Eric Drossaert voorgedragen als interim CEO Novisource

29 april 2016

Novisource is voornemens om Eric Drossaert op interim basis te benoemen als Chief Executive Officer. Op 1 juni aanstaande, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, wordt besloten of Drossaert kan rekenen op het vertrouwen van de aandeelhouders.

In februari maakten Willem van der Vorm en Bram Schot, respectievelijk CEO en CFO van Novisource, bekend dat ze hun functie als bestuurders van het advies- en interimbureau neerleggen. Aanleiding voor hun besluit is een verschil van inzicht, met name over de wijze waarop Novisource de komende jaren gerund moet worden. Dat het bedrijf de afgelopen twee jaar hard is gegroeid – de omzet is in twee jaar tijd verdubbeld – mocht niet baten, en dus besloten Van der Vorm en Schot om hun biezen te pakken.

1461676541420_Eric-Drossaert-voorgedragen-als-interim-CEO-Novisource

De Raad van Commissarissen (RvC), bestaande uit Juanita van Blokland en Jacques Brulot*, heeft de afgelopen twee maanden naar een opvolger gezocht, en daaruit is Eric Drossaert naar voren gekomen als de ideale kandidaat. Drossaert (1964) heeft ruim 30 jaar ervaring in diverse directieposities. Sinds 2015 is hij onder de naam Stemda Consultancy zelfstandig gevestigd en richt hij zich vooral op MKB-bedrijven die behoefte hebben aan (tijdelijke) management expertise. Daarvoor was hij in directiefuncties werkzaam bij Irmato, Eiffel en Nspyre (begin 2015 overgenomen door Altran). In de periode 1997-2009 was hij werkzaam als directeur binnen Ordina. Hij heeft daar gewerkt bij de divisies Finance, Sociale Zekerheid en Consulting.

Drossaert wordt voorgedragen als interim CEO, waarbij hij de taak krijgt om van 1 juni 2016 tot en met 31 januari 2017 leiding te geven aan Novisource. Naar verwachting worden in januari 2017 de vrijgekomen CEO en CFO posities definitief ingevuld, aldus de RvC. Op 1 juni, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, zullen de aandeelhouders hun stem laten horen.

* Op 1 juni 2016 treedt ook de Raad van Commissarissen van Novisource af.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten