Novisource op koers voor groei en verbetering winstgevendheid

03 november 2016

Advies- en interimbureau Novisource heeft in het derde kwartaal van 2016 een hogere omzet weten te realiseren dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat kwam ook hoger uit.

Gisteren maakte Eric Drossaert, de interim CEO van het beursgenoteerde Novisource, bekend dat de consultancyorganisatie een vervolg heeft kunnen geven aan de stijgende lijn van de eerste twee kwartalen. In het eerste halfjaar van 2016 wist het bureau de omzet met 12% op te schroeven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar €29,5 miljoen. Ook in het onlangs afgesloten Q3 wist het aan Euronext Amsterdam genoteerde Novisource een hogere omzet te boeken dan in dezelfde periode een jaar eerder.

“Het resultaat over het derde kwartaal van 2016 was duidelijk hoger dan in het derde kwartaal van 2015”, aldus Drossaert. Dit heeft volgens de topman te maken met het feit dat Novisource de vruchten begint te plukken van de in juni 2016 aangekondigde kostenbesparingen in combinatie met scherpe focus op de markt. “De voortgang van implementatie van de kostenbesparende maatregelen verlopen volgens planning en zijn voor het einde van het jaar afgerond.”

1478158386303_Winstgevendheid-Novisource

Door de ontwikkeling van de omzet en het resultaat voelt Drossaert zich gesterkt in de eerder afgeven doelstelling van €1,5 miljoen voor het bedrijfsresultaat 2017. De komende maanden ligt de focus op het verder versterken van de naamsbekendheid en positie van Novisource in de markt (“diverse initiatieven worden ontplooit”) en de verdere stabilisatie van de topstructuur.

Na een zoektocht van een aantal maanden heeft het bureau zowel nieuwe leden voor de Raad van Commissarissen alsook voor de Raad van Bestuur op het oog. De kandidaten worden op 29 november, tijdens een Buitengewone Algemene Aandeelhouders Vergadering, voorgedragen aan de aandeelhouders.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten