Oproep inzenden verlengd: ROA Professionele Publicatie Prijs 2016 in zicht

18 september 2017

Elk jaar wordt de ROA Professionele Publicatie Prijs uitgereikt voor interessante artikelen van adviseurs die werken bij ROA-bureaus. De prijs is bedoeld om interessant werk van ROA-adviseurs breder binnen en buiten onze vakgemeenschap te delen en zo te laten zien hoe de ROA-adviseurs zich professioneel-vakmatig ontwikkelen. Artikelen kunnen projectgerelateerd zijn (het kan dus een publicatie uit een project zijn, bijvoorbeeld een eindrapportage) of buiten een directe projectcontext zijn geschreven (bijvoorbeeld een artikel). In ons vak bestaat er nooit ‘one best way’. Daarom worden er meerdere artikelen bekroond. De circa 5 meest aansprekende publicaties vallen de eeuwige roem ten beurt. Publicaties worden beoordeeld op de wijze waarop zij interessante elementen van ons werk en/of van ons vakgebied etaleren.

De Professionele Publicatie Prijs is een jaarlijkse award voor het beste vakartikel op het gebied van organisatieadvies dat in het achterliggende jaar is gepubliceerd.

Vanaf nu is deelname aan deze prijs exclusief voor adviseurs werkzaam bij een ROA-bureau!

Beoordeling artikelen

Een deskundige jury beoordeelt de artikelen op een vijftal criteria. Dit zijn:

1. Toegevoegde Waarde

Hoe nieuw of origineel is de inhoud en draagt het bij aan de inhoudelijke vorming van ons vak of een gedeelte van ons vak? Dit mag breed of specialistisch opgevat worden; het kan maatschappelijk en/of wetenschappelijk van aard zijn of een nieuwe combinatie van inzichten verschaffen of interessante interventies en/of empirische bevindingen.

2. Uitwerking

Worden de stellingen duidelijk uitgewerkt en volgt er een scherpe conclusie, in lijn met titel en inleiding? Is de verhouding tussen praktijk en theorie in het stuk gepast?

3. Verantwoording

Worden vindplaatsen van beweringen voldoende weergegeven en kan de lezer of kijker de uitkomsten van onderzoeken en stellingnamen eventueel verifiëren?

4. Presentatie

Is het lekker leesbaar c.q. prettig om naar te kijken voor de beoogde lezers/kijkers?

5. Structuur/doelgroep

Is de structuur helder neergezet en logisch en geeft de schrijver/maker aan voor wie of wat hij of zij dit schrijft/heeft gemaakt?

De ROA-PPP kent vanaf dit jaar een gewijzigde opzet. Net als de ROA Ernst Hijmanslezing is de ROA publicatieprijs exclusief voor adviseurs werkzaam bij een ROA-bureau. Houd er bij het insturen rekening mee dat de bijdrage van de prijswinnaars t.z.t. ook extern gepubliceerd worden. Het kan dus zijn dat anonimiseren gewenst is. Geef dat s.v.p. bij de inzending aan.

Stuur de inzending uiterlijk 18 september 2017 per e-mail naar roa@cantrijn.nl, o.v.v. titel en de publicatiedatum.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten