Rijnconsult lid van consultantsnetwerk Integrated Consulting Group

22 juli 2016

Organisatieadviesbureau Rijnconsult heeft zich aangesloten bij Integrated Consulting Group, een pan-Europees netwerk van management consultancybureaus. Met deze stap verwacht het in Houten gevestigde bureau haar internationale dienstverlening voor lokale klanten te versterken en zijn internationale expertise – vooral op het gebied van organisatieverandering en change management – te kunnen vergroten.

1469003265898_Integrated-Consulting-Group

Voor wereldwijde consultingprojecten werkt ICG samen met aangesloten strategische partners – consultancybureaus die kunnen bogen op een sterk trackrecord in hun lokale markt en die er een soortgelijke consultancyaanpak op nahouden. Zo werkt het netwerk bijvoorbeeld met Schaffer Consulting voor projecten in de Amerikaanse markt, en heeft het banden met het Innova Institute voor gezamenlijke projecten in de Chinese markt.

De meest recente toevoeging aan het ICG netwerk is Rijnconsult, een Nederlands adviesbureau dat in 1978 werd opgericht en dat zich specialiseert in een breed spectrum aan management consultancydiensten, waaronder strategie, organisatieadvies, human capital, lean en operationele diensten. De aansluiting bij het netwerk werd vorige maand formeel bekendgemaakt, toen diverse adviseurs van Rijnconsult afreisden naar Helsinki om afspraken over de samenwerking vast te leggen en kennis en ervaring uit te wisselen.

Volgens Bas van der Velde, Directeur van Rijnconsult, voegt het adviesbureau met deze stap internationale expertise toe aan zijn portfolio en kan Rijnconsult de wereldwijde behoeften van zijn klanten beter bedienen. In onze werkzaamheden binnen de industriële, landbouw- en voedingsmiddelensectoren zien we dat de business een steeds meer internationaal karakter krijgt”, geeft hij aan. Hij voegt toe: “Met dit partnership kunnen we onze dienstverlening voor onze internationale klanten versterken en Europese inzichten in onze lokale activiteiten integreren.” Door de samenwerking krijgt Rijnconsult ook toegang tot het kennisbestand van ICG, dat bestaat uit talloze best practices, en vele publicaties en onderzoeken op het gebied van leiderschapsontwikkeling, change management en lean, om enkele vakgebieden te noemen.

De aansluiting bij het ICG netwerk is de tweede grote internationale alliantie die Rijnconsult aangaat – het adviesbureau is ook partner van Allied Consultants Europe (ACE), een internationaal netwerk van zo’n 350 consultants, verspreid over achttien advieskantoren in twaalf landen in Europa en Noord-Afrika.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten