Terugblik ROA-Event: Social Return

16 september 2022

Afgelopen woensdag 14 september heeft het ROA-event: Social Return plaats gevonden bij BMC in Amersfoort. Dit event had een duidelijk doel: ‘bij collega’s, opdrachtnemers en ketenpartners het bewustzijn over de sociale kant van duurzaamheid vergroten’. Het was een interessante middag vol nieuwe inzichten!

Deze bijeenkomst werd geleid door Ingeborg van der Vorm. Initiatiefnemer en ontwikkelaar van de Groeituin Social Return. Dit concept is een uniek en innovatief samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en opdrachtnemers, waarbij de ontwikkelingsmogelijkheden en duurzame plaatsing van mensen met en afstand tot de arbeidsmarkt centraal staat.

Ingeborg heeft de deelnemers meegenomen in het ontstaan van dit concept gedeeld en toegelicht hoe zij op geheel eigen wijze, met een maatwerk aanpak invulling geeft aan sociale duurzaamheid. Met begrip voor de mens en het kijken naar de krachten en talenten gaat zij opzoek naar goed passend en betaald werk. Over deze invulling zijn de deelnemers ook met elkaar in gesprek gegaan.

Het event werd afgesloten met een borrel waar aanwezigen hun blik op het onderwerp Social Return met elkaar konden bespreken. Er werden ideeën en initiatieven met elkaar gedeeld.

Verder merkten we dat er onder de deelnemers behoefte was om in de toekomst verder samen op te trekken over het onderwerp Social Return, het laatste is hier dus zeker nog niet over gezegd!Kortom, het was een erg geslaagd event!

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten