Anne van Esch loodst adviesbureau VKA door de zomer

22 juli 2016

Anne van Esch is de komende weken zomerdirecteur van Verdonck, Klooster & Associates. In deze tijdelijke rol neemt zij alle directiebeslissingen – van investeringsbeslissingen tot het aantrekken van nieuw personeel – en geeft ze leiding aan de circa 120 professionals van het ICT adviesbureau.

Voor het derde jaar op rij heeft het bestuur van Verdonck, Klooster & Associates besloten om hun taken in de zomer over te dragen aan een consultant zonder bestuurservaring. “We doen dit nu voor de derde keer. Het is wel spannend maar vooral ook interessant om te zien wat er gebeurt als iemand alle verantwoordelijkheid en vertrouwen krijgt”, aldus Joost Beukers, directeur gedurende de rest van het jaar. Hij benadrukt dat het gaat om de overdracht van “echt alle verantwoordelijkheden”, zonder restricties. “Ik krijg altijd de vraag, mag ze dan ook echt alles? Ja alles. En dat blijkt bijzonder.”

De keuze voor zomerdirecteur van dit jaar is gevallen op Anne van Esch (35), die sinds eind 2013 werkzaam is bij Verdonck, Klooster & Associates. Daarvoor deed ze ervaring op bij onder meer bij IM-Company en IMN, twee bureaus die zich richten op informatiemanagement binnen de publieke sector.

1468848517488_Anne-van-Esch-zomerdirecteur-van-VKA (1)

Voor Van Esch is dit directeurschap een mooie kans om te leren wat het besturen van een grote organisatie inhoudt. Ze hoopt als directeur ook echt iets teweeg te brengen: “Onze passie is de kracht van VKA. We zijn een bloeiend bedrijf en iedereen werkt hard. We willen dit werkplezier vasthouden. Daarom wil ik de komende weken investeren in sport, ontspanning en plezier. Er komt een airhockey-toernooi, een collega geeft yogalessen, en een arbo-specialist komt langs om collega’s te adviseren over werkdruk en het goed inrichten van de werkplek.”

Trots is Van Esch in ieder geval nu al. Zo paste zij begin deze maand haar functienaam op LinkedIn aan naar ‘Zomerdirecteur’.

Voor VKA, een bureau uit Zoetermeer, is de zomerdirecteur functie volgens Beukers een van de manieren om te blijven innoveren. In het verleden heeft het al veel opgeleverd. “Jongeren kijken anders naar de organisatie en komen met veel nieuwe ideeën. Zo heeft de vorige zomerdirecteur de verkiezing voor de beste opdrachtgever georganiseerd. Daardoor zijn we op een heel andere manier met onze klanten in gesprek geraakt. Ik ben dan ook benieuwd wat de ideeën van Anne ons opleveren.”

In 2014 werd VKA door de zomer gegidst door Jasmijn Wijn, destijds 27 jaar oud. Zij is nog steeds in dienst bij het bureau

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten