Twynstra, AT Osborne en REDEPT betrokken bij NEN 8021

01 februari 2016

Meer dan 20 belanghebbenden uit de vastgoedwereld – waaronder Twynstra Gudde, AT Osborne en REDEPT – hebben samen en nieuwe NEN norm ontwikkeld. De norm, genaamd NEN 8021, helpt bedrijven met het vaststellen van de kwaliteit van vastgoed op een eenvoudige, transparante en objectieve manier. NEN 8021 is gisteren op de Provada in Amsterdam gepresenteerd aan het grote publiek.

Het initiatief voor NEN 8021 werd in eerste instantie genomen door de Rijksgebouwendienst, de Dienst Vastgoed Defensie en De Haagse Hogeschool. Adviesbureau Twynstra Gudde werd vervolgens door de kerngroep gevraagd om de kaders van de norm te ontwikkelen en de contouren grotendeels uit te werken. Klaas Bosma, adviseur bij het organisatieadviesbureau, kreeg ook een plek in de kerngroep. Vervolgens is NEN 8021 met behulp van een grotere commissiegroep verder uitgewerkt. In de 13-koppige commissie bevonden zich ook vastgoedadviseurs Stef Weekers van AT Osborne en Leon van Leersum van REDEPT.

Twynstra,-AT-Osborne-en-REDEPT-betrokken-bij-NEN-8021-8030 (1)

“De nieuwe NEN 8021 moet, door eenduidige bepaling van de gewenste gebruiksprestatie en de werkelijke gebruiksprestatie van vastgoed, in de toekomst garant staan voor optimale afstemming tussen de vraag van deze gebruiker en het aanbod van vastgoed. Interpretaties over gebruiksprestatie worden genormaliseerd in één en dezelfde taal. Dit maakt een bredere toepassing mogelijk tussen verschillende utiliteitsgebouwen en meerdere partijen” aldus de initiatiefnemers in een persbericht.

De norm is interessant voor alle partijen die met vastgoed en huisvesting in aanraking komen zoals eigenaren, gebruikers, beheerders, financiers, architecten en projectontwikkelaars.

* NEN is een stichting zonder winstoogmerk dat Nederland ondersteunt in het normalisatieproces. Momenteel beheert NEN meer dan 30.000 normen, zowel internationale (bijv. ISO, IEC), Europese (bijv. EN) als nationale normen (NEN).

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten