Leren van fouten tijdens YCN event

01 april 2019

Op 21 maart jl. namen 25 jonge consultants deel aan de workshop de Foutenfabriek van Frank Deuring. In deze workshop hebben we geleerd om op een positieve manier naar onze fouten te kijken. Zo leerden we dat het delen van fouten kan leiden tot meer zelfvertrouwen en tot minder stress. Door het bespreekbaar maken van fouten kun je ervan leren en kunnen ook collega’s profiteren van de ‘lessons learned’. Ook kan het de band in een team versterken wanneer teamleden zich kwetsbaar opstellen door hun fouten te delen. Om te zorgen voor een open sfeer, is het belangrijk om anderen te belonen wanneer zij hun fouten toegeven en delen. Frank wist wetenschappelijk onderzoek op een leuke manier te verbinden met ons werk als consultants.

Hij had een aantal praktische tips voor consultants die in een organisatie willen zorgen voor het delen van fouten:

  • Het uitreiken van de faalbokaal voor de medewerker die een goede fout deelt
  • Het maken van een faalmuur, waarop iedereen fouten kan delen
  • Het organiseren van een bijeenkomst waarin fouten delen centraal staat (naar het voorbeeld van de FuckUp nights, die over de hele wereld worden georganiseerd).

Al met al een leuke en leerzame avond. Bedankt Frank voor deze workshop en Meet and C voor de gastvrijheid bij jullie in Gorinchem.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten