Harry Starren nieuwe voorzitter van bestuur STAK Rijnconsult

15 juni 2016

Rijnconsult heeft voormalig De Baak directeur Harry Starren per 1 juni aangesteld als Voorzitter van de Stichting Administratiekantoren Rijnconsult. Starren, momenteel werkzaam als decaan aan de Nederlandse School en daarnaast actief als trainer, docent-/dagvoorzitter, auteur & adviseur, moet zorgen voor een goede werking van het model van eigenaarschap binnen Rijnconsult. Starren volgt Lars Piqé op, die de rol tien jaar vervulde.

Met zo’n 50 organisatieadviseurs en projectmanagers is Rijnconsult een van de grotere adviesbureaus van ons land. Sinds de buyout van Rijnconsult in 2005 opereert het bureau onafhankelijk en is Rijnconsult in handen van het eigen management en medewerkers. Het adviesbureau opereert met een zogenaamd certificaathoudersmodel, waarbij elke medewerker de mogelijkheid krijgt om te participeren in de onderneming. Hierbij onderscheidt het bureau zich qua governance van de meeste spelers – het merendeel van bureaus hanteert een traditioneel partnermodel, terwijl sommige grote spelers ook beursgenoteerd zijn, zoals Atos of Capgemini. Volgens gegevens van het advieskantoor neemt 80% – 90% van de medewerkers deel aan het programma.

Het beleid van Rijnconsult rondom de certificaten wordt gemanaged door een speciaal proces, waarin certificaathouders-bijeenkomsten een belangrijke rol spelen. Tijdens deze bijeenkomsten komen de certificaathouders samen om gezamenlijk te beslissen over tal van beleids- en HR-matige issues, van de koers van de organisatie tot de invulling van de bedrijfsvoering. De bijeenkomsten worden voorgezeten door een onafhankelijke derde persoon – de afgelopen tien jaar was dit Lars Piqé en, per begin deze maand, is dat dus Harry Starren.

1465547238662_Harry-Starren---Rijnconsult

Naast zijn rol als voorzitter, zal Starren ook fungeren als sparringpartner van de directie, bestaande uit Bas van der Velde en Diederik Hommes. Volgens Van der Velde is de keuze op Starren gevallen omdat “hij begrijpt hoe de dynamiek werkt van een adviesbureau dat uit professionals bestaat.” Daarnaast geeft hij aan: “Bovendien heeft Harry ook aangegeven graag mee te willen denken en werken aan verdere innovaties van het Rijnconsult businessmodel.”

De afgelopen jaren heeft Rijnconsult zijn businessmodel uitgebreid naar nieuwe gebieden, waaronder werving & selectie (door de overname van Rieken & Oomen), opleidingen & trainingen (door de overname van Nathans), en legde het adviesbureau meer focus op hun dienstenaanbod buiten traditionele consultancy, zoals interim management en netwerken van ervaren ZZP’ers via Implementatiekracht21.

Harry Starren
Sinds vorig jaar is Starren werkzaam als decaan op de Nederlandse School, een beweging voor onderwijspioniers, waar docenten een programma kunnen doorlopen om hun docentschap opnieuw uit te vinden. Voorheen was Starren zo’n zestien jaar actief als directeur bij opleidingsinstelling De Baak, en heeft in zijn loopbaan bij uiteenlopende organisaties zitting genomen in besturen, commissariaten en adviesraden. Momenteel is hij onder meer actief als Voorzitter van de Dutch Design Fashion Architecture, Lid van de Raad van toezicht van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam en Voorzitter van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging. Starren is een veelgevraagd spreker en dagvoorzitter bij evenementen en zet zich verder in als trainer, docent en adviseur, vooral op het snijvlak van management van professionele organisaties.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten