Altran bestuurders in Raad van Commissarissen van Novisource

27 mei 2016

Beursgenoteerd consultancybureau Novisource heeft Philip van Blanken, topman van Altran Nederland, en Peter Specht, CFO van Altran Nederland, voorgedragen als nieuwe leden van de raad van commissarissen.

Met een omzet van circa €56 miljoen is Novisource een van de grotere advies- en interimbureaus van ons land. Ondanks de forse groei die het bureau de afgelopen jaren wist te boeken (een ruime verdubbeling van omzet) is het recent onrustig in de top van het bedrijf. In februari kondigde de voltallige raad van bestuur van Novisource, bestaande uit CEO Willem van der Vorm en CFO Bram Schot, per 1 juni te zullen opstappen. Zij konden het niet eens worden met de drie grootste aandeelhouders over de te volgen koers*. Twee maanden later maakten ook twee leden van de raad van commissarissen bekend per 1 juni te zullen vertrekken.

In de afgelopen maanden is Novisource op zoek gegaan naar opvolgers. Eind april werd bekend dat Eric Drossaert, een voormalig adviseur van Eiffel, Nspyre (begin 2015 overgenomen door Altran) en Ordina, is aangesteld als interim CEO. Op 1 juni aanstaande, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, wordt besloten of Drossaert kan rekenen op het vertrouwen van de aandeelhouders – zijn mandaat loopt dan tot eind januari 2017.

1463990074475_Philip-van-Blanken,-Peter-Specht---Altran-Nederland

Inmiddels zijn ook twee nieuwe commissarissen voorgedragen: Philip van Blanken en Peter Specht. Laatstgenoemde heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van financiën, HRM en ICT, met name in de IT-branche. De laatste 8 jaar was hij mede-aandeelhouder en CFO bij Nspyre. Momenteel is Specht werkzaam als Financieel directeur bij Altran Nederland. Hij was daarvoor mede-eigenaar van Fusion4 en werkte eerder voor Ordina. Van Blanken heeft ruim 30 jaar ervaring in de IT dienstverlening waarvan het merendeel bij commerciële organisaties. Momenteel is Van Blanken country manager bij Altran Nederland. Daarvoor was hij respectievelijk CEO van Nspyre en lid van het executive committee van Ordina.

Volgens een persbericht van Novisource, uitgebracht in het eerste kwartaal van dit jaar, rekent het bureau op een kostenpost van tussen de €300.000 en €350.000 als gevolg van de vele bestuurswisselingen.

* De drie grote aandeelhouders zijn Christian Peters, Ricardo Sam-sin en Willem Verloop. Sam-sin en Verloop zijn de oprichters van wat nu Novisource Group is (2001), Peters voegde zich in 2004 toe. Peter Paul de Vries is met zijn beleggingsvehikel Value8 ook mede-eigenaar.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten