Berenschot organiseert Operations Summer School voor studenten

03 juni 2016

Berenschot organiseert deze zomer de Operations Summer School, waarin studenten in zes weken tijd ervaring kunnen opdoen met advieswerk in de maak- en MRO industrie. Met het initiatief wil Berenschot talentvolle studenten kosteloos een kans bieden om kennis te maken met het adviesvak op het snijvlak van business en techniek.

Gevestigd in Utrecht en met zo’n 350 medewerkers wereldwijd is Berenschot een van de oudste organisatieadviesbureaus van Nederland, die aan de wieg heeft gestaan van de Nederlandse adviesbranche. Het in Utrecht gevestigde bureau bestaat al meer dan 75 jaar en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een organisatieadviesbureau met een breed portfolio aan expertisen en diensten in uiteenlopende sectoren. Zo heeft Berenschot onder andere expertise in vakgebieden als Strategy, Innovation, Energy, Procesmanagement en Operational Excellence en werkt het bureau voor nationale en internationale opdrachtgevers binnen de maak- en MRO industrie (Maintenance, Repair & Overhaul).

Operations Summer School
Om zijn kennis op bovenstaande gebieden te delen met toekomstige academische talenten heeft Berenschot voor deze zomer een nieuw opleidingstraject ontwikkeld: de Berenschot Operations Summer School. In dit traject van zes weken zullen maximaal tien geselecteerde master studenten ervaring gaan opdoen met advieswerk in continu verbeteren binnen de maak- en MRO industrie. Samen met Berenschot zullen de deelnemers een onderzoek uitvoeren naar het verbeteren van de bedrijfsprocessen in deze industriële sectoren. Tijdens de Summer School beantwoorden de studenten niet alleen de onderzoeksvraag, maar voeren ook daadwerkelijk onderzoek uit bij de organisaties.

1464879769261_Berenschot-Summer-School

Concreet zullen de deelnemers in de eerste week worden ingewijd in de Berenschot Operations organisatie en volgen ze eerst een tweedaagse Lean training, met daarin ook aandacht voor vraagstukken rondom productiviteit en de verhouding indirect/directe medewerkers. Vervolgens zullen senior adviseurs van Berenschot hierop hun visie projecteren en de onderzoeksvraag inleiden voor de deelnemers. In de weken erna zullen bedrijven worden bezocht voor het daadwerkelijk meten en onderzoeken van de productiviteit en de indirect/direct verhouding. Daarnaast zal data van Berenschot beschikbaar zijn van de afgelopen twintig jaar om samen met de nieuwe data tot een antwoord op de onderzoeksvraag te komen. De resultaten van het onderzoek zullen in de laatste week van de Summer School worden teruggekoppeld aan bedrijven en aan medewerkers van Berenschot. Na afloop van het leertraject ontvangen de studenten een Yellow Belt Lean certificaat van het adviesbureau.

Kijkend naar het profiel van de deelnemende studenten dan zoekt Berenschot vooral studenten met een technische en/of bedrijfskundige achtergrond, die “ondernemend en onderzoekend zijn en goed in een team kunnen functioneren”. Bovendien moeten ze affiniteit hebben met de maak- en MRO industrie. In aanmerking voor deelname komen uitsluitend eind bachelor / masterstudenten die beschikbaar zijn van 4 juli t/m 12 augustus om het onderzoek uit te voeren en bereid zijn om naar Utrecht te reizen.

Geïnteresseerde studenten die willen deelnemen aan de Operations Summer School kunnen zich nog tot uiterlijk 10 juni inschrijven. Deelname is voor zes weken en is kosteloos. Selectie vindt plaats op basis van bovenstaande criteria, een bijgevoegd CV en een korte motivatie.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten