Maarten Vellema en Thomas Schmidt in dienst bij VKA

23 augustus 2016

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft zijn team versterkt met Thomas Schmidt en Maarten Vellema. Schmidt is afkomstig van Sogeti, Vellema rondde onlangs het informatiemanagement traineeship van PBLQ af. Beide professionals zijn gestart bij VKA in de rol van consultant.

Thomas Schmidt behaalde in 2012 zijn master in Arbeid, Organisatie en Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na het afronden van zijn studie ging hij als systeemanalist aan de slag bij tandheelkundige kliniek SmileClinic. Na ruim een jaar stapte hij over naar Laurens, een zorgorganisatie die zich richt op zorg aan ouderen, waar hij aan de gang ging als projectmedewerker.

Na bijna drie jaar in de zorgsector besloot Schmidt in het najaar van 2014 de overstap te maken naar de zakelijke dienstverlening. Hij ging aan de slag als Test en Quality Engineer bij Sogeti, waar hij begin dit jaar doorstroomde naar de rol van Business Analist. In deze rol werkte hij onder meer mee aan een project bij het ministere van Economische Zaken voor het ontwikkelen van een vereenvoudigd energielabel. Daarnaast begon hij in 2015 met zijn studie Informatica aan de Open Universiteit.

1471872084371_Maarten-Vellema-en-Thomas-Schmidt-in-dienst-bij-VKA

Maarten Vellema behaalde in 2011 zijn master in European Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Na het afronden van zijn studie werkte hij drie maanden in een salesfunctie bij een energiebedrijf voor hij aan de slag ging als Behandelaar Fondsen bij de Dienst Werk en Inkomen van de Gemeente Amsterdam. Daarnaast belandde hij in 2012 in de politiek als campagne bestuurslid bij D66 in Amsterdam Oost, waar hij in 2013 werd aangesteld als voorzitter van het bestuur.

In 2014 startte Vellema met het traineeship informatiemanagement van adviesbureau PBLQ, een leer-werktraject op het snijvlak van beleid en ICT in het openbaar bestuur. Tijdens dit traineeship werd hij onder meer in 2014 ingezet bij Logius, de IT-infrastructuur dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), en later dat jaar als beleidsmedewerker bij BZK zelf. De laatste negen maanden van het traineeship was hij actief als adviseur informatiemanagement bij RDW.

Eerder deze maand zijn zowel Vellema als Schmidt als consultants gestart bij Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Het adviesbureau uit Zoetermeer richt zich op het verbeteren, versnellen en vereenvoudigen van de overheidsdienstverlening aan burgers en bedrijven.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten