Terugblik "(Mee)bouwen aan vertrouwen: de rol van de adviestak"

03 oktober 2023

Op donderdag 28 september jl. heeft de ROA Najaarsbijeenkomst "(Mee)bouwen aan vertrouwen: de rol van de adviestak" plaatsgevonden in het Dutch Design Hotel in Amsterdam. De bijeenkomst stond in het teken van werken aan vertrouwen, een prachtige missie om na te streven.

Te gast was Lodewijk Asscher, op dit moment adviseur bij Van der Bunt. Voor hij ingaat op het thema van de bijeenkomst, vat Lodewijk kort zijn carrière samen en geeft aan al veel geleerd te hebben de afgelopen twee jaar in zijn rol als adviseur.

In zijn functie als adviseur ervaart Lodewijk hoeveel maatschappelijk impact hij kan brengen in het werkveld waar hij actief is.

Lodewijk sluit af door een link te leggen tussen zijn ervaringen en de rol van adviesbureaus. Tijdens zijn werk heeft Lodewijk ervaren dat bureaus het moelijk vinden om nee te zeggen. Dit is een ontwikkeling die zorgt voor kwetsbaarheid bij de bureaus onderling. Lodewijk geeft aan dat het van belang is om een sterk label te hebben, waarbij de firma, opdrachtgever en samenleving op één lijn zitten. Ondanks dat een sterke mening kan leiden tot negativiteit, benoemt hij het belang van samenwerken op een positieve manier.

Naar aanleiding van het verhaal van Lodewijk ontstaat er een gesprek tussen de aanwezigen en worden ervaringen gedeeld.

Als bestuur van de ROA kijken wij terug op een interessante bijeenkomst en danken wij alle deelnemers voor hun aanwezigheid!

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten