Schouten & Nelissen en Tilburg University onderzoeken toekomst van leren

11 juli 2016

Opleider Schouten & Nelissen en Tilburg University hebben de handen ineengeslagen en een gezamenlijk onderzoek opgezet naar de toekomst van leren. Er zal onder meer onderzocht worden welke veranderingen maken dat mensen kennis en/of vaardigheden willen ontwikkelen. Daarbij is er specifiek aandacht voor ontwikkel- en leervoorkeuren van professionals.

Er zijn verschillende technologische, sociaal economische en maatschappelijke ontwikkelingen gaande in onze samenleving die invloed hebben op medewerkers en organisaties, zoals bijvoorbeeld robotisering en digitalisering, het verdwijnen van kantoor- en administratieve functies en banen in de toekomst die om andere vaardigheden vragen. Deze ontwikkelingen vragen de nodige vitaliteit en veerkracht van mensen en organisaties. Zo verdwijnen er veel banen en zijn andere kennis en vaardigheden nodig om in een veranderende omgeving een betekenisvolle bijdrage te leveren. Leren en ontwikkelen in alle verschillende voorkomende vormen zijn daarom cruciaal.

1467749713483_Schouten-Nelissen---Elearning

Om inzicht te krijgen in de ontwikkelingen op het vlak van leren en ontwikkelen hebben Schouten & Nelissen* en de faculteit voor Personeelswetenschappen van Tilburg University gezamenlijk een grootschalig onderzoek opgezet naar de toekomst van leren. De onderzoekers gaan kijken naar welke veranderingen maken dat mensen kennis en/of vaardigheden willen ontwikkelen. Daarbij wordt specifiek aandacht geschonken aan ontwikkel- en leervoorkeuren van professionals. “Waar de een graag leert met vakgenoten op een congres, volgt de ander bij voorkeur een opleiding met een officieel erkend diploma. Maar steeds vaker ook leert men door het zoeken van informatie op internet of via e-learning. Mensen leren ook door bewust te veranderen van functie of het aannemen van nieuwe projecten”, aldus de iniatiefnemers.

De functie van leren

Dagelijkse problemen oplossen, inzetbaarheid vergroten, bijdragen aan innovatie en vernieuwing, meer zelfvertrouwen krijgen of een nieuwe functie vervullen. Het zijn slechts een paar voorbeelden van redenen om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Aan leren en ontwikkelen geven medewerkers en organisaties samen vorm. Maar wie is verantwoordelijk voor leren en ontwikkelen? Wie neemt de regie? En hebben organisaties een klimaat waarin ontwikkeling en groei worden gestimuleerd? Op dat soort vragen willen de onderzoekers antwoorden bieden, om deze gecreëerde kennis en inzichten over trends in leren en ontwikkelen vervolgens te kunnen delen.

“Professionals die willen bijdragen aan de toekomst van leren en aan de wieg willen staan van nieuwe leeroplossingen en –interventies, zijn welkom om deel te nemen aan het gezamenlijke onderzoek naar trends in leren en ontwikkelen.”

* Schouten & Nelissen is een van de grotere trainings- en ontwikkelingsbureaus van Europa gespecialiseerd in ‘soft skills’, en geniet ook in Nederland een goede reputatie. Eind vorig jaar werd Schouten & Nelissen erkend als beste digitale opleiding- en trainingsbureau van ons land en onlangs stond de opleider bovenaan in de categorie digitale Opleiding en Training van de MT Digital ranking. Recentelijk ging de opleider een samenwerking aan met e-learning platform NewHeroes.com en voegde consultancy toe aan zijn core business.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten