Young Consulting Network door grens van 400 jonge consultants

10 juli 2023

Het Young Consulting Network van de Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA) staat stil bij een mijlpaal. Met de toetreding van nieuwe bureaus is het netwerk voor consultants onder de 35 jaar gegroeid naar meer dan 400 leden.

Het Young Consulting Network (YCN) heeft als doel om jonge consultants te verbinden en samen te brengen. Tijdens allerlei events en activiteiten kunnen de consultants inspiratie opdoen, leren van keynotes en workshops, ervaringen uitwisselen en natuurlijk plezier beleven met gelijkgezinde collega’s.

Zo zijn recent events georganiseerd waarin jonge bureaudirecteuren hun ervaringen deelden over hoe het is om op jonge leeftijd al leiding te geven, over de kloof op de werkvloer tussen Generatie Z en de ‘oude garde’, en over het almaar veranderende adviesvak en de vaardigheden die nodig zijn om het verandertempo te kunnen bijbenen.

In tegenstelling tot de Raad van Organisatieadviesbureaus, die werkt met een ledenmodel, is YCN een open netwerk. Consultants van de circa 35 aangesloten bureaus kunnen zich automatisch inschrijven voor evenementen en kennissessies, maar ook consultants van bureaus die geen lid zijn kunnen zich aansluiten.

Door de aansluiting van een aantal nieuwe bureaus in het afgelopen halfjaar en de verdere groei van YCN is het netwerk onlangs de grens van 400 leden gepasseerd. Een mooie mijlpaal voor het YCN en de ROA.

Het jongerennetwerk werd opgericht in 2017 en staat onder leiding van een vierkoppig bestuur met daarin Jan Treep (Rijnconsult), Kirsten Niekolaas (Arcadis), Shannon Roest (BMC) en Sem Snippe (Leeuwendaal).

Treep is al meer dan drie jaar bestuurslid bij het netwerk, collega Niekolaas is net iets langer dan een jaar bestuurslid. Zij vertegenwoordigt ook de stem van de ‘jonge consultant’ in het bestuur van de ROA, dat verder bestaat uit Ronald van Rijn (voorzitter; JBR), Ingrid Geveke (BMC), Hans van de Ende (Hillenraad Partners), Robert-Jaap Voorn (AEF) en Anton Koonstra (PwC).

“We zijn trots op deze mijlpaal”, laten de bestuurders van het Young Consulting Network weten op LinkedIn. “Met elkaar willen wij betekenis geven aan het adviesvak.”

Branchevereniging ROA heeft zo’n 35 leden en behartigt de belangen van de sector, onder meer in de media en politiek. Grootste leden van de belangenbehartiger zijn Accenture, Arcadis, Berenschot, BMC, Deloitte, EY en PwC.

2023-07-09-010837865-Jan_Treep__Rijnconsult___Kirsten_Niekolaas__Arcadis___Shannon_Roest__BMC___en_Sem_Snippe__Leeuwendaal_

Wil jij op de hoogte blijven van het Young Consulting Network? Volg dan de LinkedIn-pagina van YCN.

Young Consulting Network door grens van 400 jonge consultants
Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten