Rijnconsult breidt team uit met nieuwe partner en adviseurs

19 december 2016

Rijnconsult heeft recent diverse nieuwe adviseurs toegevoegd aan zijn verschillende adviespraktijken. Marcel Noordhuis, voormalig Deloitte director, en Gerrit van Doorn, oprichter van Fair Business Institute, zijn aangetrokken als partner en senior adviseur. Strategie- en netwerkspecialist Marit Ubachs en voormalig PostNL manager Agaath Hermsen zijn beiden aangesteld als Adviseur. Tenslotte is Martine Peper, jarenlang consultant bij Capgemini, gestart als Senior Consultant, terwijl Marcella Rijkschroeff als senior adviseur aan de slag gaat bij Rieken & Oomen.

Marcel Noordhuis is begin augustus bij Rijnconsult aangesteld als Partner. Hij is afkomstig van Deloitte, waar hij zo’n negen jaar werkzaam was en als director mede leiding gaf aan de vastgoedpraktijk van het kantoor. In zijn nieuwe rol is de ervaren professional verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de Real Estate praktijk van het adviesbureau, dat opdrachtgevers adviseert op diverse vakgebieden als leiderschap, Lean en veranderkunde. De afgelopen jaren heeft Noordhuis uitgebreid wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het reduceren van faalkosten door de toepassing van ketensamenwerking, een van de expertisegebieden van Noordhuis.

Senior adviseur Gerrit van Doorn is ook in augustus gestart bij Rijnconsult en is aangetrokken om klanten te ondersteunen bij de implementatie van hun duurzame ambitie cq het behalen van doelstellingen met betrekking tot circulaire economie. Sinds het begin van zijn loopbaan wisselt Van Doorn leidinggeven (vijftien jaar werkervaring) en adviseren (tien jaar werkervaring als adviseur in binnen- en buitenland) af. De afgelopen jaren was Van Doorn VP EMEA Insights, een organisatie gespecialiseerd in persoonlijke en professionele ontwikkeling en leiderschap. Daarnaast richtte hij Fair Business Institute op, een organisatie met een focus op eerlijk zakendoen, het realiseren van social impact en co-creatie. Van Doorn is gespecialiseerd in duurzaamheidsvraagstukken, strategieontwikkeling, en partnerships.

1482142110692_Rijnconsult-breidt-team-uit-met-nieuwe-partner-en-adviseurs

Marit Ubachs is een professional met ruime ervaring in strategische- en netwerkvraagstukken, en ook bij Rijnconsult, waar zij begin 2016 startte als Adviseur, ligt daar haar focus. De afgelopen jaren was Ubachs onder meer werkzaam als Manager Klinische Genetica bij het VU Medisch Centrum en volgde in de periode daarvoor een management traineeship via IBC Business Consulting. Daar werd ze onder meer ingezet in projectmanagementrollen bij ING en Rabobank. Ubachs specialismen liggen vooral op het snijvlak van veranderen, strategie, allianties en verbinden, waarover ze zelf zegt: “Verandering heeft me altijd geïntrigeerd en zie ik als een constante: alles is organisch. In het speelveld rondom veranderingsvragen voel ik mij op mijn best: waar willen we heen, hoe krijg je de mensen echt mee en hoe zorg je dat ze het uitdragen? Welke processen zijn hiervoor nodig en zit iedereen dan nog op de juiste plek? Dit zijn vraagstukken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.”

Agaath Hermsen heeft zich medio dit jaar aangesloten bij Rijnconsult. De afgelopen jaren heeft ze in diverse rollen bij PostNL ruime ervaring opgedaan als leidinggevende, projectleider en adviseur. In haar nieuwe rol als Adviseur bij Rijnconsult, weet ze haar kennis van operationele processen en Lean te combineren met de menskant bij implementaties, zoals aandacht voor teams en leiderschap. “Ik schakel tussen de praktische aanpakmentaliteit van de werkvloer en het politieke speelveld op management niveau. Mijn drive om op conceptueel niveau veranderingen uit te denken, kan niet zonder het vervolgens praktisch en efficiënt te implementeren met de mensen om wie het draait”, aldus Hermsen.

Vorige maand is ook een nieuwe Senior Consultant gestart bij Rijnconsult: Martine Peper. De afgestudeerde theaterwetenschapper was de afgelopen drie jaar werkzaam als senior organisatie adviseur hr/ontwikkeling bij JS Consultancy. Daarvoor werkte ze ruim vijftien jaar voor Capgemini, in haar laatste rol als Managing Consultant Learning & Development. Gedurende haar loopbaan fungeerde Peper onder meer als organisatieadviseur, procesbegeleider, trainer, coach en projectleider. “In deze rollen verbind ik mensen in het willen realiseren van een gemeenschappelijk ideaal of doel. Het sturen op gedeelde waarden als de basis van betekenisvolle interactie, de belangrijke rol van emotie in organisaties en effectief en met plezier met elkaar samenwerken om de juiste dingen te doen die daadwerkelijk waarde toevoegen”, legt Peper uit, die onder meer gespecialiseerd is in lerende organisaties, talentontwikkeling en leiderschap.

Tenslotte is ook Marcella Rijkschroeff gestart binnen de werving- en selectiebureau tak van Rijnconsult: Rieken & Oomen. Rijkschroeff is in haar nieuwe rol als Senior Adviseur verantwoordelijk voor de advisering en begeleiding van werving en selectie en is daarnaast actief als interim manager, ook op bestuurlijk niveau. Haar focus ligt op de gemeentelijke markt en de zorg. Hiervoor was zij werkzaam als HR Manager en organisatieadviseur bij diverse gemeentes, waaronder Zwolle. Daarnaast is zij bestuurlijk actief binnen een aantal Raden van Advies in het onderwijs.

Gerelateerd nieuws: Rob Maréchal verruilt FunktieMediair voor Rijnconsult.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten