De bestuursleden van Young Consulting Network voorgesteld

29 augustus 2017

De branchevereniging van organisatieadviesbureaus in Nederland, de ROA, heeft het eerste bestuur van de Young Consulting Board aangesteld. Dit team wordt verantwoordelijk voor het recent gelanceerde ‘Young Consulting Network’. De bestuursleden zijn: Isis Hommema, Tammy Lie, Kees Goudzwaard en Mirthe Lantman.

Het bestuur heeft de taak om het Young Consulting Network (YCN) verder op te zetten en uit te breiden. De doelstelling van het YCN is om jonge adviseurs samen te brengen en te inspireren, en samen betekenis te geven aan het adviesvak. Daarnaast faciliteert het YCN door het organiseren van bijeenkomsten en evenementen, waaronder binnenkort de eerste editie van het YCN nazomerfestival, uitwisseling tussen adviseurs en stimuleert zo de professionele ontwikkeling van de jonge adviestalenten. Een beknopte introductie van de vier bestuursleden:

Isis Hommema werkt als adviseur bij Andersson Elffers Felix (AEF). Ze liep in 2014 stage bij het bureau uit Utrecht, nadat ze haar bachelor Sociale Psychologie aan de Universiteit Utrecht en master General Management aan Erasmus Universiteit Rotterdam had afgerond. Na een periode als business analist voor een verzekeraar te hebben gewerkt, keerde ze eind 2015 terug bij AEF. Naar eigen zeggen omdat ze bij de verzekeraar de passie miste die zij bij het organisatieadviesbureau wel voelde. In haar vrije tijd zingt Hommema in twee bands.

1503405055763_Isis-Hommema---AEF-en-Tammy-Lie---BMC

In de loop van haar carrière gaf Hommema reeds vorm aan nieuwe afspraken tussen twee organisaties in de OV-sector over onderhoud, de schoonmaak en de veiligheid en evalueerde de nieuwe wet op het Toezicht Auteursrechten die voorschrijft hoe het toezicht op collectieve beheersorganisaties is geregeld. Ze wordt gedreven door het brengen van inzicht in complexiteit. “Ik dacht altijd: hoe kan het toch zó ingewikkeld georganiseerd zijn dat niemand het snapt? Processen die vaak helemaal niet zo complex zijn. Ik wil processen inzichtelijk maken zodat iedereen ze kan begrijpen.”

Tammy Lie studeerde organisatiewetenschappen aan Tilburg University. Al tijdens haar studie deed ze haar eerste ervaring op in de adviesbranche als junior trainee bij Berenschot. Nadat ze in 2013 haar master behaalde, startte Lie als consultant bij Birch Consultants, een onderzoek- en adviesbureau uit Driebergen. In 2015 maakte ze de overstap naar BMC, waar ze zich als adviseur richt op de domeinen onderwijs en jeugd.

Lie heeft de afgelopen jaren onder meer onderzoek gedaan voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de werking van de Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Daarnaast werkte zij mee aan de fusie tussen twee besturen van het voortgezet onderwijs in de regio Steenwijkerland/Weststellingwerf. “Die regio heeft te maken met een leerlingendaling van zo’n 25 tot 30 procent”, legt Lie uit, die energie krijgt van het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in het belang van leerlingen, cliënten en inwoners. “Door de fusie is voortgezet onderwijs in de regio veiliggesteld.”

Kees Goudzwaard behaalde zijn bachelor Sociaal Werk aan de Gereformeerde Hogeschool Zwolle, en voltooide daarna de master Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn studie ging hij aan de slag als ambulant diensterlener en researcher bij zorgverlener Humanitas DMH en vervolgens als manager bij GGZ-instelling De Hoop. In die tijd maakte hij het faillissement van de Lelie Zorggroep mee en was verantwoordelijk voor de overname van de failliete GGZ-instelling door branchegenoot De Hoop. Hierna besloot hij over te stappen naar Rijnconsult en het consultancyvak.

1503405762526_Kees-Goudzwaard---rijnconsult-en-Mirthe-Lantman---JBR

Goudzwaard geeft aan vooral motivatie te halen uit het behalen van impact. “Je werkt met mensen en als organisatieadviseur kun je echt stappen maken. Ik wil organisaties bewust kunnen maken van de eigen pijnpunten. De overheid, ook de zorg, heeft stakeholders die vaak vastgeroest zitten in de eigen structuren. Het is een uitdaging de structuren en het denken te doorbreken”, aldus de adviseur.

Mirthe Lantman werkt als strategisch adviseur voor JBR, nadat ze in 2011 bij het bureau is begonnen als analist. Lantman studeerde Management, Economie & Recht (MER) aan de Hogeschool InHolland, gevolgd door Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Bedrijven naar de volgende fase brengen is haar doel en passie.

Haar belangrijkste wapenfeit is een project waarvoor zij samen met een collega afreisde naar China. “Voor een Nederlandse klant moest een analyse en strategie ontwikkeld worden om zijn positie in China te verstevigen en waar mogelijk uit te breiden. Als onderdeel van de case reisde ik samen met de collega af naar verschillende steden in China om deskundigen van onder andere scheepswerven te interviewen. De vraag was: op welke manier kun je als Nederlands maritiem bedrijf succesvol zijn in China?”, aldus Lantman.

Zie http://www.consultancy.nl/nieuws/14515/de-bestuursleden-van-young-consultants-network-voorgesteld

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten