GEA Consultancy partner Patrick Swart CEO van WPG Uitgevers

09 november 2016

WPG Uitgevers heeft Patrick Swart, partner van GEA Consultancy, aangesteld als algemeen directeur. Swart, die een goede bekende is van het in Amsterdam gevestigde mediabedrijf, treedt als gevolg van zijn overstap uit de maatschap van GEA Consultancy.

Met titels als Voetbal International, de Bezige Bij, Suske & Wiske, Happinez, Psychologie Magazine en Vrij Nederland is WPG Uitgevers een van de grotere uitgevers van de Benelux. Sinds het vertrek van de Belg Koen Clement in september, die zich om persoonlijke redenen terugtrok, gaf Swart al op interim-basis leiding aan de Nederlands/Belgische uitgever. Daarvoor was hij sinds maart waarnemend directeur van WPG-dochter Uitgeverij Zwijsen, ook was hij vanuit GEA Consultancy als adviseur jarenlang nauw betrokken bij verschillende verandertrajecten.

Door de benoeming tot algemeen directeur, die per 1 november 2016 van kracht is, treedt Swart terug als partner en aandeelhouder van GEA Consultancy en GEADATA – de data praktijk van het adviesbureau uit Weesp. GEA Consultancy is voortgekomen uit het in 1946 opgerichte Grafisch Economisch Adviesbureau en richt zich vandaag de dag vooral op digitale veranderingsprocessen in de mediasector.

1478615214958_Patrick-Swart

Swart laat weten dat hij de afgelopen maanden, in overleg met Aloys van Balen, Managing Director van GEA Consultancy, “de juiste voorbereidingen heeft getroffen” voor zijn uittreding uit de maatschap.

WPG Uitgevers toont zich verheugd met de aanstelling. “Niet alleen kent Patrick Swart de geschiedenis en bedrijfscultuur van WPG goed. Hij is een strategische en ambitieuze ondernemer die de positie van WPG als modern mediabedrijf verder kan versterken. Daarbij is hij een open en verbindende manager die ervoor zorgt dat de medewerkers van WPG tot hun recht komen. Wij zijn dan ook heel blij dat Patrick zijn kennis en ervaring nu volledig wil inzetten voor WPG”, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten