Terugblik Bureauoverleg op 7 november jl.

18 november 2019

Op 7 november jongstleden vond het CEN Bureauoverleg plaats bij AEF in Utrecht. Tijdens deze avond stond het thema "Boeien en binden van adviseurs" centraal. Sjoerd Ankersmit van Energyprofs en Arjen Kuijten van Leeuwendaal gaven een inleiding op het thema, waarna nog voldoende ruimte was voor reflectie en dialoog.

Arjen Kuijten ging tijdens zijn deel van de inleiding in op het ‘Boeien en Binden’ bij Leeuwendaal. De visie staat daarbij centraal: mensen die verbondenheid ervaren in hun werk, presteren beter en krijgen energie van wat ze doen. Leeuwendaal koppelt de ontwikkeling van talenten van mensen aan de organisatiedoelen. Je moet dus goed inzicht hebben in de talenten van de medewerkers, in de ontwikkeling van die talenten en inzicht in concrete en realiseerbare prestaties. De verbinding tussen mens en organisatie wordt gestimuleerd door professionele samenwerking, sociale beloning meer aandacht geven dan financiële beloning en vanuit het streven om als mens en organisatie lerend te zijn.

Aansluitend deelde Sjoerd Ankersmit van Energyprofs hoe zijn organisatie omgaat met boeien en binden. Energyprofs heeft bij benadering dezelfde doelstellingen als Leeuwendaal, maar heeft een geheel ander model om deze te bereiken. In dit model staat het ondernemerschap van adviseurs centraal. Een adviseur verdient een relatief bescheiden basisinkomen en kan dit aanvullen door een opslag gerelateerd aan declarabele uren, eigen acquisitie en interne taken. Het staat adviseurs vrij om te bepalen welke inspanningen ze willen plegen en dus wat hun inkomen is. Energyprofs boekt hier goede resultaten mee.

De bijeenkomst werd afgesloten met een levendig gesprek tussen alle aanwezigen, waarin ook de activiteiten van andere bureaus, gericht op boeien en binden, de revue passeerden.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten