Schouten & Nelissen start young professionals community: YOUNG

25 mei 2016

Schouten & Nelissen heeft recentelijk een nieuwe online community gelanceerd, genaamd YOUNG. Het platform richt zich op young professionals en biedt kennis en inspiratie op het gebied van werk, gezondheid en life-balance. Door middel van artikelen, blogs, videocontent en trainingen geeft YOUNG antwoord op de vragen die de jongere generatie hierover heeft.

Werk en privé lopen tegenwoordig steeds meer door elkaar voor young professionals. In de avonduren mails beantwoorden of via whatsapp afspraken inplannen worden voor de jongere generatie professionals steeds normaler. Het is misschien dan ook terecht dat er steeds meer aandacht is voor vraagstukken op het gebied van work-life balance en vitaliteit van professionals. Zo blijkt uit een recent onderzoek bijvoorbeeld dat slechts 12% van de arbeidspopulatie hoog scoort op vitaliteit. Een derde scoort onder de maat, en loopt dus het risico op een burn-out.

De veranderde omstandigheden in de huidige arbeidsmarkt vragen om nieuwe oplossingen om work-life balance, gezondheid en vitaliteit van werknemers en professionals op peil te houden. Een oplossing is om banen anders in te vullen, of om professionals te trainen zelf oog te hebben voor het behoud van de juiste balans in hun leven en werk. Volgens Schouten & Nelissen, een van de grotere trainings- en ontwikkelingsbureaus van Europa gespecialiseerd in ‘soft skills’ (zachte vaardigheden), is het bovendien zo dat een goede work-life balance een bepalende rol in het werkgeluk van professionals speelt.

1463141322667_YOUNG

“De young professional maakt de eerste vijf tot tien jaar van zijn carrière veel mee. De omslag van studeren naar werken, een relatie, gezin, de aankoop van een huis. Het draait bij deze doelgroep niet meer om het hoogste salaris, maar om een goede invulling van werk en privé en hoe je uit de combinatie het meeste plezier en voldoening kunt halen”, vertelt Martine Schreurs, Manager Business Development bij Schouten & Nelissen. “Daar hoort ook een andere manier van benaderen bij die inspeelt op de vraagstukken die onze generatie bezighoudt.”

YOUNG
Om young professionals te helpen bij het beantwoorden van hun vraagstukken heeft Schouten & Nelissen onlangs zijn nieuwe online community YOUNG gelanceerd. De community richt zich op professionals met 0-10 jaar werkervaring en biedt hen inspiratie en antwoorden op vragen rondom werk, gezondheid en life-balance. “Bij YOUNG lees je blogs over voeding en sport, kijk je een instructiefilmpje voor oefeningen op kantoor en je neemt een kijkje in het leven van een jonge manager”, aldus Schreurs, die initiatiefnemer is voor de lancering van het platform. Bovendien biedt YOUNG een speciaal voor deze doelgroep ontwikkeld trainingsaanbod.

Maar ook belangrijke ontwikkelingen in het privéleven van jonge talenten komt aan bod. Schreurs: “Er zijn artikelen over de aankoop van je eerste (of tweede) huis, de werk-privé balans en het gezinsleven.” Ronald de Vries, directeur open opleidingen bij Schouten & Nelissen, voegt toe: “We zien dat deze generatie andere vragen stelt en andere wensen heeft op het gebied van werk en ontwikkeling. Alleen een training aanbieden werkt voor deze doelgroep niet. Zij geven duidelijk aan dat zij ook inspiratie zoeken en hulp bij andere belangrijke vragen in deze levensfase.” Voor de ontwikkeling van haar content werkt YOUNG samen met specialisten op het gebied van de arbeidsmarkt, persoonlijke ontwikkeling, voeding, sport en gezondheid.

“We hebben de ambitie om de komende jaren een bepalende speler te zijn, waarin we groeien met partners die zich in dit concept herkennen”, aldus Schreurs. “Het partnership met online leerplatform NewHeroes.com dat Schouten & Nelissen vorige maand bekendmaakte past ook in deze trend”, vult De Vries aan.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten