Novisource bestuur vertrekt na clash met aandeelhouders

24 februari 2016

De Raad van Bestuur van Novisource heeft bekendgemaakt dat het opstapt. Aanleiding is een verschil van inzicht met een meerderheid van de aandeelhouders. CEO Willem van der Vorm en CFO Bram Schot blijven aan boord totdat hun opvolgers gevonden zijn.

Met een omzet van meer dan €55 miljoen behoort Novisource tot een van de grotere advies- en interimbureaus van het land. Sinds september 2011 wordt het adviesbedrijf geleid door Willem van der Vorm, die daarvoor verschillende leidinggevende posities bekleedde in de verzekeringsbranche, waaronder de rol van Directeur Pensioenen bij a.s.r. In juni vorig jaar werd Bram Schot toegevoegd aan het bestuur als CFO – hij volgde Bert van Winkoop op, die ervoor koos om zijn carrière elders voort te zetten.

Aan de termijn van Van der Vorm en Schot komt nu een voorbarig eind. Ze hebben besloten om af te treden, omdat een meerderheid van de aandeelhouders het vertrouwen in hen heeft verloren. De belangrijkste aandeelhouders zijn Christian Peters, Ricardo Sam-sin en Willem Verloop*, die samen een ruime meerderheid van het bureau in handen hebben. Peter Paul de Vries is met zijn beleggingsvehikel Value8 voor ongeveer 23% de vierde grote aandeelhouder, maar hij is volgens Van der Vorm niet in deze discussie betrokken.

1456233796494_Bram-Schot-en-Willem-van-der-Vorm---Novisource

Kern van het verschil van inzicht betreft de wijze waarop de komende jaren de verdere uitbouw van de activiteiten van Novisource gestalte dient te worden gegeven. “De grootste drie staan niet meer achter de koers die wij varen,” zegt Van der Vorm. “Dan gaat om keuzes voor de toekomst van het bedrijf, welke markten we willen betreden, tegen welke proposities en governance,” aldus de vertrekkend topman.

Onder de leiding van Van der Vorm heeft Novisource de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. In 2013 kwam de omzet van het interimbureau nog uit op €26 miljoen, momenteel bedraagt de omzet circa €56 miljoen, meer dan twee keer zo veel ten opzichte van drie jaar geleden en een stijging van ruim 33% ten opzichte 2014.

De Raad van Commissarissen is inmiddels op de hoogte gebracht en gaat op zoek naar geschikte opvolgers. Van der Vorm en Schot blijven ‘demissionair’ aan tot dit duo is gevonden. “We passen op de winkel, maar nieuwe stappen zetten we niet. Dat mag het nieuwe bestuur doen.” Naar verwachting wordt de wisseling van de wacht in het voorjaar afgerond.

Eind vorig jaar werd Novisource, sinds begin februari aan de NYSE Euronext Amsterdam genoteerd, door managers verkozen tot een van de beste interim managers bureaus van ons land.

* Ricardo Sam-sin en Willem Verloop zijn de oprichters van Novisoure (2001). Christian Peters voegde zich in 2004 toe.

Deel dit bericht
Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Sluiten