate vastgoed
– het vormen van een brugfunctie tussen gebruikers van commercieel vastgoed en de vastgoedwereld
– het vergroten van de professionaliteit van het specialistische vakgebied van corporate real estate
– het behartigen van de belangen van haar leden als beroepsgroep

Lidmaatschap

De oprichters laten weten dat deelname aan CREF open staat voor alle dienstverleners actief op het gebied van Corporate Real Estate. In aanmerking komen bedrijf actief in bijvoorbeeld onroerend goed, huisvesting, werkplekontwerp, organisatiekunde, management consultancy en advocatuur. Wel moeten leden aan twee voorwaarden voldoen: het leveren van onafhankelijk advies en voldoen aan de eisen uit de CREF gedragscode.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten