Terugblik geslaagde eerste Video Conference, 23 maart jl.

28 april 2020

Op 23 maart jl. heeft er een succesvolle Video Conference plaatsgevonden waar de onzekerheden en gevolgen van de coronacrisis centraal stonden.

We kregen een beeld van hoe de verschillende adviesbureaus omgaan met de huidige situatie. De bureaus die in de publieke sector actief zijn draaien nog goed door, de private sector lijkt sneller te reageren op de corona-situatie.

De crisis brengt versneld een nieuwe manier van werken. Al hebben gezinnen met jonge kinderen een extra uitdaging. Er vinden nog nauwelijks fysieke meetings plaats. Het contact geschiedt vooral online of telefonisch. Om het contact met de collega's te houden, wordt er vaak een virtuele borrel georganiseerd. Medewerkers zetten over het algemeen hun schouders eronder om hun bedrijf door deze periode te loodsen. Vanuit de organisaties wordt actief gestuurd op vakantiedagen om capaciteit in de zomer en het najaar veilig te stellen. Wel zien we dat er nog nauwelijks gebruik gemaakt wordt van overheidsmaatregelen die het bedrijfsleven ondersteunen.

Ten slotte hebben we tijdens de Video Conference besproken om als sector even niet te communiceren met de markt, op basis van deze corona-situatie.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten