Berenschot partner Myrte Ferwerda in Raad van Toezicht van Vitras

14 september 2016

Myrte Ferwerda is per 1 september benoemd als lid van de Raad van Toezicht van zorginstelling Vitras. Ferwerda, sinds 2010 Managing Director bij organisatieadviesbureau Berenschot, begeleidt vanuit die rol transities in de zorgsector, werkt als adviseur en coach voor bestuurders/directeuren in de Zorg en is actief als trainer in kwaliteitsverbetering en leiderschap bij managementteams.

Als een van de grotere thuiszorginstellingen van Midden-Nederland levert Vitras thuiszorg, maatschappelijk werk, jeugd-gezondheidszorg en gerelateerde diensten op het gebied van zorg, hulpverlening, advies, service, ondersteuning en hulpmiddelen. De zorginstelling is binnen de provincie Utrecht actief in dertien gemeenten.*

De Raad van Toezicht van Vitras bestaat naast de begin deze maand benoemde Myrte Ferwerda verder uit: Lex van den Ham (voorzitter), Martine Boon (ook per 1 september benoemd), Erwin Capitain (vertrekt per 1 januari 2017) en Mary Groenewoud. Ferwerda is de vervanger van Daniëlla Buis, die tot 1 juli jongstleden lid was van de RvT.

1473259533506_Myrthe-Ferwerda---vitras

De keuze voor Ferwerda als toezichthouder is niet verrassend. Als verandermanager van grote transities – vanuit haar rol als Managing Director bij Berenschot – is Ferwerda bekend met de veranderende zorgomgeving en de consequenties die dit met zich mee brengt voor cliënten en organisatie. In haar nieuwe rol als toezichthouder zal Ferwerda met haar ruime ervaring en competenties de zorginstelling versterken met als doel zorg optimaal te laten aansluiten bij de mogelijkheden van cliënten.

Berenschot is als bureau ook zeer actief binnen het zorgdomein. Onlangs onderzocht het Utrechtse organisatieadviesbureau de administratieve belasting van zorgprofessionals en hoe zij deze last ervaren. Uit het onderzoek bleek dat zorgprofessionals in de langdurige zorg zo’n 25% van hun tijd kwijt zijn aan administratieve taken, wat de sector een kostenpost oplevert van zo’n €5 miljard per jaar.

Twee maanden geleden werd Ellen Peper, partner bij Twynstra Gudde (en voormalig directievoorzitter) benoemd tot raadslid van de Rli, de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur. Peper bekleedt daarnaast een toezichthoudende functie bij het Meander Medisch Centrum.

* Vitras is actief in Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Nieuwegein, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten