Diederik Hommes en Eveline van Westerop nieuwe directie Rijnconsult

14 maart 2017

Per 1 juni aanstaande vormen Eveline van Westerop (1978) en Diederik Hommes (1966) de directie van Rijnconsult. Bas van der Velde draagt zijn directeurschap over om zich als partner bij Rijnconsult weer geheel aan zijn adviespraktijk te wijden.

Rijnconsult heeft al sinds 2004 een bijzonder eigendomsmodel: iedere collega is in gelijke delen mede-eigenaar. Dit geldt voor zowel consultants als niet-adviseurs. Hiermee liep Rijnconsult ver voor de huidige trend van zelforganisatie uit. Een van de consequenties van het bijzondere eigenschapsmodel is een vierjaarlijkse verkiezing van de directie. In dit licht vindt de huidige wisseling binnen de directie plaats.

Als nieuwe directeur treedt aan Eveline van Westerop. Zij is sinds 2007 actief binnen Rijnconsult na eerder zo’n zes jaar bij twee boutique adviesbureaus te hebben gewerkt. Diederik Hommes, die samen met Van der Velde de afgelopen 13 jaar de directie vormde, neemt de rol als algemeen directeur op zich. De nieuwe directie is met overweldigende steun door de collega’s verkozen.

Over zijn motivatie om terug te treden zegt Van der Velde dat hij graag meer ruimte voor zichzelf en voor Rijnconsult wilde creëren – hij gaat zich weer volledig richten op adviesvraagstukken.

1489415235923_Eveline-van-Westerop,-Diederik-Hommes-en-Bas-van-der-Velde-

Overdracht van taken

De directieleden zullen de komende periode gebruiken om de overdracht naar Van Westerop zo soepel mogelijk te laten verlopen. De kersverse bestuurder kijkt uit naar haar nieuwe uitdaging en laat weten dat ze “veel nieuwe plannen” heeft om Rijnconsult verder te onderscheiden. “Onze focus ligt steeds meer op het organiseren tussen organisaties in ketens en netwerken, onze praktijk daar uitbouwen geeft veel energie”, aldus de directie.

Rijnconsult telt vandaag de dag bijna vijftig medewerkers en is actief op het vlak van organisatieadvies, interim management, opleiding & training (via Nathans) en werving & selectie (via Rieken & Oomen*). Opdrachtgevers van het bureau zitten voornamelijk in de markten van Zorg, Gemeenten, Agri & Food, Real Estate en Onderwijs.Vrouwen aan de top

Hoewel de instroom van functies op junior niveau in de adviesbranche redelijk gelijk verdeeld is tussen mannen en vrouwen, wordt het overgrote deel van de bestuurdersfuncties door mannen ingevuld. Bekende voorbeelden waar vrouwen aan de top staan zijn Manon van Beek (Country Managing Director van Accenture), Patty Heemskerk (bestuurder bij PBLQ), Micky Adriaansens (directielid bij Twynstra Gudde) en Heleen Wachters en Marjon Wanders, die gezamenlijk leidinggeven aan Eden McCallum Nederland. Van Westerop mag zich voortaan in dit rijtje scharen. “Uiteraard zijn we trots dat we een vrouwelijke directeur hebben, ook omdat ze uit onze eigen gelederen voortkomt”, stelt Hommes.

* De procedure voor het kiezen van de nieuwe directie werd begeleid door Rieken & Oomen.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten